Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Lekarz powiedział że małe szanse bo dzieci mają już ciasno. Jeżeli coś się zmieni to ustawienie rąk, nóg. Mówi że nawet buźki drugiego bliźniaka nie może zobaczyć bo pupa pierwszego zasłania.Milka również trzymam kciuki! Musi być dobrze.
k8sad Dziwne z tą szyjką, ale przynajmniej dobrze że się nie skraca. A z cc to już pewne? Jest jeszcze szansa, że dziecko się właściwie obróci? W którym tygodniu będą planować u Ciebie cc?
Mi lekarz cały czas mówi, że dzieciaki pływają w brzuchu i co chwile zmieniają pozycje, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć bo co ich podglądamy to ciągle tak samo: jedno główką w dół, drugie do góry. Osobiście wolałabym sn, ale coś czuję że dzieci nie zostawią wyboru i będzie cc.
Teraz chyba nawet pezy jednym rzadko praktykowana jest próba obracania dziecka przez położne/lekarza. Przy dwójce wiadomo, nie ma takiej możliwości - to są porody wysokiego ryzyka. Ja rodziłam SN, obaj chłopcy byli ułożeni głowami w dół i ciąża była 2k2o. Ale do końca byłam nastawiona na CC. Ciążę prowadził mi lekarz, który stał na stanowisku, że bliźniacze to tylko cc. A jak trafiłam w 33 tc na patologię do szpitala, to się okazało, że SN u mnie jak najbardziej wchodzi w grę. Najważniejsze to urodzić bezpiecznie, a reszta jest kompletnie wtórnaU mnie się tylko przesuwają lewo-prawo, a synek, który jest wyżej, jest poprzecznie. To się chyba raczej nie zmieni chociaż on to miejsca ma sporo.
k8sad może jeszcze się uda naturalnie, choć przy dwójce w brzuchu trudno jest dziecko obrócić, ale wiem że położne czaem z jednym próbują.