reklama

Ciąża bliźniacza

Witam Was.
Czytam z przejęciem wszystko co napisałyście o wózkach i wiem, że lepszego źródla wiedzy nie znajdę :-) Zastanawiam się, czy zakupu wózka nie zastawić jednak po urodzeniu dzieci. Jest to jeden z większych wydatków. A tak w ogóle to chyba od razu nie można dzieci wywozić na spacery? Bedzie wiec trochę czasu żeby wózek kupić. Zastanawiam się też jak długo będę używac gindolki. MOże zkuić spacerówkę z opcją umieszczania na stelażu fotelików? Sama nie wiem. Póki co poluje na jakiś fajny uzywany wózek - jedno wiem na pewno, chcę by był z siediskiem jeden obok drugiego.

Nasze mamuśki na wylocie, świetnie się trzymacie - Hakima, Onlyone trzymamy za Was, by wszystko odbyło się w zaplanowanym terminie :-)

reklama
Hakima - ten co jedziemy oglądać też czerwony :-) W zestawie są foteliki, adaptery, folia p. deszczowa, moskitiera i torba do wózka. Czyli całkiem sporo.

Gondole są na pewno lepsze na długie spacery, bo dzieci leżą wygodnie i na twardym. Foteliki - na wyjazdy.

Hakima próbowałaś jak gondola składa się na płasko? Podobno bardzo mało miejsca zajmuje.

Tak, gondolę można złożyć na płasko, trzeba do tego trochę siły użyć, ale da się. Folia przeciwdeszczowa i moskitiera są z tego co widziałam w standardzie. Ale i tak dodatki bogate :) Wiesz ja o fotelikach myślę tylko w kategorii przewożenia dzieci samochodem. Dla mnie dzieciom nie jest zbyt wygodnie w takich fotelikach i nie mam zamiaru ich wozić w nich nawet po supermarkecie. Co najwyżej do lekarza. Fajnie, ze miałabyś torbę. Daj mi znać czy jest duża, czy warto w nią inwestować (nowa -199zł :szok:), czy kupić coś tańszego bo właśnie się nad tym zastanawiam.

Cześć dziewczyny :)

Śniły mi się dzisiaj wózki...naoglądałam się ich wieczorem... Już sama nie wiem jaki mamy kupić (dodam że póki co żadnego nie widzieliśmy 'na żywo').
Ale nie mamy chyba wyjścia i musimy kupić ten jeden za drugim - mamy do pokonania wąską windę, drzwi od klatki schodowej...nie ma innego wyjścia...
Myślimy też nad tym jaki materac kupić....
W sumie nie zdawałam sobie sprawy jaki jest wybór tych wszystkich gadżetów dla dzieci... :)

Ja stwierdziłam po namysłach, że moje wymagania co do wózka to:
1) żeby miał foteliki wpinane w stelaż (nie wyobrażam sobie noszenia dwóch fotelików na raz)
2) żeby miał rozkładane siedzonka tak, żeby nie trzeba było dokupować gondoli (tym bardziej że to będzie sezon letni)
3) żeby zmieścił się w bagażniku :)
a reszta to już pobożne życzenia :)
Problem w tym, że skłaniam się raczej ku opcji "1za2" ze względu na mieszkanie, drzwi, itp., a tutaj rozkładanych siedzeń jak na lekarstwo, wszędzie gondole albo siedzenia kubełkowe, albo rozkłada się tylko jedno siedzonko a drugie już nie.

Odnośnie materacy to myślę, że piankowy wystarczy, chyba nie ma co szaleć z jakimiś wkładami lateksowo - kokosowymi, itp. Moja mała bratanica zdążyła swój łóżeczkowy materac obsikać z obu stron w trakcie użytkowania :) i to pomimo ceratek, podkładów, folii, pieluch, itp. Lepiej chyba na to konto zainwestować w lepszy materac, jak już dzieciątko podrośnie i zmieniamy łóżeczko na coś większego.

Właśnie, gadżety . Dziewczyny powiedzcie mi używacie podgrzewacza do butelek? A jak tak to jakiego? Chciałabym od czasu do czasu odciągnąć mleko, żeby móc wyjść choćby na wizytę do gina czy do fryzjera i mam już laktator z medeli, kilka butelek z medeli, tt i jedną z aventu. i zastanawiam się czy taki z babyonno byłby ok. Podgrzewacz BabyOno pasuje do wszystkich butelek (2931423468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo taki: od HappyFamily PODGRZEWACZ STERYLIZATOR DO BUTELEK (2922747647) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. W sumie ten drugi bardziej mi się podoba, ma więcej funkcji i jest bardziej uniwersalny.

Taka ich główna funkcja ;-) My rozglądamy się jeszcze za bagażnikiem dachowym, bo mimo że mamy kombi, to jednak wózek w bagażniku trochę miejsca zajmie. A klamotów będzie sporo. Ale to już zmartwienie emka;-) Mamy do rodziców 170 km - moja mama już planuje zakup łóżeczek, wanienki i innych, żeby byo jak będziemy przyjeżdżać:-)
Niedawno dzwoniliśmy do babci i wysyłaliśmy jej życzeniowe kopki:tak:

Dziewczyny - a tak właśnie myślę...Asiek - podobnie jak Ty nie mam innego wyjścia jak zakup wózka typu "1 za 2"...i może faktycznie nie kupować gondoli?? Tylko foteliki ze spacerówką...jak sądzicie? Urodzę najprawdopodobniej koniec czerwca/lipiec... Wystarczy maluchy położyć na kocykach/śpiworkach w spacerówce? Czy jednak gondola?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry