reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Laktator jak najbardziej jest potrzebny a poco podgrzewacz do mleka? macie zamiar odgrzewac mleko ktorego dzieci nie wypiją? Bo ja to zawsze robie swierze. A pozatym podrzewacz to bym kupiła tyko do słoiczkow chodz i tak ja małym dawałam słoiczki tylko na początku teraz to sama im gotuje cały czas, a mleczka juz tyle piją ze jaki sens ma podrzewac nawet niema co podgrzewac :) Bezsensowny wydatek. Ale kazda mama robi jak uwaza.:)

Onlyone - pieknie sie trzymasz. Wagi pozazdroscic. Trzymasz sie pieknie. A w poniedzialek jestem myslami z Toba i koniecznie daj znac jak juz bedzie po jesli bedziesz miala mozliwosc.

Dziewczynki ja powiem tak laktator mi sie przydal bardzo bo moje chlopaki z piersi nie jedli wiec sciagalam. Podgrzewacz mam ale pojedynczy i uzywalam tylko do podgrzewania mojego mleka. Teraz odkad chlopaki sa tylko na modyfikowanym lezy niepotrzebny bo za kazdym razem robie swieze mleko. Ale chyba wszystko zalezy jak bedziecie karmic. Lola np z tego co wiem to w nocy uzywa podgrzewacza bo rozrabia mleko w chlodnej wodzie i podgrzewa ja rozrabiam mleko w cieplej i studze. Wedlug mnie z zakupem podgrzewacza mozecie sie wstrzymac i zobaczycie juz po porodzie czy sie wam przyda. Ja na poczatku sciagalam duzo wiecej mleka niz chlopaki jadly wiec trzymalam w lodowce. W szpitalu niby mowili ze wystarczy wyciagnac je z lodowki godzine przed karmieniem i dac takie z temperatury pokojowej ale u mnie roznie to bylo z tym wyciaganiem zreszta wydawalo i sie to mleko zimne.

Hakima - jak sie dzisiaj czujecie???

Hej, ja zaraz jade na umówione ktg i zobaczymy co mi lekarz powie. Ostrzegał że jak mu się coś nie spodoba to mnie w szpitalu zostawi. Ja dzisiaj mialam dzień spiocha ale wczoraj wieczorem tak mnie brzuch bolał że myślałam że się zaczyna.
Onlyone super że wszystko tak fajnie :
Dziewczyny ją o podgrzewaczu myślałam w kategorii podgrzewania swojego mleka.

hakima dawaj nam tu znac co i jak. Trzymam kciuki!

ja podgrzewacza nie kupuje. A z laktatorem tez poczekam, bo nie wiem czy bede miala pokarm. Kilka dni w szpitalu to sie zobaczy... Jak cos to wysle emka zeby kupil.

Asiek i udało Ci się zasiać we mnie wątpliwości względem wyboru wózka ;-). Faktycznie gondole w Twinni wydaja się mniejsze. Teraz skłaniam się bardziej do abc zoom. Dobrze, że tak sobie dyskutujemy na temat naszych różnych planów zakupowych, bo dzięki temu człowiek co najmniej dwa razy przemyśli zanim bezmyślnie wyda kasę.

Elala to zgadzamy się jak na razie w kwestii wózka :tak:. A opinie o nim słyszałam same pozytywne-z tym, że drogi. Dlatego też zastanawiam się nad Twinni. A co do Twojej wagi to trochę to dużo, ale skoro lekarz nic Ci nie mówi to chyba nic złego to nie jest. Mój się do mnie czepiał w listopadzie, bo potrafiłam w 3 tyg przybrać 2,5kg. Teraz z kolei jak jestem na diecie cukrzycowej chudnę i denerwuję się, czy to dobrze dla dziewczynek :crazy:. Także i tak źle i tak niedobrze.

Kretowinko, moja Ty ciążowa bliźniaczko ;-) ciesze się, że u Ciebie wszystko zaczyna się układać z tą cholerną anemią. Trzymam kciuki żeby ominęła Cie ta transfuzja.

Lilonka ale miałaś szczęście z tymi trzema bliźniaczymi w jednym sklepie :-). Z tymi bliźniaczymi wózkami to faktycznie jawna dyskryminacja i chamstwo :angry:. Nie dość, że bardzo rzadko są na sklepie i nie ma możliwości ich wypróbowania, to ich cena jest parokrotnie wyższa od pojedynczego. To my mamy dokonać zakupu na podstawie zdjęcia, czy opowieści sprzedawcy ?

Onlyone jesteś wielka !! Zarówno mentalnie jak i (NA PEWNO :-)) fizycznie. Dzieciaczki ładne klopsiki-masz co dźwigać, ale w ogóle mi Cię nie żal, bo ten słodki ciężar będzie Cię męczył już tylko do poniedziałku. Po prostu podziwiam i oczywiście zazdroszczę.

Tak piszecie o wagach dzieciaczków to myślę sobie, że moje to są faktycznie kruszynki : w 23 tc miały 430 i 500gr.
Z moją cukrzyca coraz gorzej, aż się boje jechać w piątek na kontrolę.

Jeju sama dopiero byłam w ciąży i lubie was czytac :) co myslicie moze by otworzyc taki sklep z rzeczmi tylko dla bliźniaczkow, jeszcze sie z takim nie spotkałam a zapotrzebowanie chocby na same wozeczki jest spore nawet tylko obejrzec fajnie by było w jednym miejscu kazdy model. Napiszcie swoje opinie moze warto sie zastanowic?

mona no czas leci sama niedawno bylam stalą bywalczynią forum" ciaza blizniacza"
dziewczyny co do podgrzewacza to ja uzywalam tylko chwile
bardzo wolno podgrzewa i ciągnie duzo prądu pozatym u mnie walał sie tylko po kuchni wiec go spakowalam ale sprzedawac nie bede bo pewnie gdzies na wyjezdzie moze sie przydac tym bardziej ze ma koncówke taką do samochodu
hakim ,onylone trzymam kciuki ,jestem pelna podziwu dla was ,suwaczki robią wrazenie
pozdrawiam

No to wróciłam,

zapis na ktg był prawidłowy, pojawiły się dwa skurcze, ale lekarz powiedział, że na tym etapie to normalne, szczególnie że sama wiem, że mam je już od jakiegoś czasu i nic się w związku z nimi nie dzieje :)

Także wygląda na to, że onlyone nie przegonię ;) i chłopaki będą cierpliwie czekać do 1 lutego :)

Hormony mi szaleją na maksa, mąż ma ze mną ciężko... czasem nawet bardzo, ale jeszcze tylko trochę.

Kretowinko trzymaj się! bedzie dobrze :)

Ech zmykam na razie.

reklama
Tigla bierz lekarza w obroty, niech wszystko posprawdza, musi byc lepiej!
a u mnie fizycznie, to czuje sie tak wyschnieta, ze szok... Skora na rekach, przedramionach jak u starej babci,... A mentalnie, hmmm -dobrze, ze juz koncowka, bo w psychiatryku ciezarna? ;-)
hakima jeszcze troche! :-) Damy rade! Teraz mam nadzieje, ze wytrzymam do poniedzialku!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry