reklama

Ciąża bliźniacza

Widzę, że pogrom szynkowy nastał :/ Dziewczyny nie dajmy się swoim szynkom ioby do 36 tygodnia, a jak chca nas wrzucac po kolei do szpitala, no cóz, to tez przezyjemy. W końcu jesteśmy wybrankami i twardymi babeczkami :tak:

Moje "człowieki" na razie pukają do mnie i nic poza tym :/ Troszkę sie czasem martwię, ale dobre i to pukanie.
Co do rożków, z opinii kolezanek mamuś to raczej mało przydatna rzecz :/ Ale i tak czeka mnie zakup choć szybciej dostanę w spadkach po innych maleństwach, bo w szpitalu wymagają. Mamusie poradziły by jesli już kupuje rożki to zwrócić uwagę na to wypełnienie kokosowe, ma być wyciagane. Często polecały firmę Drewex DREWEX
Moje szykują się na lato, więc zaopatrzyłam się na razie w cienkie otulaczki motherhood. Otulaczek - otulanie niemowląt | Motherhood.pl
Zastanawiam się też nad zakupem kołderki, czerwiec/lipiec wydaje mi się to mało przydatne, zawsze można dokupić później.

reklama
Dziewczyny a jak kupić koszulę do szpitala? Tzn ile wcześniej i skąd mam wiedzieć, że zmieści ona mój bliźniaczy brzuch? Podobają mi się takie: Koszula nocna ale skąd mam wiedzieć czy zmieści się w niej mój brzusio?

Marcysiowa chyba na wyczucie, sama nie wiem. Mam 3 koszule "w spadku po siostrze" ale maja takie zakładki w miejscu piersi na wyjęcie do karmienia i to chyba w takich koszulach najważniejsze. A później i tak pewnie w kąt trafi, no chyba, że sypiasz w koszulach.

Ostatnia edycja:
eevelee trzymaj mocno szynke i nie popuszczaj :tak:

Marcysiowa odradzam tą koszulę. Tam u niego w komentarzach widziałam:
koszula różowa- owszem bardzo ładna i ładnie leży ale farbuje.
koszula fioletowa- owszem bardzo ładna i ładnie leży ale strasznie farbuje
Bardziej bym ci polecała tą KOSZULA nocna ciążowa do porodu do karmienia XXL (3080104567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a ja u tego samego sprzedającego też planuję kupić ale te koszule KOSZULA ciążowa do porodu do karmienia L żyrafa (3093309495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :)

Dytko też mam tą jedną koszulę w spadku z zakładką i mi się rozchodzi tak, że z boku widać stanik

To co podesłałam to był przykład. Jak czytam wymiary na aukcjach to potrafi być: w brzuszku 2x53cm. Co mi da 106cm w brzuszku jak ja już mam tyle. A ja patrze na rozmiar XXL...

Dytko ten otulaczek super, mam taki podobny od koleżanki w spadku, nie używałam go przy pierwszym maluch bo oststnio dostałam parę worków z ciuszkami, ale wydaję mi się fajną rzeczą na początek dla maluszka, pamietam jak w szpiyalu otulali małego to od razu sie uspokajał:tak:

Marcysiowa w sumie ta koszula to już bardziej po porodzie, ja kupowałam normalne rozmiary, a nawet o rozmiar mniejsze i brzuch się mieścił, ale fakt był tam jeden lokator:sorry2:

eevlee dobrze, ze jeszcze w trójpaczku, oby jak najdłużej.

Dziewczyny wiem, ze jeszcze dużo czasu przede mną, ale ja tak się boję....nie mam radości z tej ciąży przez tamtą lekarkę....nastraszyła mnie i ciężko wierzyć, że będzie dobrze....z każdym dniem strach....wiem, że każda z was tez to czuje...ale ja bym umarła gdybym drugi raz straciła maleństwo/maleństwa....pewnie jak minie mi 37tc to sama wstawię się do szpitala....

Lilonka Ty już tak daleko....czas leci, dopiero byłaś w 23tc jak tu trafiłam :-)

Marcysiowa ja myślę, że sie naciągnie jeszcze...
Dytko mówisz slawne?;> szczerze to ja się jeszcze nie spotkałam z nimi odwiedzając koleżanki a mi się baaardzo podobają

Eevlee- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& w szpitalu się toba dobrze zajma. Nie mogę z ciebie- taka jestes chuda a dzieci takie duze??????? Szok, tylko się cieszyc!!!!!!!!!!!

Madmax- wspolczuje bardzo, a zapytaj pediatry o zmiane mleka, może to pomoze? Jak twoje perypetie z niedokladnie oczyszczona macica? Mam nadzieje ze już za toba &&&&&&&&&&&&&

Rozyczko- dzieci maja bardzo wdzieczne cialka do pracy z fizjoterapeuta, wiem, bo mój maz się tym zajmuje, nie martw się, jeśli diagnoza się potwierdzi to lekarze i specjalisci będą wiedzieli co robic. Oczywiście zycze ci żeby nastepne usg nie potwierdzilo tych podejrzen, bo zawsze to mniej stresu i latania po przychodniach &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sade- super ze z synkiem już lepiej! Dzieciaki twarde sa! Teraz ty się nastaw psychicznie na regeneracje organizmu przed szpitalem &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tigla- ten zabieg pociecia nadgarstkow jest bardzo skuteczny i szybko się z tego wychodzi. Tylko ktos będzie ci z maluchami musial pomoc na poczatku. Ja będę przykrywac albo pledzikiem do spania, albo ktoryms z kocykow (grubszy lub cienszy) albo flanelowa pieluszka, zalezy jak będzie cieplo.

Asiek- eh ten szpital, ale zycie tam jest troche jak na koloniach, jak będziesz miala fajne dziewczyny w pokoju to jakos mija. Tylko te lazienki, ubikejszyn, lozka i jedzenie… ale cie ztjuninguja ;)

Bibiana- ja tez na drugich prenatalnych bylam w 18tyg i 5dniu, sa lekarze, którzy tak wola bo maja latwiejszy oglad obu blizniakow. Wiec nie nerwujsja, wszystko jest ok.

Maggi- wspolczuje rozstepow i sama bardzo się ich boje. Codziennie ogladam brzuszek ale nic nie ma, ale dzieciaki już tak duze ze boje się ze może cos się kiedys pokazac :/ oby nie…

Netka- te nieusluchane szynki! W szpitalu cie naprawia, nie martw się, może ci zaloza pesar i do domu puszcza. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Margaret- gratuluje pieknego suwaczka!!!

Magda85- dzieki za pozdrowienia! Szybko ci minal ten pierwszy rok? Jak się twoje maluchy chowaja?

Lilonka- już sobie ciebie wyobrazam, pączusiu ;) ale to naprawde duuuuzy przyrost. Ja nie wiem dokladnie ile mialam w pasie przed ciaza, jestem z tych ‘chlopiecych’ figur, wiec moglo być jakies 75-80cm= talii brak. Teraz jest 104-108 (zalezy od pory dnia i od tego czy siedze czy stoje :/)

Dytko- fajne te otulaczki, ja tez nie chce rozkow, bo nie wydaja mi się praktyczne. Sa sztywne, jakos tak chyba wole skin-to-skin kontakt z moimi maluchami.

A ja bylam wczoraj na warsztatach dla kobiet w ciazy organizowanych przez Kampanie bezpieczny maluch( http://www.facebook.com/bezpiecznymaluch/events) (to link do warsztatow w innych miastach) eśli ktoras z was zna, to wiecie ze fajne rzeczy sa i fajne nagrody do wygrania, jeśli nie znacie to polecam, miedzy innymi warsztaty z pierwszej pomocy dla noworodkow i niemowlat.
Na poczatku ciazy wygralam u nich fotelik samochodowy maxi-cosi a wczoraj zestaw do pierwszej pomocy osmoza care. Ale była tam tez pani doradca laktacyjny i jak zobaczyla mój olbrzymi brzuch to mowi, ze to już pewnie tuz-tuz ;) ja jej ze nie, ze jeszcze ok. 1,5 miesiaca, tylko blizniaki, no i to już była kolejna osoba, która mowi ze wygladam na taka, co to zaraz im urodzi na oczach. Tak to jest w tej naszej ciazy blizniaczej..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry