• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Onlyone - pewnie ze jedno starczy. Kolezanka swoich do 3 miesiaca trzymala razem pozniej mousiala rozdzielic, ale na poczatek jedno wystarczy na 100%
katka - no nareszcie wlasnie sie zastanawialysmy co z Toba. Nie martw sie waga dziewczynek bo jeszcze maja czas by nabrac cialka. Dopiero pod koniec ciazy nabieraja go najwiecej.

reklama
Lola - własnie na ostatanich badaniach wszystko było ok - tylko teraz dzis na tych prenatalnych zaczal mnie lekarz straszyc, że za mała jedna malutka. No i oczywiscie chce czy nie to się martwię:/ wiec nie wiem czy cos sie zmienilo w ciagu ostatnich 2 tyg czy tamte badania byly niedokladne, ale raczej nie sadze:/
Marcikuk - dzieki, mam nadzieję, że to nic poważnego i że na echu serca wyjdzie wszystko tak jak trzeba...

Sylha - :-) nie no jasne że z tym kalendarzem to już bezsens ale sama powiedz, pasowałby najbardziej:-D:-D
No już Cię widzę w tych poduchach na tym narożniku i tylko do męża: kochanie podaj mi to a podaj mi tamto:-)
Ja mam takie dni czasem, tez jak zalegnę na rogalu to nawet wstawać mi się nie chce. Jakieś duperelki domawiam przez neta.
Katka - super, że wróciłaś do nas! Gratuluję trzech laleczek, cudnie! Tak miało być i oby tylko wszystko dobrze było a lekarze muszą swoje powiedzieć, czasem człowiek zbyt emocjonalnie podchodzi i potem lęk, strach itd
Póki co to juz Twój 20 tc i teraz może być tylko lepiej kochana głowa do góry:-) AAA no i przeprowadzki gratuluję:-)
Lola - to dzielna byłaś z tym jeżdżeniem. Wiesz te wizyty to konieczność, ja też jutro badania, za tydzień zapisać się na cc i też się nie ruszam chcę dotrwać nie ma co za dużo latać za dużo mamy do stracenia!:-)

Katka - a ostatnio wszystkie były równe ? Nie martw sie na zapas choć wiem łatwo sie mówi a ja sama z tego powodu miałam co 2 tyg po każdym USG doła . Ale każde dziecko rośnie indywidualnie i jedne rodzą sie w 40tc po 4 kg a inne niecałe 3 kg wiec nie ma co porównywać naszych dzieviaczkow do siebie. U mnie jest naprawdę wielka różnica ale jak to lekarze mówią najważniejsze żeby był odpowiedni przyrost . A wiesz może tez Ci coś zle zmierzyli i juz waga niższa .

Ja tez mam na razie w pokoju dziecięcym tylko jedno łóżeczko a u mnie w sypialni 2 kołyski i mam nadzieje , ze dzieci bedą tak spać w tych kolyskach i w jednym lozeczku w ciagu dnia jak najdłużej . Jak juz bede miała wsadzić drugie łóżeczko to bede musiała wywalić komode z ich pokoiku albo po prostu zamienimy sypialnie i im oddamy nasza duża .
Powiem Wam dziewczyny, ze ja nie wiem jak ja wytrzymam te 2 tygodnie bo to jest jakaś tragedia

Katka już się martwiłyśmy, że się nie odzywasz!!! a co do wagi - może taki urok trzeciej królewny, że kruszynka będzie. Ja idę dopiero w piątek na połówkowe, więc dam znać jaka u mnie waga będzie (to będzie 20w2d)

Marcikuk-bardzo mi się podoba Twoje łóżeczko i jeszcze ma przewijak od razu-bardzo funkcjonalne:)
Katka- wiem,że będziesz się teraz martwiła,bo taka nasza natura,ale ta różnica nie jest jakaś kolosalna i wszystkie inne parametry są w normie. Nie wiem,czemu lekarze tak straszą,jak nie są pewni:-( Mnie też nastraszyli i przez nich martwię się do tej pory,do porodu będę myśleć o tym,że w 13 t.c. moje dziecko miało za wysokie NT..oprócz tego wszystkie inne parametry wychodzą dobrze, echo serduszek też wyszło dobrze,wierzę,że to tylko głupi pomiar, który o niczym nie przesądza i ty też się nie denerwuj. Gratuluję trzeciej dziewczynki-KOBIETY RZĄDZĄ!!
Tekla- powodzenia na USG połówkowym w piątek,czy ty znasz już płeć? Moje bąble na połówkowym ważyły mniej więcej 340 gram.
Lola,Malena,Sylha- siedźcie tu z nami jak najdłużej!!!

Katka- gratuluję 3 księżniczek:-) to będzie tatuś miał babiniec w domu:-D:-D:-D Pamiętaj,że ta waga jest orientacyjna- rzeczywista będzie jak maluszki będa na świecie i może wyglądać ona w tedy całkiem inaczej!!!!Najważniejsze,że mała rośnie i że jesteście pod dobrą opieką a różnica jeszcze nie jest wcale taka kolosalna!!!!!!Musisz wierzyć w Twoje myszki i być ciągle dobrej myśli dla dobra Twojego i córeczek!!!!!Wierz mi to działa!!!!
Gieniek- spokojnie nikt Cię tu nie zostawi;-)

Witam z rana, skoro świt :D
Gieniek
, no właśnie jeszcze nie znam płci - liczę na to, że w piątek już będzie wszystko jasne! Nie mogę się już doczekać :) ale coś czuję, że dziewczynki będą. Zobaczymy czy przeczucie mnie nie zawiedzie :-)

Dziewczyny, a zaopatrujecie się w monitor oddechu?

Ostatnia edycja:
Witajcie :)
Tekla - czyżby problemy ze snem? U mnie ostatnio niestety się pojawiły, nie dość, że śpię tak, że wszystko mnie budzi to jeszcze budzi mnie pęcherz w nocy... przez ostatnie dwie noce wstawałam prawie co godzinę, dzisiaj sukces bo na 6h snu wstałam tylko 3 razy....
Ja też mam jutro wizytę i w piątek prenatalne - wszystko powinno być wiadome :)
Co do monitora oddechu - to my mamy mieć pożyczony jeden i zastanawiam się w tym momencie nad kupnem drugiego, choć na razie zastanawiam się.

Silvii - jak u Ciebie? Ty już jesteś pewnie po cc :) jak maluszki?

Katka - nic się nie martw - sama widzisz po innych przykładach, że ta waga była też zróżnicowana u innych dziewczyn. W żaden sposób nie da się na to wpłynąć, więc trzeba być dobrej myśli. Ja wiem, łatwo się mówi... Wszyscy ci co mnie na co dzień uspokajają by w tym miejscu się złapali za głowę i powiedzieli "i kto to mówi!" ;-) ale przyszłe mamy już chyba tak po prostu mają.

No to dobrego dnia wszystkim :)

reklama
Katka! Ale fajnie! 3 dziewczyny! Jak podrosna, to maz bedzie mial przechlapane :)
tekla ja wlasnie wczoraj ogladalam na internecie, bo mam zamiar zakupic. Tylko chcialabym taki mocowany do pieluszki- snuza chyba sie nazywa. Masz juz jakis na oku?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry