reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

agusia ja myślałam że ja miałam duży brzuch w 11 tc, ale nieee :szok: wow:szok: faktycznie coś może być na rzeczy :-D a tym zagramanicznym lekarzom i ich prowadzeniu ciąży to tak do końca nie ufam ;-):sorry2: więc możesz mieć rację :-) ja bym tam nawet ze 3 dzidzie wsadziła !!! :-) no chyba że coś z terminem porodu pochrzaniłaś.... a ruchów nie czujesz?? :-)

hmmm... tak to raczej trójka :biggrin2: jeszcze raz wow :biggrin2:
daj koniecznie znać po usg:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Pikka na 100% termin właściwy bo my o dziewusie sie staraliśmy czyli 2 miesiące prowadzenia wykresów temperatury codziennej i sluzu i tulanki tylko do spadku temp i zasłania w ciążę 20 marca ;) bo akurat przerwa wcześniej była a po już nie bo temp spadła przed ovu. I na usg ona niby tylko sprawdziła ile dzidz ma cm i wyszło 10 tydzień i 6 dzień a według mnie 10 i 5 dzień więc to odpada i testów zrobiłam mnóstwo wszystkie neg były a dopiero 7 kwietnia pozytywny.
Co do ruchów wlasnie ... Wczoraj po kąpieli sie polozylam tzw plackiem i szok! Poczułam ruchy .. A ze to nie pierwsza ciaza to wiem jak to wyglada i szok ! Jakto ?! Czy to w ogóle możliwe ??? W tak wczesnej ciąży ???

a i te bóle miednicy.... Tez mi popadają i wymioty... Ehhh ile można wymiotowac :(

DZIĘKUJE WSZYSTKIM PANIOM KTÓRE WYPOWEDZIALY DIE W TEMACIE ! bardzo tego potrzebie bo sie zastanawiam czy nie wariuje ...

mi tez to pasuje na 3 .. zresztą ja pamiętam swój brzuch...był identyczny.. tylko u mnie dość szybko było widać trójcę:-)

hehe ale numer:-D no rzeczywiście mdłości z bliźniakami miałam koszmarne i bóle kości, u mnie raczej ucisk na nerw się pojawił. Nieporównywalne odczucia niż w 1 ciąży ;-)
Ty się raczej zastanów czy trójki nie nosisz :-D

napisz mi na priw ile dzieciaczków będzie bo nie jestem w stanie tego wątku śledzić regularnie a mogę przegapić Twój wpis:-)

a swoją drogą to Ci lekarze "wasi" to matko z ojcem.... widzi kobitę z takim brzuchem stwierdza że 10 tc i nic??? zero zainteresowania że coś tu nie halo??? dreszcze przechodzą....a na naszą służbę zdrowia narzekają ech...

Ostatnia edycja:
Maddi , pikka nie zalamujcie ... ;D Bliźniaki myśle bo ja jeszcze miałam trochę sadelka z poprzedniej ciąży więc może to tez ma wpływ ale rozmiar brzucha to serio wow ! Do 12 tyg miałam nie mówić ze w ciąży bo wiadomo rożne może być ale ciezko sie nie kapnac ;) hihi brzuchol na pól metra do przodu.
A kiedy wy czułyscie ruchy????

Agusia u mnie bliźniaki było widać już w 6tc na zwykłym USG a ostatecznie się potwierdziły ok 8tc. A brzusio masz pokaźny i też myślę, że tam może mieszkać 3ka. Zwłaszcza, że już ruchy czujesz. Ja pierwsze poczułam ok 16tc a mam tylko 2kę w brzuchu.

Elala gratuluje daty cc. Jednak mnie wyprzedzisz, bo ja bardzo bym chciała wytrzymać do 06.06 ale jeszcze się zobaczy. Kończymy 36tc i jesteśmy już na odstrzał. Trzymaj się.

Netka gratulację!!!

U mnie potwierdziło się, że Ala jest większa niż Ewa i podejrzewają hipotrofię. Na razie nie jest duża i nie będą rozwiązywać wcześniej. Zobaczymy...

Wlasnie jest twardy dokładnie Tak jak piszesz dzidziusiowy ... Ale sadelko tez obecne ;)
To w sumie może nawet możliwe ze poczułam rychy skoro to moja kolejna ciaza i jezeli noszę bliźniaczki to kurka całkiem realne chyba ...
Ale mam mentlik w głowie ...

reklama
Do góry