• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Oj Lilonka a ja czekałam na jakieś świeże informacje z badania:zawstydzona/y: Tak podpytuję, bo ja na połówkowe śmigam 18 grudnia i jestem ciekawa czego mogę się spodziewać, o co pytać...

reklama
Tigla - zdam relację w piątek :-) Wizytę mam na 18.45 - ale znając życie pewnie będzie obsuwa ;-), a w piątek mam wizytę u endokrynologa i wzięłam wolne w robocie - może w końcu trochę odpocznę - chociaż chciałabym zrobić porządki w szafie:-)

Tigla - niewiem ile w cm wynosi moja szyjka, lekarz mi nie powiedzial, wiem tylko tyle ze jest mocno skrocona. A stwierdzil mi to jak bylam w 16 tygodniu ciazy. Nie dostalam zadnych lekow, poniewaz stwierdzil jak bylam w 19 tygodniu, ze te gigantyczne ilosc magnezu ktore biore dzialaja dobrze:-) i na wprowadzenie lekow przyjdzie czas, dlatego musze lezec.

Witajcie Mamusie:-)
DSCN0498.jpgDSCN0506.jpgDSCN0509.jpgMam do sprzedania ubranka po swoich chłopcach.
Maluchy urodziły sie w 35 tyg ciąży z wagą 2330 kg i 49 cm i wszystkie ubranka w rozmiarze 56 były na nich duuużo za duże (chłopcy mają 2,5 m-ca i dopiero od niedawna noszą roz 56.
UBRANKA SĄ w bardzo dobrym i dobrym stanie,czyste i zadbane,kupiłam je nowe w H&M I na Allegro (NEXT,MATHERCARE) DSCN0513.jpg
Kombinezony są w stanie idealnym,dosłownie kilka razy założone,kupione w h&m rozmiar 50,kupiłam je za 79.99 zł w h&m.Ubranka bardzo dobre gatunkowo.Według mniee jest to wystarczająca ilość rzeczy na początek,pełna wyprawka dla Bliżniaków:-):-)

W SUMIE 26 rzeczy.

Ubranaka z Next i Mathercare nie mają rozmiaru tylko podaną wagę,część jest na 2,3 kg a czesc na 3,4 kg.,ubranka z h&m w rozmiarze 50.
Cena za kombizezon 35 zł w sumie 70 zł. za dwa.
Cena reszty ubranek do uzgodnienia.
Podaję swój numer,w razie zainteresowania proszę o telefon lub smsa 609 385 395 Ania

.DSCN0515.jpgDSCN0517.jpgDSCN0525.jpgDSCN0522.jpg
Mamuśki,pozdrawiam:-)Zobacz załącznik 520773Zobacz załącznik 520775
Trzymajcie się jak najdłujżej w trójpakuZobacz załącznik 520776

Ostatnia edycja:
Ale dziewczyny nasmarowałyście :-D zapomniałam co komu odpisać :-D

Onlyone - trzymam mocno za Ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Mam nadzieję, że szybko znajdą przyczynę tego bólu w klatce piersiowej, bo wyobrażam sobie jak się musisz czuć. No i bardzo dużo pozytywnej energii Ci wysyłam - żebyś wytrzymała te 4 tygodnie albo nawet więcej!!!

Co do szkoły rodzenia, to rzeczywiście może dobrze zapoznać się z położnymi, oddziałem itd. Zawsze pomaga w orientacji później.
A powiedzcie - miałyście swoje położne "wynajęte"? i czy któraś z Was może z Poznania jest? bo zastanawiam się właśnie czy to jest sensowne płacić położnej za opiekę..:eek:

Ja teraz obrabiam moje wyniki prenatalne, bo już przysłali na maila i nic z tego nie kumam. Wiem, za bardzo wnikam w temat. Napisali, ze ryzyko jest małe, niższe niż 1:300 i nie rekomendują dalszych badań inwazyjnych. Ale ja oczywiście chciałabym wiedzieć o co chodzi dokładnie.

A strasznie mnie ubawiłyście, żeby leżeć i pachnieć :-D:-D moja ksywa stąd że jestem straszną maniaczką perfum i zapachów w ogólności, ale teraz to raczej leżę i śmierdzę,:-D bo całymi dniami w łóżku i czasem nawet mi się umalować nie chce, tym bardziej że mój Emek miesiąc w delegacji.

Kropeczka - śliczne ubranka :) Ja na razie nie wiem jaka płeć, więc póki co nie kupuję :)

Eevlee - mnie ciągle boli brzuch - nie jakoś mocno, ale albo kłuje, albo ćmi jak na okres, albo trochę ciągnie. Ostatnio nawet mam takie śmieszne delikatniutkie skurcze, zupełnie bezbolesne, takie dziwne uczucie jak czasami drga powieka. Lekarz mówi, że to normalne, bo wszystko się rozciąga. A u nas bliźniakowych mamuś rozciąga się jeszcze szybciej (mi w 11 tyg powiedziano że macica ma wielkość 14 tygodnia).

Ostatnia edycja:
Pachnidło :-DZ mojego ogólnego pojęcia to wyniki masz dobre. Sięgnęłam do swoich: przezierność mam 1,4 i 1,8, a ryzyko mam 1:250. Mogłam poddać się amniopunkcji, ale odmówiłam. Ile masz lat ? To ciąża naturalna ?

To ciąża naturalna, ale indukowana cytrynianem klomifenu, bo owulacji nie miewałam. A lat mam 28. U mnie nie napisali dokładnie jakie ryzyko, tylko że mniejsze niż 1:300 i że nie zalecają badań inwazyjnych :)
Ale ja wnikam oczywiście w wyniki PAPPA itp. Chociaż teraz stwierdziłam, że odpuszczam, bo jeszcze coś głupiego w necie znajdę i znowu się bedę stresować, a skoro lekarze mówią, że ok, no to chyba ok :wściekła/y: Że też taka ciekawska muszę być!

Witam ja na szybko bo Gienki pilnuje
Gienus - trzymaj sie dzielnie jest bardzo dobrze
Onlyone - ty tez sie dzielnie trzymaj nie daj sie zarazic, co do bolu to hmm nie wiem ale miejmy nadzieje ze to nic powaznego.
34 tydz to ladny tydzien moje chlopaki sa tego przykladem, bedzie dobrze, a miejmy nadzieje ze nie rozwiążą ci ciazy w 34 tyg tylko pozniej. W razie czego to lekarze chyba wiedza co robia, wiec glowa do gory
Miss - gratuluje dwoch chloptasiow
Hakima - ja tez na poczatku bylam troszke zawiedziona ze nie bedzie Alicji tylko drugi chloptas ale teraz Mateuszka - nerwuska nie zamieniłabym na Ale.
Pachnaca - ciesze sie ze wszytsko w porzadku. Ja tez tak plamilam do 15 czy 16 tyg i bardzo sie martwilam ze nie donosze tej ciazy ale lekarze mnie uspokajali ze czasem tak sie dzieje. Podobno co 4 kobieta w ciazy ma krwawienie i wiekszosc nigdy sie nie dowie dlaczego.

Pyatcie o szkole rodzenia ja nie chodzilam, odpuscilam sobie bo nastawialam sie na cc. Jak doszlo co do czego i Filipa rodzilam sn to mi polozna i lekarz pokazywali jak mam oddychac. No i wczesniej jak oddychac w czasie skurczy tez.
U nas wszystko dobrze, chlopaki to zarlacze i w nocy pobudke mialam co dwie godz wiec oczy na zapalki i zyje. No i po ciazy juz mi wrocil smak na kawe wiec kawe tez pije. Pokarm mam ale nie wyrabiam na dwojke zarlaczy i musze dawac mleko modyfikowane.
Pozdraiwam was serdecznie trzymajcie sie cieplutko

reklama
Marcikuk - gratuluje figury lasencji. Wynik rewelacyjny, chociaż sposób dojścia do wagi niekoniecznie ;-) Cudnie czytać o Twoich maluchach. Niech rosną zdrowo i dają mnóstwo energii do życia.
Ja leżę głodna, bo muszczę zrobić dziś badania. Normalnie chyna sąsiedzi słyszą burczenie :-)
Dla was wszystkich moc mikołajowych serdeczności i życzenia żeby szkrabki siedziały w brzuchach jak najdłużej:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry