reklama

Ciąża bliźniacza

kkociakk: w moim przypadku wizyty są rzadsze bo transport jest niebezpieczny. Muszę leżeć plackiem ze względu na niewydolność szyjki macicy. A jezeli chodzi o TTTS to niestety nie da się tego do końca na 100% wykluczyć. Każda wizyta to stres z tego powodu, choć jak do tej pory, odpukać, wszystko ok. Między dziewczynkami jest co prawda róznica w wielkości, ale dopuszczalna.
poziomki: Ciesz się, że wszystko jest ok i oby tak do końca!

reklama
poziomki ja mam jak na razie wizyty co miesiac i sie zdzwililam ze masz 2 razy w miesiacu:) tez bym tak chciala, ja wyprawke zaczynam prac od nowego roku, fajnie ze z dziewczynkami wszystko ok i ze znasz juz na 100 % płeć :)
mam pytanie jak u Ciebie lekarz wykluczył TTTS ? tez mam jednokosmowkową dwuowodniową i sie tego też troszkę obawiam
MM_29 aha teraz doczytalam to jak zagrozona to rzadziej są wizyty? a z tą listą to super pomysł haha ja bym pociela na kawałki i niech losują haha

mi cos dzis serduszko mocniej bije ale to pewnie z nerwow temat tabu-tesciowa
otoz otwarlam na 15 min wczoraj okna a ona do mojego meza czemu tak wietrzymy? normalnie potrafi wyprowadzić z rownowagi kobieta

czujecie już ruchy dzieciaczkow? ja poczulam na wizycie jak sie ruszały na monitorze to mi brzuszek sie ruszył tak fajnie :)

Lekarz nie wykluczył ttts bo się nie da tylko stwierdził brak oznak tego syndromu co nie znaczy że sie jeszcze nie może pojawić(tfu a kysz!!!!)
Moje maluchy już całkiem mocno kopią:-D

Ja mam taki problem z babcią... achhh za to moja teściowa robi potworne przeciągi

MM jakiej wielkości maluchy były u Ciebie w 19-20 tyg??

poziomki: miałam usg połówkowe dokładnie w 21 tyg i dzieci ważyły 346 g i 323 g. W 25 tyg: ok 700 g i 630 g. Mój lekarz mówi, że wszystko jest ok, dopiero róznice 20%-25% są niepokojące.

Poziomki- gratulacje dziewuszek i dobrych wieści:):):-)- będziecie mieć teraz babiniec w domku :-D:-D:-D- biedny mąż:) ha ha
Wyparwke zaczęłam kompletować jak nam stuknął 20 tydz. W 25 miałam już wszystko wyprane i wyprasowane:)- teraz pozostało mi to tylko posegregować i kupić kosmetyki:) A usg mam cały czas co 3 tyg:) z tym ze ja mam dwoch lekarzy:):);-)

MM- oj taka lista to skarb i jasne rozdzielają ja za wczas. Ja teraz muszę zrobić taka w na której napisze co jeszcze nam brakuje bo tak z głupoty tez się nas co nieco podpytują a ja nie chce dostać np.ciuchów których mam po uszy:)

Cześć Dziewczyny :-)

Jednak cholestaza :-( kwasy żółciowe mam przekroczone dwukrotnie i wylądowałam od środy w szpitalu w Wawie na Karowej.
Na pierwsza noc trafilam na oddział porodowy (nie bylo miejsc na patologii ciąży), podłączyli mnie na stałe KTG na 8 godzin - koszmar!!! Teraz już na patologii - mam podawane leki i KTG co 3 godziny, dieta, ale nie swędzi mnie za bardzo.
Wczoraj zrobili mi USG: chłopaczki mają po 1724/1729g, wszystko w porządku z przepływami, serduszkami itd. Jeden ułożony główkowo, drugi miednicowo.
Cieszę się, że z chlopakami wszystko ok. i że jestem pod fachową kontrolą, bo jestem spokojniejsza :)
Perspektywa spędzenia świąt i sylwestra w szpitalu nie brzmi ciekawie, ale... czego nie robi sie dla dzieci!!!

Zaraz poczytam zalegle posty, bo ciekawa jestem co u Was słychać ;-)

Pozdrawiam ciepło :)

Małgoń biedaku już bliżej niż dalej,dobrze że jesteś w szpitalu (w sensie opieki) Ja spędziłam sylwka na patologii nie jest tak źle a wigilie przenieście do szpitala. Trzymam kciuki żeby już bylo coraz lepiej&&&
Możesz przypomnieć objawy?? Pamietam że Cię swędziało,ale stopy i dłonie chyba nie??

Poziomki dzieki za ciepłe slowa :) mnie swędzi delikatnie ramiona i dekolt, ale dłonie i stopy nie...
Masz rację wigilię i sylwka spedzimy na oddziale :)
Czytałam, że będziesz miała dziewczynki... Gratuluję!!! Na pewno jestescie szczęśliwi :)

reklama
Dzięki:-) Tatuś jest wniebowziety bo liczył na dziewczynki:tak:

Mówisz że swędzi Cię delikatnie a ja myślałam że musi mocno swędzieć:confused: może jak swędzi delikatnie to nie jest tak źle. Czytałam że jak pod koniec ciąży spada poziom hormonów to i objawy ustępują i w następnej ciąży też możesz mieć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry