reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

@Ania... no to trzymamy kviukasy :) bedzie dobrze i szybciutko do nas wrocisz z maluszkami :))
Ania5348 gratulacje:)) oj jak tak czytam ze mialyscie Ty i Gastone i inne zaplanowana cc na konkretna date to sie zastanawiam czy i ja wytrwam do tego 30ego heheh ..... dzisiaj brzuch twardy od rana i skurcze tez sa i jeszcze parcie cholerne tam na dole no nic lezymy dzisiaj i sie okaze :))) ale bym chciala wytrzymac chociaz do piatkowej wizyty......pytanko do tych juz po czy zanim wam wody odeszly to jakies oznaki byly????
Jedynka no to chyba dobry obwod ja na ostatniej wizycie mialam wage 69.2 a zaczynalam od 55 :)) a co do brzuszka to jest juz cholernie ciezki i zaczyna pobolewac :(
Olis piekny okraglutki brzuszek tak jak moj heheh u mnie wszysy mowia ze mam pileczke z przodu :))))
pozdrawaim i dam zanc jak sie cos zacznie
moge podac komus tel na kom w razie gdyby nagle cos sie zaczelo :)))

reklama
hehe to było dobre,ale zauważyłas ze oni w wiekszosci mieli problem z ułozeniem sobie poprawnych relacji damsko-męskich?tych dwóch od krów to juz wogóle masakra,po 65 lat maja i w jednym łóżku śpią...

Mój chyba 200 letni sąsiad mówi że dzieci od poczatku trzeba uczyć jak się postępuje z kobietami/mężczyznami. Wychował 5 dzieci i nawet nie powiem ile wnucząt i prawnucząt więc chyba ma racje.
Wszystko zależy od nas, aczkolwiek myślę że ta więź jest trudna do okiełznania przez kogokolwiek z zewnątrz.
No cóż, ja od tygodnia jestem na etapie paniki porodowej, wychowaniem zajmę się później :)

Aniu śliczne i przesłodkie maluchy!!!!

Dziewczyny,
muszę zapytać, bo zwariuję...jak u Was wygląda sytuacja z upławami? Ja mam takie wodniste, przezroczyste, w dużej ilości, w ierwszej chwili wystraszylam się, że wody się sączą, ale to juz trwa ze dwa tygodnie, a po drodze była już wizyta u gina, który sprawdził ilość wód i okazała się przeciętna. Panikuję z wodami...boję się, że niezauważenie będą się sączyć (pytałam gina, mówił, że nie musi być dodatkowych oznak typu bóle, skurcze itp.)

Anakonda ja też mam takie wodniste. Jeszce 3 tyg temu były gęste a teraz przezroczyste. Sorki za szczególy ale jak wstaję rano to zdarza się, że nawet coś mi tam pocieknie po nodze. Ale mnie nastraszyłaś :( Jutro wizyta to spytam lekarza

Jedynka super wyglądasz!!!NJie wiem jak wyglądałaś przed ale ani w rękach ani na buzi nie widać dodatkowych kg. Jest nadzieja :)

Aniu gratuluję maluchów, świetna waga!!

Co do upławów to też miałam panikę niedawno że wody itd ale usg ok to sie nie przejmuję.

Jedynka ale laseczka z Ciebie tak jak i u mnie się zastanawiam gdzie te 20 kg????:szok::szok::szok:

Lenna1982 dzięki za odpowiedz, nie bój się, skoro ja tak mam (łącznie ze szczegółami, o których piszesz) od kilku tygodni, a Maluchy dają znać, to takie "wycieki" za przeproszeniem, chyba muszą być normalne, ale zapytaj i daj znać jutro.
Jedynka bardzo ładnie się prezentujesz:) mi podobnie poszło w "piłeczkę" przed, jednak od kilku dni jakaś popuchnięta troszkę jestem. Mimo wszystko mam nadzieję, pokulać się jeszcze trochę:)

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczynki :) no ja tez sie w sumie zastanawiam gdzie te 20 kg -chyba serio w brzunio poszlo (smieje sie ze najpierw jest brzuch potem piersi a potem dopiero ja ), wiec nadzieja jest ze po porodzie nie zostanie mi duzo do zgubienia :). A pewnie przy dwojeczce trzeba bedzie biegac non stop wiec sie zrzuci..oby

co do uplawow to ja caly czas mam wrazenie ze cos mi leci i nie jest to mile. A od chwili kiedy Kasiona urodzila, bo jej nagle wody zaczely odchodzic, to ja juz wogole panikuje.

Jedynka,ślicznie wyglądasz!
pytałam lekarza o sączenie sie wód płodowych i poradził zakupic papierki lakmusowe,takie jak w szkole na chemii:)
i te papierki jak sie zafioleca tzn.ze to wody bo pH sie zmienia.

no własnie,ciekawe co tam u Kasiony..i Gastone.

reklama
Do góry