eevlee
Fanka BB :)
Palam, z twardnieneim brzucha tez mam do czynienia. Zaczeło się ok. miesiąca temu. Czesto wieczorami lub po wysiłku miała uczucie "napompowanego balona" w brzuchu. Brzuch robił się twardy, skóra naciągnięta. Zadnych odczuwalnych bóli czy skurczów, ale nieprzyjemne uczucie. Taki stan potrafił u mnie trwac nawet do godziny, chyba że sie połozyłam to od razu przechodzilo. Lekarz powiedział, ze w ten sposób macica przygotowuje sie do porodu. W przypadku takich doleliwości kazał niezwłocznie się połozyć. Jeśli by nie przeszło wziąść tabletkę nospy a w razie czeo jeszcze jedną. Ostrzegł jednak, że gdyby nie przeszło, żebym się do niego zgłosiła. W jak nie do nieo to do szpitala. Na szczeście po połozeniu się od razu mi to przechodzi. A ostatnio jak zaczełam brać magnez ASMAG, to te dolegliwości są coraz rzadsze.
. ale wydaje mi sie ze to musi byc zwiazane z tym wlasnie okresem mojej ciazy, bo w pokoju w szpitalu spotkalam sie z kolezanka (!) ktora tez jest w ciazy blizniaczej i w tym samym okresie ciazy i ma dokladnie to samo. wiec tak razem sobie lezymy. wczoraj jeszcze dolozyli nam dwie nowe dziewczyny, obie podziebione i kurcze nie daja takich zainfekowanych gdzie indziej, tylko po prostu na wolne lozka
juz wzielam paracetamol i cerrutin, bo nie moge sobie z takimi wynikami krwi pozwolic zeby sie jeszcze oslabiac przeziebieniem... ale to u nas w kraju zorganizowane jest...
No i mam nadzieje, ze wytrzymam do poniedzialku, bo juz mi tak nisko maluchy zjechaly, ze na siedzaco moge sobie talerz na brzuchu postawic... Nogi jak balony... No, ale to juz tuz tuz...
Trzymaj sie kochana, mam nadzieje ze wyniki szybko ci sie poprawia i nie dlugo bedziesz juz w domciu. Oby tylko udlo sie uniknac transfuzji, ja milam 2 lata temu i nie bylo to najprzyjemniejsze, do tego po transfuzji dotalam jeszcze jakiegos uczulenia... brrr...na samo wspomnienie mnie jeszcze trzacha. Sprobuj wspomoc sie dietka.
Wzorowo donosilas ta ciaze teraz pozostaje tylko zyczyc bezproblemowej cesarki. Mnie na ostatniej wizycie probowali prtzekonac do sn, ale po doswiadczeniach Marcikuk i opinii reszty forumowiczek na razie tez trzymam sie cc.