reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
On jakby było tak jak piszesz to fakt stadko ! 2 starszych i 3 malenkich? O raju ja na myśl o 2 już siwieje bo zmiana auta , organizacji zycia itd... Aaaaaa ;)

Do tego mój suwaczek ciazowy sie nie przesuwa już z 2 razy robiłam z różnych stron i klops ... Nie rusza sie :( dlaczego????

Netka gratuluje!

Mama290 puchniecie nóg to normalna sprawa. Ja przez tydzien po co miałam nogi jak słoń. Wszyscy lekarze powtarzali ze to norma i samo zejdzie. Ja sie jednak bardzo przowalam bo nigdy takich nog i stop nie muakam. Po tygodniu opuchlizna zniknęła jak ręka podjął.

Agusia mi ciążę bliźniacza wstępnie zdiagnozowano w 6 tc. Myśle ze u Ciebie tez powinno już byc widać na usg ile dzieci zamieszkalo w brzuchu :-)

Agusia mi również bardzo szybko zdiagnozowano bliźniaki, najpierw badania bety hcg, potem usg w 6 tygodniu wraz z biciem dwóch serduszek. Wiem jednak,że w UK inaczej do tego podchodzą, pozatym my się staraliśmy o dwa maluszki dzięki INV. Twój brzuszek robi wrażenie - na prawdę może tam i trójeczka zamieszkała :tak: . Ja swoje maluszki czułam już od ok 15 tygodnia.

Marcysiowa :-) trzymaj się w szpitalu a ja za Ciebie i dziewczynki trzymam mocno kciuki &&&&&

agusiakemisia brzuchol spory, ale bliźniaki dosyć szybko wykrywają...
Jakie usg miałaś robione? Dopochwowe? Mi na dopochwowym juz w 4tc zobaczyła lekarka dwa pęcherzyki a zdjęcie w avatarze mam z 7tc
gloriane mi też moja lekarka mówi, że ona jest za tym żebym rodziła naturalnie ;) ale jakby mi przyszło rodzić w moim szpitalu (czego raczej nie chce) to wiem, że ordynator daje wybór bliźniaczym a w tym co zamierzam rodzić to wręcz namawiają do CC
Netka gratulacje! :-)

Zenia ja w UK mieszkam więc pierwsze usg jest w ok 12 tyg ja zostałam umówiona w 10 tyg i 5 dniu i jak mnie zapytano który tydzień to pani powiedziała ze za wcześnie na testy bla bla i ze mam wrócić za 2 tyg zrobią mi nowa wizytę jak to powiedziała w zasadzie tylko przełożyła glowice i tylko sprawdziła czy serce widać ... Machnela fotkę i tyle ... Stwierdziła ze reszta na następnym usg ...
Ja oszaleje przez te 2 tyg! Chyba z nerwów boli mnie głowa, zle sie czuje , słabo ... No kicha ma potęgę ...

czyli nie miałaś dopochwowego?
Kurcze bólu głowy współczuję (ale u mnie to był też jeden z pierwszych objawów ciąży :-p)
Wiem co przeżywasz za niepewność z tym usg i bardzo ci współczuję (przechodziłam przez to samo bo w 4tc były 2 pęcherzyki ale lekarka powiedziała że mam się nie nastawiać jeszcze bo nie jest pewna czy ten drugi jest "dobry" i czekanie na upewnienie się do 7tc)
A prywatnie na usg nie chcesz iść?

czyli nie miałaś dopochwowego?
Kurcze bólu głowy współczuję (ale u mnie to był też jeden z pierwszych objawów ciąży :-p)
Wiem co przeżywasz za niepewność z tym usg i bardzo ci współczuję (przechodziłam przez to samo bo w 4tc były 2 pęcherzyki ale lekarka powiedziała że mam się nie nastawiać jeszcze bo nie jest pewna czy ten drugi jest "dobry" i czekanie na upewnienie się do 7tc)
A prywatnie na usg nie chcesz iść?

zenia wlasnie podjelismy decyzje, znalazlam prywatna klinike niedaleko i jutro na 10:30 mam umowione spotkanie... nie dam rady tak sie stresowac, to nie ma sensu. nawet jezeli nie potwierdza blizniat to choc bede miala 100% pewnosci ze dzidzia czuje sie dobrze i np nie ma za duzo wod co moze tez byc problemem, bo wkoncu skad ten brzuch?
co do usg nie nie mialam dopochwowego tylko przez powloki brzuszne scan, wiec sama rozumiesz jak bym byla w pl to bym pewnie ze 3 usg miala za soba jak nie lepiej... denerwuje sie bardzo, mam nadzieje ze jutrzejsza wizyta roziweje moje watpliwosci

reklama
Do góry