• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

maggi ta moja ciąża to ogólnie zaskoczenie :) nie staraliśmy się jakoś strasznie długo (chociaż dla mnie, osoby która jak czegoś zapragnie musi mieć już ! teraz! to była nauka pokory) 6 miesięcy . Przypadkiem dowiedziałam się o ciąży - bardzo szybko , bo w 2 tygodniu - miałam problemy z żołądkiem i zanim zaczęłam brać leki , pani doktor zaleciła bym sprawdziła czy aby nie jestem w ciąży i jakieś było moje zdziwienie .... Mój mąż z lupą przyglądał się testowi , potem zakupił ich jeszcze z 5 :) Następne zaskoczenie w 6 tygodniu , moja gin robiła usg i tak dziwnie się uśmiechała , to sobie pomyślałam,że pewnie zaraz usłyszę serduszko , ale usłyszałam co innego . Prawie spadłam z fotela, za to ona zadowolona jakby sama miała zostać mamą bliźniąt . Najbardziej to się cieszył mój mąż. Ja cały czas do tej pory zresztą zastanawiam się jak ja sobie sama poradzę , bo niestety nie mogę liczyć na pomoc mamy. Z jednej strony upewniam siebie co chwilę,że dam radę a z drugiej najzwyczajniej w świecie się boję . To,że parka bardzo mnie cieszy - bo cały czas myślałam,że będzie 2 chłopaków z czego bym się tak samo cieszyła - byleby były zdrowe.
Dziewczyny jeżeli chodzi o poród to jest wielka niewiadoma , bo dzieciaki ułożyły się główkowo a ja wolałabym cc i nie dlatego ,że boję się bólu porodowego , tylko boję się o dzieci - za dużo się naczytałam co może czekać drugie dziecko. Ja wiem ,że mogę nie znaleźć sił na urodzenie drugiego-bo znam siebie , ja mam problem z pobieraniem krwi a co dopiero takim wyczynem. Dodatkowo u mnie wszyscy uważają,że cc będzie lepsze i boję się ,że jak się coś stanie jakbym miała rodzić naturalnie- będę obwiniać siebie.
eevlee ja panikara przekażę Wam na bank wieści jak już będzie po :)
lilonka zaraz to ogarnę ,powinno się udać :D

reklama
Witam nowe mamusie
Ja na szczęście już w domu :tak: KTG wyszło super ,wyniki też , szynka długa zamknięta :-) dostałam tylko zapobiegawczo fenoterol .Czekam na 11.02 na wizytę i lekarz ma zadecydować kiedy rozwiązanie

Lilonka u mnie Lenka według USG jest dwa tygodnie mniejsza od Szymona

Sodie myśl pozytywnie na pewno dasz sobie radę z dzieciaczkami, na początku dla każdej z nas będzie to duże wyzwanie i bedzie ciężko ale powoli będzie dobrze:) znam z mini doswiadczenia:) bo za granica opiekowałam się bliźniaczkami przez prawie 4 lata. Mnie też przeraża poród ale u mnie będzie planowane cc a bardziej wolałabym sn. Tego niestety same nie możemy wybierać więc na razie jeszcze się nie zamartwiaj. Masz wybrany już szpital do porodu?

Hakima a twoje dzieciaczki chyba chcą nam wszystkim zrobić niespodziankę i wyjść wcześniej :) ale by było. Spakowana jesteś już w razie czego? Mężuś w domu?

maggi - spakowana to ja jestem od hohoho... :) ale mąż jeszcze w pracy, ale ma fajnego szefa i gdyby co to by go pewnie puścili i w 15 minut jest w stanie do mnie dojechać do domu. A ma zaplanowany urlop od czwartku czyli od dnia kiedy mam iść do szpitala. Zobaczymy jak to będzie :) na tym etapie to już jest totalna mieszanka uczuć i emocji :)

Sodie - ja też wierzę, że skoro jest nam dane być mamusiami bliźniaków to widocznie jesteśmy tymi które sobie z tym poradzą, nie widzę innej opcji :)

hakima no to trzymaj sie. Kolejka dotrzymana, Twoj suwaczek piekny takze nie ma przeciwskazan aby maluszki przyszly na siaw kilka dni wczesniej. Bylaby mila niespodzianka. rapotuj sie man od czasu do czasu bo jak cie nie bedzie dluzszy czas to znaczy ze jestes na porodowce.
sodie -witaj - z ciebie to juz zaawansowana ciezarowa. hej dziewczyny ktora to mila liste koleknosci do rozwiazan czyba trzeba nowa forumowiczke wcisnac w blizszym terminie :-)

Anika - super wyniki,gdybym ja tak mogla miec twoj suwaczek echhhh....jeszcze tyle przede mna, no nic tyklo udbroic sie w cierpliwosc i czekac

Ostatnia edycja:
Szpital wybrany - Brochów . Mam tam blisko , jak mąż przyciśnie to w 10 minut będziemy :) Moja lekarka tam pracuje i jakoś będę się chyba czuć pewniej .
Dziewczyny a zamierzacie karmić dzieciaki osobno czy za jednym zamachem dwójeczkę ? Ja strasznie bym chciała opanować sztukę karmienia dwójki na raz , każdy mi mówi " Iza i niby jak Ty to zrobisz?! Już ja to widzę " - jeszcze bardziej mnie motywują tymi tekstami , ciekawe jak wyjdzie w praniu :D

Sodie - masz już szpital wybrany? Wrocławskie porodówki mają raczej średnie opinie:-( U Ciebie też ładnie zaawansowany suwaczek :-)

Anika - u mnie dokładnie 2 tygodnie 1 dzień. Zobaczymy co w szpitalu wyobserwują. A kiedy pojawiła się różnica? U mnie jeszcze w 20 tc było 5 dni.

Hakima- easy walker na żywo na prawdę robi dobre wrażenie. No i babeczka maluchy wozi prawie 2 lata. Akurat są kwietniowe (tak jak moje powinny) i mówiła, że w gondolkach jeździły do września, a potem przeskoczyła na spacerówkę.

Szpital wybrany - Brochów . Mam tam blisko , jak mąż przyciśnie to w 10 minut będziemy :) Moja lekarka tam pracuje i jakoś będę się chyba czuć pewniej .
Dziewczyny a zamierzacie karmić dzieciaki osobno czy za jednym zamachem dwójeczkę ? Ja strasznie bym chciała opanować sztukę karmienia dwójki na raz , każdy mi mówi " Iza i niby jak Ty to zrobisz?! Już ja to widzę " - jeszcze bardziej mnie motywują tymi tekstami , ciekawe jak wyjdzie w praniu :D

Sodie - to widzę że my z podobnych okolic Wro, bo mi teoretycznie też na Brochów najbliżej :-) Tylko my z 25 minut potrzebujemy na dojazd. Macie już wybrane imiona dla maluchów?

Hej dziewuszki:)
Też trzymam mooocno kciuki za Onlyone no i za Ciebie Hakima też już powoli szykuję kciuki także przez tydzień ciężko z pracą będzie i z pisaniem bo z tymi kciukami zaciśniętymi;)
elala - gratuluję ruchów, kopniaczków:) Jak moje walą to cały brzuch mi chodzi. Wczoraj mój em się aż wystraszył bo mi rękę położył na brzuch, a Filip go BACH i to tak mocno, że sama podskoczyłam:) Super, uwielbiam to! Patryś/Alusia (jeszcze nie wiemy jaka płeć) to tak atakuje jak leżę na lewym boku wieczorem i rano. Troszkę słabiej bo jest ciutkę mniejsze..
Sodie witaj na forum:) Chciałabym już być tak daleko jak Ty..
Co do wózka bardzo podoba mi się Freestyle Twins i Twinni i teraz tak się zastanawiam, który.. Ciężki orzech zwłaszcza, że nie można ich obejrzeć na żywo przed zakupem..
No nic trzymam kciuki dalej:)

reklama
Sodie- to my mamy ten sam szpital wybrany:) Ja też mam tam lekarza więc ty pewnie też czujesz się bezpieczniej z tą myślą. Po porodzie musisz zdać relację jak się szpital spisał czy było wszystko ok- takie wiadomości są zawsze cenne. Lilonka tobie pewnie też się przydadzą:) A ty już się zdecydowałaś na jakiś konkretny szpital?
Hakima- trzymaj się :) teraz to chyba niespodziewany poród lepszy bo nie czekasz tyle czasu na wybicie godziny zero i mniej stresu jest tak mi sie przynajmniej wydaje. Ja to panikara jestem więc jak już będę wiedziała dokładny termin cc to pewnie przez tydzien spac nie będę mogła:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry