reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Eevlee - wszystkie kciuki &&&&&&&& zaciśnięte najmocniej jak się da za waszą trójeczkę. Mam nadzieję że maluszki nie będą dalej się pchać i szynka również sobie odpuści bo to jeszcze nie wasza kolej.
Sade - za waszą czwóreczkę też kciuki zaciśnięte coby dzieciaczki zdrowe były a ty też przed porodem dochodź szybciutko do siebie i informuj jak się czujesz.
Różyczka - moje maluchy będą sprawdzane w środę więc wtedy napiszę jak u nich:) na razie to tyle wiem że kręcą się niemiłosiernie czasami jakby co się nałykali hihi:-). A swoimi maluszkami się nie zamartwiaj bo na usg może lekarz co źle zobaczył i ocenił za szybko. Trzymam kciuki żeby się nie potwierdziło co mówił &&&. Ja jak do tej pory przytyłam 9 kg może z jakimś małym haczkiem, dokładnie nie wiem bo ostatnio to się boję wchodzić na wagę hihi a brzuchol ma 96:) Te kilogramy pewnie u mnie przez to że ostatnio wcinam dużo słodkości itd.. wcześniej jakoś tak nie miałam no ale co tam kochanego ciała nigdy nie za wiele:happy: Tylko wydaje mi się że na piersiach pojawiły mi się delikatne czerwone rozstępy:( buuu miała ktoraś z was coś takiego? smaruję się ile wlezie już od początku ciąży ale nic chyba nie pomaga:( Widocznie ma mi zostać pamiątka :)
Gloriane - mam cię już wpisaną na listę, ale nie wrzucałam jej jeszcze poprawionej na forum.
Umówmy się tak że jak któraś z dziewczynek będzie się rozpakowywać to skorygowaną listę będziemy wrzucać:) tak żeby nie zaśmiecać za często forum:) A wy wszystkie bardzo proszę nie robić psikusów i trzymać się ładnie kolejki:rofl2: z maluszkami o tym pogadajcie bo w ostatnie dni jakoś nie za dobre wieści przynosicie.
Marcysiowa - ja właśnie dziś robiłam to badanie glukozy, wynik będę miała jutro i też mam nadzieję że wyjdzie dobrze. A ty kiedy wyniki konsultujesz u lekarza?
Bibiana- a dlaczego doktorka kazała ci być wcześniej na połówkowych? Jakiś konkretny powód miała czy ot tak? Do 5 kwietnia to szybciutko ci czas zleci więc się nie denerwuj i nie zamartwiaj:happy:

Lilonka co do tych nadgarstków to już kiedyś pisałam. Zaczęło sie w grudniu i myślałam, że to zespół cieśni nadgarstka (zdarza się w ciąży), potem zmieniły się objawy i wiedziałam, że to coś innego. W dużym skrócie muszą rozciąć i oczyścić, bo coś narasta.

NovaMama ja z moimi 116 cm też znajduję się w czołówce stada :-)

Asiek Trzymam kciuki, będzie dobrze

Tigla ja planuje przykrywać kocykiem a kłaść na pieluszce flanelowej. Jak mniejsze to w rożku ale sądze, że jak mi się urodzą przełom maja i czerwca to nie będzie sensu mocno przykrywać.

Tigla - Hakima pisała kiedyś, że poleca poduszki kliny i do łóżeczek i wózków. A z przykrywaniem to ja myślałam o rożkach na początku a potem cienki kocyk. Z resztą zależy od pogody. Pościeli do wózka nie zamierzam kupować, bo od kwietnia coraz cieplej. Myśle, że w maju to i flanelowa pielucha starczy.:-)

Jeśli chodzi o brzucholki, to powinnyśmy porównywać nie obwód a przyrost - ja zaczynałam od 63 cm, a jest 110 - co znaczy +47 cm :szok:
czekam czy dojdę do momentu podwojenia objętości ;-)

Lilonka, super cena na tej aukcji z pościelą. Mi się podobają pomarańczowe owieczki, może kupię. :-)
A i ten leżaczek całkiem fajny, trochę pstrokaty, ale niczego sobie. :-)

...

Tak poza tym do szynka skrócona do 26mm /było 40mm/. Więc i ja jutro przemeldowuję się do szpitala, ponoć przynajmniej na tydzień.

Pozdrawiam Was Dziewczyny.
Trzymajcie się.

Ostatnia edycja:
Netka - nie ma co porównywać wyników z 2 różnych usg - to są tylko dane orientacyjne u mnie było np. 22.02 1560 i 2105, a 28.02 u innego lekarza 1805 i 1818. Normalnie zgłupieć można :-)
Oho - jak się szynki rozszalały. Niegrzeczne. Jak wszystkie zalegniemy w szpitalnych salach, to się tu straszna cisza zrobi. Ja najprawdopodobniej dołączę do szpitalnej diety za tydzień.

Netka, Asiek, Eevlee, Sade - 3majcie się dzielnie na szpitalnych łóżkach. Dużo zdrówka da Was i maluszków:tak:

reklama
Dziewczyny, jak pisze Lilonka, coś po dobrej passie szynek zaczęła się plaga. Proszę mi się tam trzymać w tych szpitalach, odpoczywać i nie wypuszczać dzieci za szybko! Trzymam za Was kciuki.
Co do przykrycia w wózku, to jak Marcysiowa, flanela pod spód i kocyk, ewentualnie rożek, jeśli pogoda będzie tego wymagała. Mam już kupioną pościel na potem, więc w razie czego zawsze mogę wyciągnąć poduszkę lub kołderkę.

Czy Wy też odczuwacie taki ból w kroczu przy wstawaniu? Ja mam wrażenie, jakby mi zaraz miały wszystkie kości złamać...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry