reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej dziewczynki:)
Mam pytanko czy Wam też twardnieje wieczorami brzuszek? Tak bezboleśnie ino ciągnąco.. u mnie prawie codziennie. Trwa to kilka sekund i zdarza się kilka razy. Moja szynka niby ok 34mm.. z tego co czytałam na innych stronach są to skurcze, ale może Wasi lekarze mówili o tym coś więcej.. Proszę powiedzcie.. buziaki:)

Palam00 to normalna sprawa. Macica trenuje przed porodem. U mnie kilka dni temu, w nocy, zaczely sie skurcze dokladnie co 20 min przez 4 godz. Zaczelam sie martwic. Lekarz powiedzial,ze jesli nie czuje bolu, a zmiana pozycji lagodzi skurcz, to nie mam sie czego obawiac. Na moim etapie skurcze te maja za zadanie obnizyc macice. Mam nadzieje, ze nie beda to czeste skurcze, bo marze o dotrwaniu do 36 tyg! :)

cześć dziewczyny

Mam pytanie w szpitalu zaczęła boleć mnie pachwina lewa cały czas myślałam że sobie ją po prostu naciągłam wiec o tym nie wspominałam. Zaś wczoraj zaczęło też mnie boleć w prawej pachwinie i miałam problem z chodzeniem, noc była koszmarna bo nie umiałam się przewracać na boki a wychodzenie z łóżka co 1,5 godz na siku to był koszmar. Dziś rano wstaje lewa pachwina boli prawa zaś nie. A już wczoraj naczytałam się o bólu pachwin w ciąży niestworzonych rzeczy. Nie chce co chwile wydzwaniać do mojego gina bo tak w zasadzie to codziennie mam jakiś ból, chce tylko zapytać czy uważacie że mam się martwić czy to normalne. Wizytę u gina mam za tydzień. A ogólnie miałam tyle planów jeszcze przed porodem:kosmetyczka, pedicure, fryzjer a teraz jestem jak paralityk ledwo chodze po domu. Jak to wszystko szybko się zmienia:szok:

palam000- ja w pozycji stojącej mam cały czas twardy brzuch ale zdarza się też gdy leże ale co jakiś czas, więc myśle że to nic groźnego do póki nie boli.

A apropos wózków, ja mam zamówiony taki:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2013 sklep internetowy: Baby Jogger City Select DOUBLE wózek głęboko-spacerowy + 2 foteliki Maxi Cosi CABRIO FIX

Ja jak posiedzę w pracy 8h to wieczorem mam zdecydowanie twardszy i jakby bardziej sterczący - wystający brzuch... A kiedy jestem w domu i głównym moim zajęciem jest lezenie na lewym boku to raczej nie ma takiej różnicy. Może po prostu mięśnie inaczej pracują.

Madmax- te wózki tez mi sie podobają, ale mam wątpliwości co do kubełkowych siedzonek...

Tigla - moja znajoma ma właśnie ten model Twinni i jest bardzo zadowolona. Nie jest ciężki i nawet zwrotny, trochę długi ale wszystkie "1za2" są długie. Sama nawet go oglądałam. Gondole wpinają się szybko i sprawnie, a jak się odepnie część stelaża to powstaje wózek pojedyńczy. Foteliki też są ok. Siedzonkom się nie przyglądałam wtedy specjalnie. Jakościowo wg mnie niezły. Tyle, że jej maluszki już w wieku 3 miesięcy ledwo ledwo się mieściły w gondolkach (urodziły się w 35 tyg z waga ok 2500g). A minus to że kiepski dostęp do kosza.

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyki
widze ze solidnie zabralyscie sie za temat wozkow:-) trudna sprawa, w szczegolnosci ze musimy tyle parametrow wziac pod uwage. Ja osobiscie co raz bardziej skalniam sie ku modelowi abc baby zoom
Abc Design ZOOM 3w1 (2951683401) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
slyszalam kilka dobrych opinii od znajomych ktorzy mieli blizniaki, a do tego ma gondolki,maxi cosi i spacerowa. Wyglada calkiem solidnie a i wydaje sie ze i dzieci maja sporo miejsca. Jest tez mozliwosc zmiany kierunku jezdy blizniakow i umozliwia posadzenie je na przeciw siebie - co rowniez wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem.
Slyszalyscie moze jakies opinie o tym wozku??? a moze ktoras miala okazje na zywo zobaczyc i wyprobowac?? ciekawa jestem co myslicie?
Jestem przerazona moja waga mam juz 10 kg to przodu. Musze pogadac z emkiem bo karmi mnie jak kurczaka hodowlanego. Przed ciaza bylam raczej niejadkiem a teraz nie dosc ze apatyt dopisuje to z kazdej strony ktos podsowa mi smakolyki. Musze zaczac cwiczyc silna wole bo nie dlugo wygladac bede jak wieloryb:-).

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry