reklama

Ciąża bliźniacza

Emilek też już do niej apeluję ;-) żeby dała jakiś znak ale nie za bardzo słucha. Od czasu do czas coś czuję ale nie jestem pewna, czy to ona, czy siostrzyczka.
Edytka84 u mnie też jedna kopie za dwie:tak:.
Z bliźniakami już tak jest, że czasami nie ma pewności, czy kopie jedna dzidzia czy obie.
Ciekawe jak tam Anulfka? Oby wszystko było dobrze. Ostatnio non stop słyszę o podobnych historiach i co więcej z dobrym zakończeniem:tak:.

reklama
Anulfka - trzymam kciuki za dzisiejszy dzień. Jeśli lekarze fabrycznie dziś zrobią cc to Walentynki na pewni przyniosą Wam szczęście.
Tak jak piszą dziewczyny - coraz wiecej szczęśliwych historii takich maluszkow. Ale nie dziwie Ci sie, ze sie bardzo boisz i jest Ci ciężko. Musisz być teraz silna za cała trójkę, nie daj sie czarnym myślom.
Myślami cale forum jest z Tobą!

Adb- nie martw się, na pewno malutka zmieniła pozycję i dlatego nie czujesz albo czujesz bardzo słabo! Ja jak 3 tyg temu zobaczyłam że jeden maluch w ciągu kilku minut przy badaniu USG zmienił pozycję 3 razy to zwątpiłam ;-) głowka w dół, za chwilę główka przy żebrach i zaraz znowu w dół, lekarz na IP nie mógł za nim nadążyć! A drugi od 10 tyg grzecznie w jednej pozycji jest i wiem która część ciała gdzie, a drugi kręciołek nieobliczalny :-)

Emilek- ja też zawsze wieczorem mam brzuch bardziej "zmęczony". Myślę że to normalne bo jednak mimo leżenia wykonujemy jakieś ruchy, a to do ubikacji, a to posiłek, a to zęby umyć itd więc siłą rzeczy brzuch jest bardziej wymęczony. A jak jeszcze się o tym myśli to automatycznie się spina. Ważne że noc spokojna :-)

Anulfka- jesteśmy z wami!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Rila co do twardnienia brzucha, to u mnie jest tak jak napisałaś. Ja chociaż nie mam póki co większych problemów i żyję w miarę aktywnie, to zauważyłam, że wieczorem mam twardy i napięty brzuch. W ciągu dnia też mi brzuch twardnieje ale na kilkanaście sekund i zaraz przechodzi.
Kamilasze to w sumie wyjdzie chyba 38tc, łatwo nie będzie ale dasz radę:tak:. Zresztą wszystkie musimy dać radę. Rozumiem Cię, bo ja jestem w 27tc i kręgosłup boli mnie okropnie.

emilek ja bym na twoim miejscu zaczęła brać magnez, to ci powinno dużo pomóc a na pewno nie zaszkodzi, większość dziewczyn tu chyba bierze, ja miałam 3x2 tabletki, teraz mam w kroplówce podłoączony i on jest własnie na twardy brzuch

kamila ale odległy termin! to z jednej strony życzę żebys doczekała ale to juz bedzie przecież 39 tydz chyba?!

milla wagi twoich dzieci nie skomentuję :-D:-D

Ja się zastanawiam ile mi przyjdzie jeszcze mieszkać w szpitalu ehhhh.....:sorry2:

No wlasnie to bedzie 38 i 1 dzień, chciala bym tydzien wczesniej jak dzieci beda juz donoszone, wydaje mi sie ze nie bylo wczesniej terminow bo wczoraj jak rozmawialam z lekarzem to chcial ok 5 marca, ale jak sie wczesniej zacznie to pojade wczesniej;)
A u Ciebie jak Julianna jak szyjka i rozwarcie, mozesz chodzic w ogóle?

Kamilasze - trochę wyzwanie przed Tobą lekarz postawił :-) życzę żebyś dotrwala jak najbliżej terminu.
mam pytanie - jak trafiłas na Żelazną? Znasz tam lekarza, czy wybrałas położna? Ale czy do cc wybiera sie położna?

Madison - całą ciążę prowadziłam w enelmedzie, umowilam sie na płatną wizyte do jednego z lekarzy w przychodni przyszpitalnej na Zelaznej do dr szulca i powiedziałam ze chciala bym mieć cesarke u nich. Faktycznie zna nnie jedna z położnych z tego szpitala i miała rano przed wizytą dzwonic do rejestracji, więc nie wiem czy to miało wpływ-bardzo możliwe. Teraz juz chyba bede chodzic do niego na wizyty w prawdzie są platne po 150zl, ale już mam pewność ze tam urodze, bo nawet dał mi dokumenty do wypełnienia które potem beda potrzebne i do pobytu i do cesarki.
A ty będziesz tez chciała tam rodzic? Nie pamietam teraz tez prowadzic ciaze w enel, tak?

reklama
Kamila ja się mam dobrze, szyjka bez zmian, skrócona, rozwarcie na palec, ale tak może być jeszcze wiele dni, tym się nie martwię. Szkoda że dziewczyny jeszcze małe, marzy mi się 2500g. Chodzę nie dużo, ale też gdzie tu chodzic po oddziale ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry