reklama

Ciąża bliźniacza

Ja tez codziennie wypatruje. Narazie nie mam ani jednego. Ja smaruje dwa razy dziennie kremem na rozstepy.
Ktory masz tc?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak samo, oglądam się z każdej strony jakby to miało sprawić że wtedy na pewno się nie pojawia ;)
I też smaruję się 2x dziennie, czasem nawet 3 jak bardzo swędzi mnie skóra w dzień. Ale podobno to nie ma znaczenia, bo jak się ma predyspozycje to I tak się pojawia. Są tacy co się nie smarują wcale a nie mają. Moja znajoma przytula 40 kg w ciąży mnogiej i też żadnych nie ma. A ja w poprzednich ciazach 10 i 8 kg, nigdzie mi sie nie zrobiły, prócz piersi których to nie ominęło :/ Za to naczynka pękają mi na nogach w zwrotnym tempie, że już patrzeć nie mogę :(

reklama
Cześć dziewczyny:) My udajemy się po ciuszki i matę do lidla.Wiem, że troche późno ale wczoraj przez wizytę u lekarza już nie miałam głowy.Oby coś ładnego udało się upolować dla moich skarbuszków:p Noc minęła dużo lepiej niż ostatnio i nawet brzuch mniej dziś dokucza. Życzymy Wam super dnia i duuużo spokoju;););)

Aktualnie leżę w szpitalu po raz trzeci, ale w tym monencie jest wszystko ok, chociaż w tym szpitalu co leżę niechętnie wypisują do domu na tym etapie ciąży, więc nie wiem czy jeszcze wrócę do domu... Ale najważniejsze jest to że z malenstwami wszystko dobrze

@Monikaa_G witamy i trzymaj się w tym szpitalu. Dlaczego do niego trafiłaś?
Widzę, że z rozstępami wszystkie się oglądamy, jakby miało to coś pomoc w ich niepojawieniu się;) ja smaruję się 2 razy dziennie, na razie nic nie ma, ale mam chyba największy brzuch z Was wszystkich, więc obawiam się, że jeszcze mogą się pojawić.
@tusiaczzek1988 też czuję taki ciągnący ból bo bokach przy odwracaniu się w nocy, myślałam, że tylko ja tak mam i już się stresowalam, ale może na tym etapie to normalne.
Ja właśnie wrócilam z laboratorium, zaraz idę na szkołę rodzenia, a po południu do tego nowego lekarza. Także mam dziś dzień pełen atrakcji;)
Życzę wszystkim przyjemnego dnia, bez bólu i twardnien brzuszków:)

@Monikaa_G witamy na forum, fajnie, że zaczęłaś się do nas odzywać:) Z jakiego powodu trafiłaś do szpitala? Dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich maleństw!
@Mea1989 Powodzenia na wizycie, trzymam kciuki żeby wszystko było ok :biggrin2:Koniecznie daj znać po co tam powiedział lekarz.
@Ola__28.12 jak wrócisz to pochwal się co tam fajnego udało Ci się upolować ;)

U mnie w tej chwili nie ma ani jednego rozstępu, tyle, że ze mnie trochę leniuszek i smaruję brzuch tylko 1x dziennie :happy: Moja mama nie miała ani jednego rozstępu, jednak nie była nigdy w ciąży bliźniaczej. Mimo to liczę na dobre geny :D
Powiem Wam, że bardziej niż rozstępy martwią mnie zmiany trądzikowe, ktore bardzo dokuczają mi w ciąży. Byłam u dermatologa, ale z uwagi na dobro dzidziusiów nic nie można brac :sad: a twarzy nie schowa się pod ubraniem tak jak rozstępów, a mam już duzo przebarwień potrądzikowych na twarzy, które ciężko ukryć. I przykre było bardzo jak rodzina i znajomi zamiast zwracać uwagę na brzuszek mówili "Ojej, ale Cię wysypało w ciąży! Będą ładne dzieci bo tyle urody mamie zabrały!"...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry