reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Oj dziewczyny no łatwo nam nie jest :-( widzę że co chwilę rzeczywiście któraś się musi dostosowywać do reżimu łóżkowego :-/ no ale cóż, wyjścia nie ma! :no:Dzisiaj byłam w szpitalu po wypis i ledwo doszłam normalnie, jak zawsze brzuch spięty i ciężki, dzieciaczki podjechały do góry więc dusiły, ale do tego doszedł taki nacisk na podbrzusze że myślałam że albo mi się nogi rozjadą i szpagat zrobię albo mi dzieci wypadną:eek: Czy Wy też tak miewacie?

reklama
Katherine
A może cos ci się zaczyna jak ci nie dobrze :-) to jeden z objawów zbliżającego się porodu. U mnie z mała na 12h przed porodem a z bliźniakami meczylo mnie 3 dni :-) i łzy to też objaw bo hormony szaleja

Jak mam ciasniejsze skarpety to jak wieczorem je zdejme to mam ubaw bo nogi wygladaja jak nogi od starego kredensu - wciecia jakby byly tloczone ;)

Ja tak mam od początku ciąży. A teraz to jeszcze mam tak, że jak chwilę postoję w miejscu (np. myję zęby) to tak mi całe nogi sinieją, że jak dotknie się palcem skóry to białe plamy zostają

Witajcie dziewczyny
Dawno nie zabierałam głosu ale czytałam co się dzieje u Was.
U mnie 28 tydzień byłam dziś u lekarza dziewczyny już maja ponad kilogram pierwsza 1411g druga 1224g więc spore.
Dowiedziałam się że na następnej wizycie tj 3 marca dostane skierowanie do szpitala od 34 tygodnie który wypada w połowie marca. W szpitalu wtedy dostanę sterydy i na początku kwietnia mam mieć cesarkę. Szyjka długa ale lekarz powiedział że z bliźniakami dziś jest dobrze jutro może być inaczej. Mam obserwować wszystkie objawy jakie się pojawią i w razie czego dzwonić.
Pozdrawiam Was wszystkie. Buziaki i trzymajcie się cieplutko :-)

KPe007- wspolczuje Ci tego lezakowania, ale jak widac prawie kazda lezy lub lezec bedzie. Na pewno wszystko bedzie dobrze bo lezenie sprawia cuda:)

Justynia- trzymam kciuki za maluszki, oby ta rehabilitacja nie byla dla nich koszmarem.

KasiaZG- dobrze Ci lekarz mowi, raz jest wszystko wspaniale a na drugi dzien szpital wita. Ah te blizniaki:)

A ja jutro mam lekarza, boje sie ze nie bedzie chcial ze mna dyskutowac na temat wyboru szpitala tylko " wrzuci" mnie tam gdzie jemu wygodniej:/

Za wszysktie dziewczyny w szpitalach i lezakujace w domu trzymam kciuki,, aby Wam szybko zlecialo :tak:
W poniedziałek mam mieć USG polowkowe- doczekac się nie mogę.
Dwa dni ostatnie znowu mialam mdlosci, od rana do wieczora, no i do tego ten ucisk :/ Dzis na razie spokoj. Zaraz ide na zajecia, mam konsultacje z jednym wykladowca pozniej. Tutaj egzaminy sa w maju, mam nadzieje, ze uda mi się przelozyc je na wczesniejszy termin, chocby na pierwszy tydzien maja.
A i wogole nie pisalam Wam ostatnio,ale podczas USG powiedziano mi, ze jedna dzidiza to na pewno chlopczyk, a druga najprawdopodobniej dziewczynka, ale trzeba potwierdzic to jeszcze. NO! To w poniedziałek się dowiemy :tak:

Cannot- ja tez mam takie cisnienie na krocze. Momentami to az troche obolale jest :angry: Jak bylam ostatnio w szpitalu to pytalam o szyjke i zmerzyli to poprzez USG- powiedzieli, ze wszystk ok. Napisz jak się czegos na wizycie dowiesz.
Dolores32- wspolczuje tej opieki brytyjskiej :-(
Emilek86- oby nie! Ja nie chce lezec calymi dniami, nie umiem.
Rila- swietnie, ze masz takie podejscie- trzymam kciuki, aby te 10 tygodni zlecialo jak najszybciej.
Katherine Mag, MIlla- ja ja Wam zazdroszcze tej koncowki, bo to już tylko kilka dni zostalo- wytrzymacie :tak: Glowa do gory! Lada dzien będziecie już mialy dzieciaczki.

reklama
Paulineczka- trzymam kciuki zeby na usg polowkowym wszystko bylo dobrze z dziecmi i czekam na wiesci czy to oby na pewno parka:) jesli tak to gratulacje:)
Co do wizyty to na pewno podziele sie informacjami chociaz boje sie uslyszec tego co mi powie.
Zaliczasz sesje? Ja juz jestem po. Takze zycze szybkich zaliczen i odpoczywaj. Bo mi sesja dala w kosc.

Misiarska- w sumie masz racje, ale ja osobiscie czuje sie jak kaleka. Nic zrobic nie moge itp. A jak jeszcze od niektorych slysze " ciaza to nie choroba" to mi sie lzy do oczu zbieraja. Przeciez z wlasnej woli nie leze, robie to dla dzieci, przeciez one sa najwazniejsze. Gdybym mogla to bym nie lezala.

Do góry