reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny ja po wizycie w szpitalu, mialam w końcu dziś i będę miec cesarke bo mam duze dzieci jak na ciąże blizniacza i dziewczynki leżą troche skosnie. Teraz mam porobic wszystkie badania na koniec ciąży i kolejna wizyta w szpitalu za tydzień. Szyjka jest caly czas zamknieta i dluga, lekarz powiedzial zebym byla za tydzien nawet gotowa zeby położyć sie na oddział gdyby cokolwiek go zaniepokoiło, bo wolał by mnie miec juz na oku. W tym tygodniu wyznacza mi ten termin cesarki i dadzą znać telefonicznie. Mam brac jeszcze oprócz żelaza nospe i magne b6.
Anulfka - bedzie dobrze, musi byc dobrze, uwierz w to i dobrze ze i tak do w miare bezpiecznego momentu dzieci wytrzymały w brzuszku.

reklama
Anulfka- trzymam kciuki bardzo mocno za Ciebie i maluszki! Pamietaj ze lekarze wiedza co robia, a dzieci na pewno sa juz tak silne ze sobie poradza.
Musisz teraz byc dobrej mysli i dbac o cala trojke! Trzymajcie sie dzielnie, wszystko bedzie dobrze!!

Dzieki dziewczyny, oczywiscie leze plackiem i nie zamierzam juz wracac do tego szpitala w ktorym bylam. Nawet usg jak mi zrobili to nic nie stwierdzili oprocz tego ze dzieci leza nisko. Bo jak to okreslil lekarz " nie mamy tak dobrego sprzetu w szpitalu" ehh to jakis koszmar.

A wy kiedy mialyscie podawane sterydy dla dzieci, bo mi sie wydaje ze dosc wczesnie mi podali. Wypisali mnie ze szpitala ze stwierdzeniem iz zagraza mi porod przedwczesny... i zakazali masowania brzucha ze wzg na skurcze.
Ani wagi dzieci nie znam, nic kompletnie.

Ostatnia edycja:
anulfka musi być dobrze! &&&

emilek 200g różnicy to wcale nie jest dużo.... Czy ja dobrze rozumiem że tobie brzuch twardnieje a ty nie jesz magnezu???

cannot bo jak brzuch twardnieje to go w ogóle nie wolno dotykać, bo to wzmaga skurcze macicy :tak:

anka super że już cie do domu wypuszczają! ja miałam wizyty co 3 tyg, potem co 2 i ostatnio co tydz.

Julianna - nie biorę magnezu. Nie kazali mi brać. Nie wiem czemu?:confused: Ale skoro nie, to nie. Chyba wiedzą co robią.

Anulfka - trzymaj się dzielnie. Czemu lekarze tak nagle podjęli decyzję?

Kamilasze - ile mają Twoje dziewczyny, że niby są takie duże?

emilek - szyjka rzeczywiście krótka. Musisz dużo odpoczywać..... Czekanie w przychodni też Ci nie pomogło. Trzymaj się dzielnie.

cannot - ja dostałam żelazo, bo mi też hemoglobina spadała.... Dużo soków z buraczków i będzie dobrze :-)

a_nka - rzeczywiście małe ludki :-) Ja od momentu kiedy zaczęłam plamić, a było to w 21 tygodniu ciąży, chodzę na wizyty co 2 tygodnie. Będziesz przynajmniej miała pewność, że jest wszystko ok,

anulfka - trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze....

kamilasze - może cesarke będziemy mieć w jednym czasie.... A jak duże są Twoje dziewczyny?

Dziewczyny mam ucisk na krocze taki nieprzyjemny i dzisiaj bardzo zaczelam odczuwac bol w mostku, ciezko mi sie oddycha. Taki ucisk mam na klatke :/ mialyscie tak?

Wzielam juz pierwsza dawke luteiny, co ona ma mi pomoc? Bo nie rozumiem. Podtrzymanie to tak ogolnie brzmi, ma ona jakies wlasciwosci wspierajace szyjke czy co?

Cannot ja mam taki ucisk w mostku, uczucie jakby mnie ktos przebił na wylot, mam to od poczatku ciazy w zasadzie byl to jej pierwszy objaw, bardzo nieprzyjemne ale po ciazy przejdzie mam brac na to magnez i tyle ;) luteina to progesteron

reklama
Emilek i Misiarska - moje dziewczynki w 33 tygodniu 5.02 na usg mialy 2000 g i 2150 g wtedy dr mi powiedziala że sa duze jak na blizniacza ciążę, tzn. Maja wage jak w prawidlowej ciazy pojedynczej Dzis lekarz nie powiedzial mi ile waza bo usg zrobil szybko zeby sprawdzic ulozenie i długość szyjki ale tez powiedział ze są duże:)

A w ogóle to boje sie położyć spać bo nie moge w ogóle wstawac przez ból kregoslupa:(

Milla - jak po ktg, jakies nowe wiesci?
Jeszcze sie okaże ze sie poznamy na oddziale;) bo bedziemy rodzic w tym samym czasie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry