reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Jedynka cudni są, od razu widać, który to ten większy

A z ubrankami już widzę, że zupełnie nie trafiłam z takim zakupem jak kurteczki, bo są takie raczej wiosenne. Myślałam jak były te upały, że październik będzie ciepły, bo pewnie do listopada to nie donoszę, a teraz już jest ziąb i może donoszę.

reklama
Jedynka widziałam Twoje Szkraby i są przecudowne.
Ja to się boje tego pobytu w szpitalu z dziećmi jak sobie poradze, czy będą mi tam pomagać bo ja to ani ubrac ani przebrac nie umiem. Ale z ubrankami to myśle że u mnie będzie dobrze bo mam rozmiary od 56 po 62 i 68. Większość kopertowe własnie i zapinane na całości. Może będzoe dobrze.
A tymi maseczkami to dobry w sumie pomysł :) szkoda dzieci czymś zarazić a zaczyna się właśnie najgorszy okres.

Dzis jak byłam u lekarza to od razu zapisałam się do położnej. Podobno ma dzwonić do mnie czy chce sie spotkać choc nawet nie wiem o co ją zapytać. Kurcze jaki czlowiek im bliżej tym bardziej jakis nieporadny się robi.
Przywieźliśmy też jedno łózeczko i teraz myślenie jak to poustawiać.

hej Laski.

ja nie wiem co to bedzie z tymi ubrankami na 50,bo moi chłopcy ważą po 2100 kg kazdy...
szyjka jak u gęsi,wszystko w normie,wiec pewnie donosze do 40-go hehe.

tylko ze chłopcy sie zgubili i juz nie wiem który jest który...

ayla to swietna waga chlopaczkow:)))
tobie pewnie coraz ciezej nosic,ale oni chlopaki na medal:)super:):-):-)

troche ciężko,ale co będzie za 3 tyg.jak bede w takim wieku ciążowym co Ty??
lekarz sie ucieszył bo mówi ze jakby odpukac teraz sie urodzili to nawet luz przez ta wagę:)a Ty justelka jak sie czujesz ze swoim "obciążeniem"?:)

rainmanka!bioparox z czosnkiem powinien Ci pomóc.a jutro wizyta z pomiarami,co?sama jestem ciekawa co za dzidzia druga i ile ważą:)

a chłopcy jedynki jacy kochani i tacy maciupeńcy..:)jedyneczka,wy jestescie z tatusiem jasni czy ciemni?(chodzi o karnacje i włosy ofkors),bo chłopcy chyba jaśni są,przynajmniej na fotce.

zastanawiam sie jacy moi beda,my obydwoje blond kręcone loki:)więc chłopcy pewnie tez tacy będą,chociaz róznie to przeciez moze w sumie byc..

dziewczynki zaopatrzcie sie w tony tetrowych i flanelowych pieluch hehe mi ida na potege bo przykrywam chlopakow przy przewijaniu bo sikaja na siebie i ubranka mokre zaraz i przebierac trzeba a to wtedy zaczyna byc dramat jak glodomory przed jedzeniem sa :). poza tym do ulewania do wycierania buzki no wogole potrezbne. do tego jestem przeszczesliwa ze mam sterylizator, po prostu super wygoda bo wsadzam i 15 min i gotowe. No i mam 6 butelek aventa i uwazam ze taka liczba jest ok. mam jeszcze 2 lovi ale nie uzywalam ich jeszcze. Mleko uzywam bebiko wiec zobaczymy jak to bedzie. Poki co chyba ok jest. A jak chodzi o chusteczki to jak dla mnie najlepsze sa rossmanowskie beabydreeamy bo niesa mega mokre i sie pojedynczo wyciagaja a pempersa to porazka mokre jak cholera i marnuje sie ich sporo bo sie wyciaga po 3-4szt na raz. No i one sa z aloesem a niestety ja mam uczulenie i byc moze ze moje bable od tego maja odparzenie. Musze stoosowac taka masc na dupki, bo byly czerwone. Tak cudownie panie pielegniarki poinformowaly mnie jak przewijac dzieci itd ze dzieci wyszly z dupkami odparzonymi. To jakies chore.

Dziewczyny nie martwcie sie ze nie umiecie przewijac po tygodniu dwoch bedzie wprawa taka ze hej. Mi jeszcze troche srednio idzie bo sie obsikuja. To chyba przez ten pepek bo zawijam pieluszke zeby nie naruszyc kikuta. Ale potem moze bedzie lepiej. Z ubieraniem body tez juz tecnika w miare opanowana i powiem szczerze ze body zapinane na guziczki nie sa jednak idealne bo maja mala dziure :)

No to tak tyle z moich obserwacji na ta chwile :) jakby co pytajcie, jak znajde chwilke to napisze :) zaraz glodomory beda sie budzic i bedzie znowu akcja :)jakies 1,5h przewalone hehe

A my czarni obydwoje. oni tez wlosy czarne maja :) na fotce moze nie widac :)

ayla to twoje beda jak dwa aniołki blond krecone-tylko aureolki nad główki.mi jest coraz ciezej,ich ruchy sa bolesne juz najczesciej i te skurcze głupie.cały czas leze tak naprawde,jak wstane to przejde sie do kuchni zjesc i zalicze łazienke,siusiu,mycie i znow łózko.jak chodze generalnie brzuch totalnie skamieniały-nie ma rady,pozostaje lezenie.odliczam sobie kazdy dzien i juz nie moge sie doczekac tych małych istotek:-)domowilam ostatnio kombinezoniki dla nich.chciałam wam wstawic link i weszłam w rzeczy tego sprzedajacego,ale juz ich nie ma u niego w przedmiotach niestety.kupiłam sobie tez biustonosz do karmienia i dzisiaj mi przyszedł,przymierzałam i bardzo mi sie podoba:
MEDELA BIUSTONOSZ AVA CZARNY LUB BIAŁY - Warszawa (1224237197) - Aukcje internetowe Allegro
akurat zamowilam u innego,ale cena taka sama.wydaje mi sie ze bedzie naprawde praktyczny:)

jedynko i znowu super praktyczne rady:))ja na pupcie mam kupiony alantan masc,moze bedzie dobry i chicco jakis na odpazenia.ciesze sie ze juz jakos pozytywniej u ciebie i zaczynasz ogarniac sie powoli.za tydzien bedziesz super zorganizowana mama hehe a powiedz masz zamiar ten pas nosic,no wiesz ten gorset "po"?jak tam skory duzo zostaje?

ayla to twoje beda jak dwa aniołki blond krecone-tylko aureolki nad główki.
pod warunkiem ze sie do mnie wdadza z charakterem:)
ciężko Ci juz bidulko...ale za to juz krótka droga przed Tobą:)jjuz 36 tydzien na karku..a raczej na brzuchu:)
biustonoszek całkiem fajny,taki solidny sie wydaje..

a lenka co?pewno spi po lekach... :)

Już się wyspałam :)

U mnie kicha. Ktg już ładne żadnych napięć macicy ale wyniki cholestazy znów się pogorszyły. Jedna wielka niepewność. Lekarze sami nie wiedzą co robić. Kontrolują maluchy i myślę, że na ostatnią chwilę będę podejmować decyzje. Może być tak że jak wynki dalej będą leciały to będą ciąć a równie dobrze mogą utrzymać ciążę kolejne 5 tyg. Najważniejsza teraz jest cierpliwość a mi jej już brak

Jedynka chłopcy śliczni :)

reklama
Ayla super ze szyjka ok no i waga imponująca... masz co nosić :)
Na bieżaco spisuję jak podajecie ile Wasze ważą i jutro będę porównywac :D... sama już jestem ciekawa ile moje ważą. Oby tylko mi nie zrobiła psikusa lekarka i nie przeniosła mierzenia na następny raz, bo bym się zdenerwowała.
I tak wizytę mam na 17.30 to przez caly dzień chyba jajo zniosę.

Też się zastanawiam jak będą wyglądać moje maluszki i do kogo bardziej podobne, blond loków jednak nie przewiduję :)

Justella wytrwałości życzę, już na szczęście nie zostało dużo.

Lenka ale się ta cholestaza przyczepiła. Domyslam się że cierpliwości juz brakuje i ta niepewność jest najgorsza bo do końca nie wiadomo jak będzie. Wierze jednak że dasz radę. Dziś już 33 tydzień masz. Nadal trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Do góry