reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Asiek- jak tam sytuacja u ciebie? Jeszcze w trójpaczku jesteś?
Dziewuszki któraś musi przejąć opiekę nad listą:) ja wczoraj niestety wylądowałam w szpitalu i obawiam się że sama już stąd nie wyjdę... Wczoraj poszłam do internisty z gardłem bo coś mnie ostatnio meczył kaszel taki delikatny ale jednak wolałam to sprawdzić, no i niestety jak pani doktor zmierzyła mi ciśnienie to już nie chciała wypuścić z gabinetu. Dostałam ultimatum albo ona dzwoni po ambulans i jadę do szpitala w trybie pilnym albo ktoś po mnie przyjedzie i zawiezie:) wybrałam tą drugą wersje bo tak przynajmniej skoczylam jeszcze do domku po rzeczy do szpitala. Tylko maluchów juz nie dałam rady spakować i maz bedzie musiał to zrobić :) pewnie dziwne rzeczy znajdę w torbie:)w szpitalu trochę mnie przestraszyli na dzień dobry bo wylądowałam od razu na porodówce:szok: podłączyli dzieciaki pod ktg co trwało 45 min bo nie chcieli dać się złapać łobuzy:) potem znów ciśnienie nie za dobre, pobieranie krwi, usg i w końcu puścili do pokoju na patologii ufff. Jakby stresu było mało tu też podłączyli pod ktg i to co ja myślałam ze chłopaki sie wypinaja okazało sie ze to są skurcze
:shocked2:. Więc zaaplikowali mi jeszcze przez 2 godz magnez. Myślałam że to już koniec złych wieści a po porannym badaniu wyszło ze pojawiło sie białko w moczu:eek: i jeszcze jakieś dodatkowe bajery:/ wiec tak szybko mnie chyba nie wypuszcza. A jeszcze na usg nie wiem czemu wygląda tak jakby tylko jeden maluch przez 2tyg przybrał na wadze a drugi nie ruszył wcale:S trochę zaczynam sie martwić co to z nami dalej będzie:(
Więc trzymajcie sie grzecznie wszystkie w trojpakach a ja postaram sie nie wpychać w kolejkę tak długo jak tylko sie da;)

reklama
No kochana co to sie porobilo... Ja w szpitalu jak byłam to też zaliczylam magnes. Myślałam, że to dziewczyny się wypychają a to się macica stawiała. Trzymaj się i nie denerwuj. Jak byłam w szpitalu miałam sąsiadkę z nadciśnieniem i przez to jej dzieciątko w 36tc warzyło 1800gr. Podobno jest to skutek uboczny ciśnienia.

Ja się listy nie podejmuje, bo za 2 tyg trafię do szpitala i znowu będzie trzeba chętnych szukać.

Maggi - przykro czytac ze u Ciebie nie najlepiej:-( Mam nadzieje ze cisnienie szybko sie unormuje a I chlopcy wyrownaja wage. Najwazniejsze ze jestes pod stala I profesjonalna kontrola.
Ja to jak I Marcysiowa do listy sie nie pcham no bo co, prawie juz na wylocie jestem. Mysle ze ktoras z dalszych dziewczynek moglaby....

A skoro o Brzuszkach mowa to I ja wrzuce moje ponad 60 cm extra w pasie
brzunio.jpg

Załączniki

• brzunio.jpg
    brzunio.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 71
Dytko mam nadzieje ze jesli to bedzie choleostaza to szybko trafisz pod opieke lekarzy i podadza Ci leki i bedzie dobrze i jeszcze spokojnie wytrwasz w trojpaku jak najdluzej, a swoja droga to jestes kolejna z naszego furum ktora zalapala to cholerstwo pod koniec ciazy, trzymam &&&&&

Maggi to sie porobilo, mam nadzieje ze Twoje cisnienie sie unormuje i bedzie dobrze i jeszcze troche malenstwa poczekaja, szkoda tylko ze spedzisz ten czas w szpitalu, ale bedziesz pod dobra opieka wiec glowa do gory i mysl pozytywnie,a z ta waga to sama wiesz ze roznie bywa lekarze Lilionke tez straszyli a wszystko bylo ok

Elala brzusio fajniutki i podziwiam Cie ze jeszcze nie tak dawno pracowalas, szacun hehe:-)

Za troche jak sie posypie seria rozpakowan to nie nadazymy z gratulacjami bo w krotkim czasie jest sporo mamusiek ale trzymam za wszystkie z Was &&& :-):-D

dziewczynki ja tylko na chwilkę, potem doczytam co u was teraz rzucam linka do gazetki biedry, od poniedziałku będą fajne body i pieluchy flanelowe w super cenie. przy filipku miałam body z biedry i polecam bardzo fajne 2013-05-13

Maggi!!!!!! Pogadaj Ty lepiej z synkami żeby żadnych głupot nie odstawiali i grzecznie w brzusiu siedzieli jeszcze jakiś czas - chociaż do końca maja - tak jak pisałyśmy wcześniej... Kurcze nie znamy dnia ni godziny...
Trzymam za Was kciuki...ja dzisiaj kończę pakowanie torby i dla mnie i dla Maluszków - niech na wszelki wypadek stoi i czeka na odpowiedni moment. Wolę uniknąć sytuacji że mąż pakuje mnie czy chłopaków :p Wiadomo że jak sama to zrobię to będę wiedziała co mam :)

Mam informację od Asiek8282:
"Już po, chłopcy na razie w inkubatorze. Mariusz przy mnie. Wszystko ok!"

Tak więc witamy kolejną rozpakowaną mamusię i GRATULUJEMY oczywiście :-):-):-)

Bibiana - dzięki za link :-):-):-) Faktycznie fajne rzeczy będą :)
Elala - ładny i zgrabny brzusio :) byle tak dalej :)

Asiek gratulacje!!

Laski nie wiem co robić. Ciśnie mnie do toalety na kupe ale jak siadam i próbuje zrobić to mam skurcz. Stąd wiem, że to skurcz bo nie ciśnie na ulgę w potrzebie tylko ściska pęcherz i dół brzucha. Zeszłam z toalety i leże. Brzuch mam miękki ale ciągle chce mi sie kupę. Wybaczcie obrazowość ale inaczej nie mogłam. Boję się...

Marcysiowa - zadzwoń może do swojego lekarza i podpytaj go o co chodzi...albo idź na ktg na izbę przyjęć - to się okaże czy to na pewno skurcze... Rozumiem że masz już wszystko popakowane do szpitala dla siebie i dziewczynek??
Trzymam kciuki i dawaj znać co i jak u Ciebie - i zostaw komuś nr telefonu żeby mieć kontakt z e-ciociami jak coś :-)

reklama
Asiek- gratulacje:):)
Dzięki dziewuszki za wsparcie:) mam nadzieję że trochę jeszcze wytrzymamy.
Marcysiowa- tak jak pisze Różyczka odjedz na IP i zobaczysz co powiedzą. Może to nic takiego a może dzieciaczki już chcą wychodzić, lepiej dmuchać na zimne.

Do góry