• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Bylam dzis na kolejnej kontroli. zaczynam sie zastanawiac czy waga moich dziewczynek jest dobra jak na ten okres ciazy. Dziewczynki maja : 1475g i 1525 g. Przez kilka dni tak to wszytsko, szybko sie zmienilo. szyjka byla jeszcze tydz temu 4,5cm a dzis juz 3,7. Musze zaczac sie oszczedzac, a w kroczu czuje jakbym nosila ze 100kg :P Pozdrawiam :)

reklama
Różyczka ja też mam starą windę - wejście 75 cm, a na dodatek do windy trzeba pokonać dwie pary schodów. Ale ani wózka podwójnego, ani 1za2 nie podniosę (jeden za szeroki, drugi za długi). Więc czeka mnie kombinowanie - typu pomoc sąsiedzka, albo włażenie w częściach - dzieci, stelaż, dzieci, stelaż :tak: Więc chcę kupić taki wózek żeby był komfortowy da dziecihttp://www.**********/czy-latem-mozna-noworodka-od-razu-wozic-w-spacerowce-zamiast-w-gondoli,c3.html

Ja chcę gondolki i zamierzam maluch wozić przynajmniej 6-7 miesięcy. Ale to indywidualna decyzja każdej mamy

Ostatnia edycja:
Dzięki Lilonka - to chyba faktycznie z gondolą lepiej kupić...
Co do tego składania/rozkładania wózka - tak porównywałam i w sumie podobnie się składa i jeden i drugi - a ten '1 za 2' przynajmniej przez wszystkie drzwi mi poprzechodzi...nie tylko w domu ale i w sklepie, u lekarza, rodziny...
Ciężka sprawa się na coś zdecydować. Niby mamy jeszcze czas. Ale chciałabym kupić wózek, foteliki, łóżeczka i materace - to z tych 'cięższych' kalibrów. A reszta później po kolei i stopniowo.
Tak myślę o leżaczku - ale takiego noworodka to się chyba nie kładzie w leżaczku? Jak sądzicie?

My co do wózka podjęliśmy decyzje naprawdę szybko. Nawet nie chce teraz tego analizowac, szczególnie,ze pasują do niego foteliki,które już mamy z baza isofix.
Teraz jestem na etapie kupna drugiego lezaczka bujaczka,pierwszy dostaliśmy od znajomych.
Myśle tez o podgrzewaczu,ten podwójny mnie zainteresował...no i koszulki do szpitala i karmienia

anuśka - też się ostatnio zastanawiałam co tam u niej, ale nie pamiętałam nicka. Niestety nie odzywała się tutaj już dłuższy czas.

lilonka - fajny ten podgrzewacz, muszę się nad nim zastanowić :) i coś dzisiaj zamówić. lilonka a masz pewność, że możesz po obu stronach dać butelki z pokarmem? bo mi tak wygląda jakby jedna strona była typowo do butelek a druga do zupek i słoiczków....

Ostatnia edycja:
Witam kobietki ja nie kupiłam podrzewacza ani dla starszego ani dla blizniakow i mysle ze to zbedny wydatek.A swoją drogą to nie zle sie kobietki trzymacie suwaczki jakie długie, bedzieci rodzic w 40tyg hehe pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry