reklama

Ciąża bliźniacza

Bylam dzis na kolejnej kontroli. zaczynam sie zastanawiac czy waga moich dziewczynek jest dobra jak na ten okres ciazy. Dziewczynki maja : 1475g i 1525 g. Przez kilka dni tak to wszytsko, szybko sie zmienilo. szyjka byla jeszcze tydz temu 4,5cm a dzis juz 3,7. Musze zaczac sie oszczedzac, a w kroczu czuje jakbym nosila ze 100kg :P Pozdrawiam :)

reklama
Różyczka ja też mam starą windę - wejście 75 cm, a na dodatek do windy trzeba pokonać dwie pary schodów. Ale ani wózka podwójnego, ani 1za2 nie podniosę (jeden za szeroki, drugi za długi). Więc czeka mnie kombinowanie - typu pomoc sąsiedzka, albo włażenie w częściach - dzieci, stelaż, dzieci, stelaż :tak: Więc chcę kupić taki wózek żeby był komfortowy da dziecihttp://www.**********/czy-latem-mozna-noworodka-od-razu-wozic-w-spacerowce-zamiast-w-gondoli,c3.html

Ja chcę gondolki i zamierzam maluch wozić przynajmniej 6-7 miesięcy. Ale to indywidualna decyzja każdej mamy

Ostatnia edycja:
Dzięki Lilonka - to chyba faktycznie z gondolą lepiej kupić...
Co do tego składania/rozkładania wózka - tak porównywałam i w sumie podobnie się składa i jeden i drugi - a ten '1 za 2' przynajmniej przez wszystkie drzwi mi poprzechodzi...nie tylko w domu ale i w sklepie, u lekarza, rodziny...
Ciężka sprawa się na coś zdecydować. Niby mamy jeszcze czas. Ale chciałabym kupić wózek, foteliki, łóżeczka i materace - to z tych 'cięższych' kalibrów. A reszta później po kolei i stopniowo.
Tak myślę o leżaczku - ale takiego noworodka to się chyba nie kładzie w leżaczku? Jak sądzicie?

My co do wózka podjęliśmy decyzje naprawdę szybko. Nawet nie chce teraz tego analizowac, szczególnie,ze pasują do niego foteliki,które już mamy z baza isofix.
Teraz jestem na etapie kupna drugiego lezaczka bujaczka,pierwszy dostaliśmy od znajomych.
Myśle tez o podgrzewaczu,ten podwójny mnie zainteresował...no i koszulki do szpitala i karmienia

anuśka - też się ostatnio zastanawiałam co tam u niej, ale nie pamiętałam nicka. Niestety nie odzywała się tutaj już dłuższy czas.

lilonka - fajny ten podgrzewacz, muszę się nad nim zastanowić :) i coś dzisiaj zamówić. lilonka a masz pewność, że możesz po obu stronach dać butelki z pokarmem? bo mi tak wygląda jakby jedna strona była typowo do butelek a druga do zupek i słoiczków....

Ostatnia edycja:
Witam kobietki ja nie kupiłam podrzewacza ani dla starszego ani dla blizniakow i mysle ze to zbedny wydatek.A swoją drogą to nie zle sie kobietki trzymacie suwaczki jakie długie, bedzieci rodzic w 40tyg hehe pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry