reklama

Ciąża bliźniacza

Bry wieczorek:)
Widzę dużo nowych twarzyczek :) ja nawet tutaj nie zaglądam bo nie mam kiedy... Dzisiaj moje chłopaki skończyły 9 tygodni a ja dosłownie padam na pysk :) w domu mega zaległości w sprzątaniu a mimo to jestem styrana. Chłopaki pochłaniają mnóstwo czasu,dzień mija na karmieniu i przewijaniu. Na szczęście dzieciaczki zdrowe, jeden ma tylko skaze białkowa. No i juz zrobiły się klocuszki :) Jeden ma ponad 5 kg a drugi niecałe 5kg.
Przyszłym mamuskom blizniaczkow życzę szczęśliwego rozwiązania i zbierajcie siły:)

reklama
Ja mialam dzisiaj usg anatomiczne. Dzieciaki zdrowo rosną mają 595g i 670g. Płeć potwierdzona córeczka i synuś :) :) . Lekarz niesamowity specjalista a do tego mega miły. Tylko mała ma trochę mniej płynu owodniowego i zaznaczył żeby moja Pani dr zwróciła uwagę na to przy kolejnym badaniu. Mamy film z badania.

Kachna84 super, że z dziećmi wszystko ok. Oby tak dalej.

Enni skąd ja to znam ale nic się nie martw z każdym miesiącem będzie trochę lepiej. Z pewnymi rzeczami trzeba wyluzować, bo inaczej można zwariować. Ja odkąd mam dzieci zapomniałam np. że mam w domu żelazko. Odpuściłam sobie prasowanie, chociaż kiedyś w życiu nie założyłabym nieuprasowanej rzeczy ale przy bliźniakach liczy się każda zaoszczędzona minuta. To co można odpuszczajcie.

Margaret870 nie wiem czy umiejscowienie łożysk ma znaczenie u mnie córka ma na przedniej ścianie a synuś na tylnej. Córkę czuję częściej ale ona chyba jest ruchliwsza nawet wczoraj lekarz z tego żartował ale czasem oboje potrafią tak kopnąć z nienacka, że mocno zaboli ale niezamienilabym tego na nic w świecie. Teraz zauważyłam, że mają już swoje pory aktywności codziennie wariuje od 22-do 1 w nocy.

Witajcie. U mnie z wizytami klapa lekarz się rozchorowal. W piątek miałam mieć mierzenie szyjki dziś peesar a okazuje się ze lekarz wraca za tydzień. Czyli dopiero za tydzień w piątek będe mieć wizytę.

Co do ruchów maluszków to mam dziś 16+4 to czuje bulgotanie laskotanie i przelewanie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry