Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jakie slodkiePrzyszły mi dzisiaj kompleciki z Allegro - czapeczka + chustka dla moich maluszków. Są takie malutkie i słodkie
Zobacz załącznik 828453 Zobacz załącznik 828454
A wracając do urlopu macierzyńskiego- dostałam dzisiaj wyliczenie od księgowego- bardziej opłaca się jednak podział na 100%- tak płatne jest przy bliźniakach 39 tyg i potem 26 tyg płatne 60%. Wiec przy całym okresie jest to jednak np w moim przypadku różnica 2000 zł., a to już dużo. Trochę boję się tego przeskoku nagle ze 100 na 60 ale może uda mi się odkladac to 20% w pierwszym okresiechociaż słabo to widzę
![]()
Mam siemie lniane, bo poza ciążą też miałam z tym problem i czasem piłam, a potem jak zaszła w ciążę to póki nie brałam żelaza było ok i jakoś o nim kompletnie nie pomyślałam. Dziękuję :*
Właśnie też mi to nie pasuje, dzisiaj do nich zadzwonię upewnić się czy uwzględnili te zmiany z 2016r. Wydawać by się mogło, że księgowość powinna być obeznana w tych sprawach, a jak widać trzeba samemu o to zadbaćCzy ten podział na tygodnie jest prawidłowy? Wydawało mi się, że macierzyńskiego urlopu przy bliźniakach jest 31 tyg. a rodzicielskiego 34tyg. Wtedy chyba bardziej opłaca się wziąć 80% na cały okres ale jeszcze nie konsultowałam się w tej sprawie u mnie w pracy więc nie chcę wprowadzać w błąd.