reklama

Ciąża bliźniacza

Rózyczka Pytasz o doświdczenia ze szpotawą stopą więc od razu piszę. Mój brat urodził się z taką stopą a było to prawie 30 lat temu. Jego stopa była baaardzo w złym stanie a weź też pod uwagę ze 30 lat temu medycyna była jakby "nieco" do tyłu. Pochodzę z Opola i tam tez moja mama leczyła brata, zaczęła kilka tyg po porodzie, wiem ze troszkę się najezdział po lekarzach, bardzo duzo zajmowała się stopą w domu a dziś na wpół zawodowo gra w piłkę nożną więc wiesz:) Dziś będę rozmawiała z moją mamą więc podpytam o szczegóły choć zapewnebędą one mocno przeterminowane ale może coś Ci się przyda!!! Głowa i nos do góry!!!!

P.s Proszę o umieszczenie mnie w kolejce;);) Jestem dziś po wizycie u ginekologa i niestety wciąż nie znam płci maluchów, muszę az do 15.04 z tym czekać ech...:)

I jeszcze pytanko...kiedy po raz pierwszy poczułyście ruchy? Coś mi się wydaję czy niedługo mogę się ich spodziewac?

Pozdrawiam :)
Dziękuję Ci bardzo - i czekam na dodatkowe informacje informacje :biggrin2:
Co do ruchów - to ja je poczułam 19t4d dopiero - w Walentynki :)) a teraz szaleją w brzuchu - wczoraj zasnąć nie mogłam tak mnie jeden z Maluchów kopał :)

Śniło mi się dzisiaj że rodzę :szok: czyżby zaczynał mi się sny z tej serii??

reklama
Maggi myslę że dlatego mam przyjśc wcześniej, bo test pappa wyszedł mi źle, nawet nie chodzi o te genetyczne bo z usg są świetne i kazała sie nie przejmować, ale te białko jest za niskie, norma to 0,5 a ja mam 0.09 i niby może wystapić problem z łożyskami....i gdy za późno będę rodzić to maluszki mogą być przez te łożysko niedotlenione....no ale mój gin kazał się nie przejmować bo póki co wszystko jest w normie, bąbelki rosną prawidłowo( bo tamta nastraszzyła, że mogą za mało przybierać na masie) więc póki jest dobrze to się staram być spokojna, aby bąble nie były nerwowe:-D

Dziewczyny trzymajcie się, duzo leżeć i odpoczywać....

A co do przykrywania maluszków to jak będzie bardzo ciepło to wystarczy flanelka, albo cieniutki kocyk, ale mój synuś był gorącym chłopczykiem i pod kocykiem bardzo się pocił więc flanelka jak najbardziej się przydała.

Miss- ja nie czuke ''lamania'', ale straszne klucie w pochwie. Nie wiem czy to sprawka dziewczynek i ich kopniakow, czy cos zaczyna sie zmieniac...

Co do przykrywania i innych tego typu spraw mam zamiar pojsc na zywiol. wierze w swoj instynkt i sadze, ze na wszytskie pytania uzyskam odpowiedz jak juz male pojawia sie na swiecie, a dokladniej w domku.

Jak tak czytam o tych skracajacych sie szynkach, o tym,ze wiele z was ma juz ustalone terminy w szpitalu, to zaczynam wierzyc, ze skoro u mnie taka cisza, to moze moje miejsce w kolejce sie troche przesunie i przechodze do tych 39 tyg:szok: az strach pomyslec:)

Milego dnia mamuski!!!:)

Margaret :szok: jak Ty tak długo wytrzymałaś? :-D
Z tym instynktem masz rację, mama wie najlepiej co dobre dla jego maleństwa, każde dziecko jest inne i musimy się do nich dostosować.

Faktycznie jakaś plaga krótkich szynek sie zaczęła :crazy:. Ja mam chirurgicznie skróconą szynkę, więc jestem w potencjalnej grupie ryzyka :szok:. Jutro jadę do diabologa i gina i boję sie jak cholera.
Dzięki za liczne odpowiedzi co so przykrywania w wózku :-)
A co do rożków to jakie kupujecie ? Bo ja jak zwykle mam dylemat czy ozdobny ROŻEK NIEMOWLĘCY BECIK Z FALBANKĄ I KOKARDĄ 80x80 (3073955188) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (no dla dziewczynek sama słodycz-przyznajcie :-)), czy taki ROŻEK niemowlęcy 100% bawełna krateczka KOLORY (3021121625) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ROŻEK niemowlęcy 100% bawełna krateczka KOLORY (3021121625) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Na poczatek chce kupić po jednym. Chociaż jak sie zastanawiam to powinnam po dwa, bo jeden wyjściowy i jeden na noc do spania. Co myślicie ?

Bibiana-samam nie wiem jak to sie stalo. Tak mnie straszyli, ze jednojajowe to duze ryzyko i bla bla bla, ze zespol TTTS, ze porod przedwczesny. Dzis mam 37 tyg i nie czuje, aby malym spieszylo sie na ten swiat.. Wiadomo, wszystko moze sie zmienic z dnia na dzien, z godziny na godzine, ale nie przypuszczalam, ze zajde tak daleko:)

Tego tez zycze pozostalym mamuskom. Do 37 tyg, a pozniej nich sie dziejej co chce:)

Tigla- ja uwazam, ze nie ma co szalec z tymi rozkami. Ja mam po jednym dla kazdej. W lozeczku kolderki, kocyk tez dla kazdej i uwazam, ze to wystarczy. Tym bardziej, ze idzie lato:))))malymi kroczkami, ale idzie. A wtedy potrzebujemy czekos lekkiego do przykrycia. Ale kazda z was zroci co uwaza:)

Tigla uwierz, że po jednym Ci wystarczy...ja rożka praktycznie nie używałam...trochę na początku, ale było mi nie wygodnie trzymać małego, bardziej służył nam jako kołderka, a do wózka nie używałam bo tak jw pisałam to był ciepły chłopczyk i nawet zimą tylko cieńki kocyk i osłonka wystarczyły, a jakbyś potrzebowała po dwa to zawsze można dokupić.
A ten z falbanką przeuroczy :tak: ten w krateczkę też bardzo ładny, ech aż mam ochotę kupić nowy becik, ale mam już dwa, albo trzt :dry: siostra mi dała jak je dzieci podrosły...

Margaret ja mam nadzieję, że wytrzymam do 37...pierwszą ciążę miałam zagrożoną przez skurcze i ciągle szpitale, tak mnie straszyli że za wcześnie urodzę , a do 40 tc wytzrymałam :tak:

Tigla po jednym Ci wystarczy. Nie wiadomo nawet czy Twoje dzieci będą chciały w tym spać. Poza tym do wózka to chyba wygodniej kocyk/pieluszkę jednak. Śliczne te rożki...

reklama
Ja mam takie ROŻEK Z KOKOSEM MOTHERHOOD becik otulaczek !!! (3084150117) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tzn takie wybrał emek w sklepie jak pojechał:-) bo stwierdził, że te tańsze są z jakiegoś dziwnego materiału i mu nie pasują. Na razie mamy po 1 szt - jak będzie potrzeba więcej to emek wsiądzie w autko i podjedzie kupić ;-)

Margaret - 37 tc:szok: Gratuluje kochana:tak: Niby teoretycznie u nas jest zasada, że bliźniaki wyciąga się przed 38 tc (jak się wcześniej nie pchają), ale była u nas na forum dziewczyna (kurczę nie pamiętam nicka), która miała cesarkę w skończonym 39 tc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry