reklama

Ciąża bliźniacza

Sodie - trzymajcie się dzielnie w szpitalu, na pewno szybko czas zleci - najważniejsze żeby córcia wyzdrowiała - a i Ty masz czas na dojście do siebie :)
Nnatalie - witaj na forum - tak jak dziewczyny piszą...czas tak szybko leci w ciąży - ja dopiero co test robiłam a już 22tc leci... Także chwila moment i Ty będziesz tu miała największy brzuszek :) A co do wózka - my kupujemy jeden za drugim węc Ci nie pomogę...
Elala - powodzenia podczas podglądania Maluszków - my z tymi imionami nadal się nie zdecydowaliśmy - niby jest czas jeszcze ale jakoś tak głupio jak już znamy płeć zwracać się do nich bezosobowo :baffled:
Netka - dzięki Bogu że nic się koniec końców nie stało...masakra jakaś :szok: Co do pasów - ja pod brzuchem zapinam - jak najniżej się da. Wychodzę z założenia że lepiej mieć zapięte niż bez pasów jeździć w razie czego...(tfu tfu tfu)
Tigla - na Twoim miejscu bym pojechała do lekarza z tym palcem jednak...

A u mnie zgagi ciąg dalszy :/

reklama
Cześć dziewczyny :)

Witaj Nnatalie też tak miałam na początku, że chciałam wózio jeden obok drugiego, a teraz kupujemy Babyactive Twinni :happy2: Jeśli jednak jesteś w 100% przekonana co do jeden obok drugiego to wydaje mi się, że najlepszą (wg mnie) opcją jest Freestyle Twins Freestyle Twins Jest w miarę tani, nie za szeroki bo 82cm i nawet nie taki ciężki jakby trzeba było gdzieś go przenieść. Poza tym bardzo estetyczny, a w komplecie za ok 1800zł masz też dwa foteliki samochodowe. Dziewczyny pisały, że z kółkami są jakieś problemy, że lepiej dokupić komplet kół piankowych bo dętki idą w tych pompowanych. Może i racja bo to kilogram mniej:happy2:

U mnie wszystko w porząsiu. Kilogramów na plus jakieś 6-7 więc jeszcze nie tak źle :happy2: Z mężem latamy po sklepach, szukamy wygodnej kanapy do spania. Chyba już w sumie znaleźliśmy. Mierzymy też szafę na przedpokój i wysoką szafkę na chemię w łazience. Wizytę mam w poniedziałek, mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak trzeba:happy2: Póki co też arbeituje ile wlezie, żeby zarobić na to wszystko;-)

Oczywiście czytam Was codziennie :happy2:

mnie jakoś wózki jeden za drugim nie przekonują bo chce widzieć oboje dzieci,a z tego co zauważyłam to w tych jeden za drugim widoczność na oboje dzieci jest ograniczona:/

co do mijającego czasu...jak narazie leci baaaardzo wolno,ale to moze przez to ze czekam na wizyte 18go marca zeby zobaczyć czy malenstwa rozwijają sie poprawnie;) potem mam nadzieje z górki;)

Tigla - u mnie materacyk jest i ma taki pokrowiec na zamek - z jednej strony płócienny, a z drugiej polarek. Ale chyba jakieś prześcieradełko trza kupić, tylko muszę wymierzyć. Pościel odpuszczam, bo będzie już ciepło. W zeszłym roku w kwietniu było 20 stopni. Więc becik i kocyk powinny starczyć:tak:

mnie jakoś wózki jeden za drugim nie przekonują bo chce widzieć oboje dzieci,a z tego co zauważyłam to w tych jeden za drugim widoczność na oboje dzieci jest ograniczona:/

co do mijającego czasu...jak narazie leci baaaardzo wolno,ale to moze przez to ze czekam na wizyte 18go marca zeby zobaczyć czy malenstwa rozwijają sie poprawnie;) potem mam nadzieje z górki;)

Nnatalie - dokładnie tak samo myślimy z emkiem :-) z tańszych wózków jest jeszcze tako duo driver - bardzo szeroki, ale znajomi mówili że bardzo wygodny dla maluchów i można dość tanio znaleźć używany. A na kiedy masz termin? Chyba jakoś na jesień, więc czeka Cię cała zima w gondolkach, więc muszą być sporawe, żeby maluchy wlazły ze śpiworkami, ciepłymi ubrankami i całą resztą:-) No i koła muszą być większe, żebyś dała radę po śniegu jeździć

Właśnie do mnie przyszła koszulka zamówiona z allegro - z dwoma bocianami z niebieskimi zawiniątkami na brzuchu :) słodziak
Tylko nie jest typowo ciążowa - więc tak naprawdę długo mi nie posłuży bo brzuszek rośnie...

DSCN0191.jpg

Witam nową mamusię na forum:) fajnie że coraz więcej nas tutaj :-)

Sodie-
trzymam kciuki żeby Pola jak najszybciej wyzdrowiała i wtedy będziecie już mogli na spokojnie wrócić do domku.
Tigla- w zoomie jest materacyk w gondolkach , ale wypadałoby kupić właśnie jakieś prześcieradełko na nie bo dzieciaczkowi może się zawsze ulać czy z pampersa coś poleci więcej hihi itd. wtedy ściągasz prześcieradełko tylko i do prania:):-)

Netka, opatrzność czuwa nad Wami, dobrze ze wyszliscie bez szwanku z tego incydentu. Ja caly czas jeżdzę samochodem bo nie mam innego wyjscia-pieszo nigdzie bym nie doczłapała. Staram sie jezdzic bardzo ostroznie, ale obawiam sie furiatow na drodze. Pasy zapinam, ale jak najbardziej pod brzuszkiem. Szczerze mowiac nie rozumiem, dlaczego w naszym kraju ciezarna moze jezdzic bez nich. W razie czego (tfu tfu) brak pasów moze przyniesc wiecej szkod.

Trzymam kciuki za Pole, by szybciutko doszla do zdrowia!

Co do wozkow ja tez biore tylko pod uwage opcje jeden obok drugiego. Podoba mi sie tfk twinner.

Tigla pytalas o proszek do prania ciuszkow dzieciecych. Ja uzywam Jelp'a (proszku i plynu zmiekczajacego). Ubranka dobrze sie prasuje i ma neutralny zapach. Zakupilam tez plyn do prania Lenor w sklepie z chemia z Niemiec - nadaje sie do prania ciuszkow noworodkow, ale jeszcze go nie wyprobowalam.

reklama
Sodie - trzymam kciuki żeby Pola szybko wyzdrowiała.

Co do zgagi to ja polecam mleko i produkty mleczne. Mnie teraz tak zgaga męczy że szok, nie mogę jeść nic smażonego, bananów i ogólnie codziennie coś mi innego dochodzi po czym mam zgagę. Mleko zimne piję a jak już nie mam miejsca na mleko to pomaga zjedzenie plasterka żółtego sera.

Nnatalie - witaj :-) z wózków jeden obok drugiego polecam tfk twinner twist duo cały nowy kosztuje ok 3400 ale na niemieckim ebay - u jest ich bardzo dużo używanych w dobrej cenie. Mi udało się kupić w Polsce używane gondole wraz fotelikami maxi cosi za 1000 zł w idealnym stanie. Jak tak patrzę na mój zakup to się zastanawiam czy aby na pewno były te rzeczy używane bo nic nie są zniszczone. Wyglądają jak nowe.

Chciałam wrzucić zdjęcie brzuszka, ale kabel mi zginął i nie mam jak.:-(

A brzuszki dziewczyny macie super:-) Mi się pojawiło parę rozstępów koło pępka ale ja się nie dziwię skoro w tak krótkim czasie tyle cm mi przybyło.

Do gondolek warto kupić prześcieradełko na materacyk.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry