reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Bibiana-uplynie. Duzo odpoczywaj, staraj sie malo dzwigac. To tez wazne.
Lilonka-ja z tymi 39 tyg to zartowalalam. Mam nadzieje, ze lada dzien przyjdzie i na mnie czas, bo ja juz ledwo chodze. Wiadomo, ze dla dziewczynek jest dobrze jak sobie posiedza w brzuszku u mamy, ale 22kg na + robi swoje. Zaczynalam z 65 cm w pasie a teraz mam 117:szok: mozna sobie wyobrazic jaki brzuchol jest wielki. Nogi jak patyki, rece tez a brzuch jakbym balon polknela:) Oby to mialo odzwierciedlenie w wadze dziewczynek.

Tigla - ja jak dziewczyny, mam dwa rożki, po jednym dla każdego. Zawsze można dokupić, a nie wiesz czy dzieci będą chciały w nich spać.

Margaret
- powiem sloganem trochę młodszych ode mnie - "wymiatasz":tak:. Ale w sumie mnie się też tylko trochę skróciła szynka, co lekarz określił jako normalne w tym okresie ciąży, a tak to nic. Poza tym cc mam wyznaczony na 39 tydzień, więc trwajmy w tym!!!!! Udowodnijmy, że się da!!!! Ja mam taką nadzieję...

Bibiana - spokojnie dotrzymasz! Nim obejrzysz będzie ten 37 tydzień:tak:! I spokojnie na połówkowych, pamiętaj że w przypadku bliźniaków to wszystko mocno jest umowne.

Miss- skoro lekarze wyznaczyli termin cc na 39tydz to nie ma innej mozliwosci jak rodzic w tym terminie:D Damy rade! Ja tak teraz mysle, ze to forum tez mi duzo pomoglo. Wzajemne wsparcie, rady dziewczyn i ten suwaczek bezcenny, ktory obserwowalalm codziennie:))) ahhhh

Miss - normalnie z tym 39 tc mnie przerażasz ;-) u mnie wszystkie kości już skrzypią - 3 tygodnie dam radę, ale dłużej - zobaczymy :-)

Margaret - to masz podobny przyrost brzuchowy jak ja :tak: Ja na dodatek jestem dość niska, więc czuje się jak kuleczka:-D

Ostatnia edycja:
Witam Was dIewczyny ze szpitalnego łoża. Narazie leze. Przyjmuje fenoterol, magnez, nospe i jeszcze coś. Wczoraj miałam podłączona kroplowke z lekiem rozkurczowym. DZis ordynator stwierdził, ze szynka mimo iż krótka to trzyma na ten centymetr i nie ma jeszcze potrzeby podawać sterydek na płucka. W razie czego to podaje sie je w dwóch dawkach w odstępie doby. Zobaczymy co wyjdzie po dzisiejszych badaniach. Kilka razy na dzień monitoruja tętna chlopaczkow. Z tego powodu czuje sie bezpieczna, ale i tak ma to jak w domciu.

Eevlee - to dobre wiadomości:tak: Oby tak dalej. Teraz dla Ciebie najlepsze miejsce to szpital, bo tylko tam są w stanie szybko zareagować. Dobrze, że szynka trzyma - pogadaj z nią może się wydłuży nieco:tak: Kciuki nieustająco i mocno zaciśnięte i wszystkimi serduchami jesteśmy z Tobą:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry