reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam sobotnio.

Olis ale masz sny, choć końcówka ładna bo byłaś chuda :)
Jedynka za to Twoje takie troche przerażające.... brrr

Mi aż głupio pisać bo miałyście mało udane noce że moja noc minęła super, raz tylko wstawałam, potem obudziłam się o 6-tej, chwilę porozwiązywałam krzyżówki (to moja pasja ostatnio), jedna dzidzia jak jeszcze nigdy mi skakała w brzuchu, a potem zasnęłam i obudziłam przed 9-tą :)

U nas nie wiem co myślą skąd te bliźniaki, u mnie w rodzinie gdzieś tam były ale mnie to mało obchodzi co kto mysli. Też zaczynają nam współczuć że bedziemy mieć z dwójką przewalone... a ja się cieszę i jak już to my będziemy miec nie oni bo oni to przyjdą poogladać i tyle. Już mężowi zapowiedziałam że oprócz mam nie życzę sobie przez conajmniej 2 tygodnie innych wizyt.

Co do becikowego to pieniądze marne to fakt, a podobno mają zrobić że to becikow będzie zależne od dochodu. Dobrze że jeszcze z pzu wpadnie. Jednie szkoda że mąż nie ma ubezpieczenia bo też by było.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobre też kiedyś przed jakaś laską uciekalam a ona goniła mnie z taką wielką gałęzią, matko co my w głowach mamy :/

Mi ginek powiedział że moje to tak z przypaku się zrobiły, ale moja mama twardo twierdzi że to dzięki temu że u niej gdzieś tam były 2 pary bliźniaków (w tym jedne jednojajowe) i nie przegadasz :/ A ja tam się ciesze bardzo i nie moge się ich doczekać i nie wyobrażam sobie nosić w tym gigantycznym bebolu tylko jednego bejbika.
A w ogóle to z tymi dwujajowymi to jak jest bo nie pytałam nigdy gina? chyba trzeba 2 razy bzyknąc bo owulacja chyba jakoś 2 razy jest tak?

Jedynka mamusie te w niższych tygodniach mają siłę coś robić i nie siedza jak my w kółko na forum połamańce z nas hehe

Olis ja jestem troche niżej w tygodniach a już mi sił brakuje że niektórzy mówią na mnie "babuleńka" :D pranie zrobiłam bo co to wrzucić do pralki a teraz nie ma kto prasować....
Szwagierka kiedyś skomentowała mój brak sił że jeszcze przecież 3 miesiące.

Ja to sie ciesze ze popralam i poprasowalam maluchow rzeczy juz dawno, bo teraz jakbym miala to robic to bym chyba na porodowce wyladowala hehe. Takze dziewczynki te co jeszcze tego nie zrobily, radze wczesniej wszystko porobic bo potem to tylko sie zdycha na wyrku :)

Olis usmialam sie z tej galezi :)

Co do poduszki to ja tylko w dzien z nia leze bo w nocy nie moge sie wygramolic jak do wc wstaje :). Dzis obudzil mnie moj kot jak mial zamiar przebiec sie po moim brzuchu. Poczulam lape, ale sie wnerwilam na drania.

Rainmanka krzyzowki o 6 rano ???? matko kochana hehe ja to bym sie rozbudzila i koniec-po spaniu :) zreszta ja jakos ostatnio malo kumam i z mysleniem u mnie ciezko, jakas non stop zmeczona jestem, a jak pomysle ze sie nie wyspie przez najblizsze pare lat....

hey dziewczyny
mi sie snilo ze mialam na dzialce swinie taka ogrooomna z cyckami i jedna mala swinke i ze spaly pod koldra w kwiatki w takich ruinach zadaszonych. a ja sie ich balam i kosciol mi sie snil juz ktorys raz stalam na koncu jak wykleta ... :((( bo przed tymi swiniami tam wlasnie ucieklam ..

od 4 dni proboje sie dodzwonic na karowa na ktg sie zapisac - nikkt nie odbiera
cudowne ... az sie komentowac nie chce

a wczoraj mialam zly dzien niby normalna kobieta ze mnie a ryczec mi sie chcialo pol dnia ...
wieczorem moj mnie zabral po firany do leroya - zamowilismy
i kupil mi dumny z siebie storczyka - a jak bylam na dzialce 2 tygodnie to prawie wykonczyl mi 5 storczykow - jeden nadal wyglada jakby za sekunde mial sie rozpasc

Hej :)

Moja nocka tak średnio. Brzuch mnie bolał i biodra i tak się zastanawiam czy to przypadek czy już tak zostanie na stałe, takie dodatkowe udogodnienie :)

No i maluchy od 23 tak zaczynają że jak nie zasnę przed tym czasem to koniec :)

Ale ciekawostka z tymi snami skąd one się takie biorą w ciąży.
Też się wzięłam za pranie. To znaczy ja pakuję do pralki a mąż wiesza i będzie prasował. Chyba mnie zabije jak zobaczy 30 pieluch do wyprasowania :) Ale chcę już mieć wszystko przygotowane. Nie wiem czemu ale myślę że nie wytrzymam do 36 tyg.
Chociaż wczoraj się śmiałam, że muszę wytrzymać do 23 października bo wtedy będą skorpiony jak ja :)

Dzisiaj jak na zamówienie miałyście te sny. Mnie nic się nie śniło, ale wczoraj to cały czas jakiś tłum ludzi i ja przeciskająca się między ludźmi, taka groza. Muszę zobaczyć w senniku...

U mnie też ludzie, szczególnie takie babki w średnim wieku zadają przeważnie dwa pytania jak się dowiedzą, że to nie jeden.
1. A czy to planowaneee???
2. A czy w rodzinie były bliźniaki???

Ja na to, że nie było.
:szok::szok::szok:

Moja babcia niedawno miała telefon od kuzynki no i co słychać itd. To babcia mówi, że u wnuczki będą bliźniaki, a ona:
Ale SKĄD???:baffled::szok:
Babcia na to:
No Tereska, nie wiesz skąd się dzieci biorą?:-D

Moja babcia to zawsze na wszystko ma dobre odpowiedzi:-)

lenna1982 chciałabyś dotrwać do 23 października, żeby były skorpionki jak Ty, a ja może to głupie, ale chciałabym przed 23 paźdz. to byłyby wagi jak ja. A jeszcze jakby tak w urodziny urodzić...

reklama
Do góry