reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

ayla mi ten suwak szaleje i zawsze 4 dnia kolejnego tyg pokazuje o tydzien do przodu.nie wiem co jest przyczyna.hmm pozniej jak wskakuje nowy tydzien to znowu sie nastawia poprawnie.takze ja mam 34 tc i 4dni.oby jakos choc do srody dotrwac,wtedy juz szpital.powiem wam ze tak sie nie chce tego szpitala i ze w domu najlepiej-no niby tak ale pozniej jak juz ciezko sie poruszac to juz wszystko jedno.tam zawsze juz sie jest na "miejscu";)ayla a twoja corcia tez pewnie blondyneczka sliczna?

rainmanka napewno jutro waga bedzie duzo,duzo wieksza niz na ostatnim pomiarze.duzo czasu upłyneło:)jeszcze sie mozesz zaskoczyc hehe jakie to koloski juz nosisz w brzuszku:)

lenna 33tc i w dodatku podane sterydy naprawde rokuja dobrze.dadatkowo maluchy ładnie przybieraja wiec w razie nawet co to bedzie dobrze.oczywiscie niech sobie pozostana jak najdłuzej w brzuszku,tego ci zycze.super,ze skurcze ucichły,u mnie mam odczucie odwrotnie...dzisiaj mi dokuczaja..biore ten fenoterol i leze i tak czasami sie zastanawiam czy nie jechac na izbe i znowu ucichaja na jakis czas,ehh nie wiem sama.niby w pn na badaniu szyjka była bez zmian..

justysia007 jak tam twoje żebra i w ogole samopoczucie.prałas te ciuszki,bo nie pamietam juz?

w tamtym tyg miałam obwod brzuszka okolo 108cm,a dzisiaj mierzyłam i mam 114cm,tempo szalone:)

Ostatnia edycja:
reklama
justelka to przyrost niezły masz:)w środe do szpitala i co dalej?

lenka,33 tydzien to juz niezle,kasiona tak urodziła i dzieciaki zdrowiutkie i duze.przy rosnącej cholestazie pewnie Cie nie wypuszcza..:(
i pewnie pozwolą zeby wyniki doszły do końca jakiejs bezpiecznej granicy dla dzieci i Ciebie.no ale trzymam kciuki żeby w końcu sie poprawiły.

rainmanka,cos lepiej sie czujesz?

motylizacja
lekka praca biurowa :-)
oo taka byla by najlepsza;.....ehheeh;)

jestem ! :)dziewczynki nie mam nawet czasu przecytac co u Was. My jestesmy w domku. Ja dzis spalam spoko, oczywiscie co chwila popudka, bo albo karmc albo przebierac pampka. Teraz rano cos Tomus mi nie chce zasnac i marudzi, tylko by sie przytulal. Przeszlam na butle i troche cycka, bo nie wyrobka tylko cycem, wtedy to ani do wc ani jesc nic tylko jak taka krowka hehe.

Niezle sie wkurzylam wczoraj, bo bez zapowiedzi przyszla znajoma i taki katar miala ze szok. kurde no jak tak mozna!!!! wsciekla jestem, bo martwie sie o maluchy, a Tomus taki niespokojny teraz pare razy kichna. Masakra jak cos mu bedzie. ludzie sa niepowazni. Dzis znowu mama moja cos katar zaczyna miec i chyba jednak pojedzie do domu jak tak bedzie, bo lipa.

My mamy juz za soba pierwsza kapiel. Nie bylo zle. Wspolnymi silami jakos poszlo.

Jak chodzi o ubranka. Dziewczyny kupujcie tylko takie rozpinane na dole spiochy , pajace i body. Inne sa koszmarne. No i mamusie chlopakow :) zauwazylam ze jak sie zle siuraczek zawinie w pieluszce to zmiana ciuszkow gwarantowana bo mokre. A potem dziecko wnerwione bo sie nim targa na okraglo. Oczywiscie po wyjsciu ze szpitala moi panowie maja dupki odparzone, bo zadna franca nie powiedziala kiedy pieluche zmieniac, tzn powiedzialy ze przed jedzeniem, tak a potem dziecko w kupie 2h lezy. Ale kupilismy masc i dupki sie juz goja. Generalnie wszystko mnie jeszcze przeraza, ale nie ma rady trzeba sobie jakos to poukladac.

Jak chodzi o cc to hmm... moje wrazenia nie sa najlepsze. Teraz juz luz bo mnie szew tylko czasem zaciagnie, macica sie kurczy i troszke pobolewa czasem, ale trauma to bylo to jak sie lezy i czuje wszystko , a nie widzi dzieci :( i zabieraja je i tylko slychac placz, wszystko to co po wyciagnieciu bylo najgorsze dla mnie bo dlugo to trwalo a ja dostalam jakis drgawek tzn trzeslam sie jakby mi zimno bylo, no masakra, potem tak z 2 h zeby mi chodzily, ale to ponos od odchodzacego znieczulenia. Glupie uczucie nieczucia nog. Porazka chcesz ruszyc nieczujesz patrzysz a one sie ruszaja hehe. No i potem lezenie plackiem a nastepnie wspaniala pionizacja. I krew sie leje czlowiek ledwo lazi bol cholerny. Ale generalnie juz zapomnialam jak wstawa ie bylo trauma :). Gdy trzeba sie zajac maluchami to wszystko mija szybko i nie ma sie czasu na myslenie o bolu. Tylko kregoslup mnie boli i jak przewijam szkraby to ledwo stoje.

Opieka w szpitalu na polozniczym...hmmm wiele do zyczenia, to byl moj najwiekszy problem, bo zostawalam sama z 2 dzieci i radz se sam, najgorsze noce, ani smoka nie wlozysz bo sie pielegniary dra, tylko kaza karmic cyckiem i tyle. Lipa straszna. Pare siostr mi dokarmoalo maluchy i wtedu=y bylo super :).

Koncze bo sie rozpisalam :)

caluje Was wszystkie mamusie i postaram sie przeczytac co u Was jak najszybciej.

witamy:) co za nieodpwiedzilana znajoma...masakra......

Justysia007 Córka duża i taki niejadek - do szkoły nic nie potrzebuje, miała chodzić na obiady, dałam kasę i okazało się, że ją przepuściła i nie wykupiła:tak:
A jak była mała to całą noc przespała dopiero jak skończyła 3 latka:tak:
Może teraz będzie lepiej, chociaż mało prawdopodobne:-) U mnie ma być parka: Florian i Kornelia :-)

sliczne imionka;) ja tez cche miec w przyszlosci corke Kornelie;)

hejka

ja bylam dzis u Piotrusia....8 miesiecy go nie widzialam....
prosi.gif
Mo Lobuziak wyrosl.....i to jak.....

Witam z rana po słabo przespanej nocy.
Wczoraj pojeżdziłam troche samochodem z mężem po mieście a że wszędzie remontują drogi to warunki fatalne i w nocy odczułam to. Brzuch znów wydawało mi się co chwilę twardnieje. Choć czasem było tak że byłam pewna że jest twardy a dotykałam i nie jest. Się chyba ze mnie hipochondryk robi :) Dobrze że dziś idę do lekarki to się naładuje pozytywnym mysleniem :)

Jesli chodzi o przeziębienie to jeden dzień stosowania bioparoxu + kanapki z czosnkiem i jest dużo lepiej :)

Miłego dnia Wam życzę!

justelka to przyrost niezły masz:)w środe do szpitala i co dalej?

ayla w srode 29.09 mam juz sie kłasc,a 8.10 planowana cesarka.oby dotrwac.a ty cos podpytywalas lekarza jakie ma plany??:)

to za równe 2 tygodnie będziesz już miała swoje malutkie pyszczki!!!SUPER!!!

mój lekarz proponuje czekac do rozpoczecia akcji porodowej,czyli może nawet do 40 tc... :)żartownis:)

powiedział że może byc problem z rozróżnieniem który jest który,chyba ze będą ułożeni inaczej,w sensie jeden miednicowo a drugi główkowo,bo wtedy wiadomo którego sie wyciąga pierwszego.a tak to sie robi cięcie i łapie pierwszego który wpadnie w ręce,a czy to lewy czy prawy to nie zawsze wiadomo...

to za równe 2 tygodnie będziesz już miała swoje malutkie pyszczki!!!SUPER!!!

mój lekarz proponuje czekac do rozpoczecia akcji porodowej,czyli może nawet do 40 tc... :)żartownis:)

powiedział że może byc problem z rozróżnieniem który jest który,chyba ze będą ułożeni inaczej,w sensie jeden miednicowo a drugi główkowo,bo wtedy wiadomo którego sie wyciąga pierwszego.a tak to sie robi cięcie i łapie pierwszego który wpadnie w ręce,a czy to lewy czy prawy to nie zawsze wiadomo...

ayla pewnie kazdy lekarz ma swoje racje:)ja jakos czuje sie lepiej znajac termin,a przeciez i tak natura moze przyspieszyc,modle sie oby nie i wytrzymac.moze u mnie ma tez znaczenie ze to jednokosmowkowa-to jeszcze wiekszego ryzyka.pewnie ustali ci tez jakis termin jak sie samo nie zacznie.:tak:ja tez ciagle sie zastanawiam jak ich pozniej odroznic.do tego po prawej,ktory niezmiennie ułozony jest pupa w dół mowie juz franus a do tego po drugiej kubus i jak sie urodza to chcialabym ich nie pomylic.no chyba ze z imionami mi sie jeszcze zmieni,ale nie sadze:)

siemaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dziewczynki!

wreszcie mam troche czasu zeby poczytac i popisac, chcialam sie pochwalic ze zdalam dzis egzamin teorie z prawka, przerazalo mnie to bo balam sie ze nie zrozumiem jakiegos pytania albo slowka po wlosku i ze obleje, ale udalo sie!!!!!! 0 bledow hehe

ide poprasowac poki maluszki spia i pozniej biore sie za czytanie bb :D

Witam po nieprzespanej nocy, dzieczyny spałam 1 godz!!! nie to ze ciagiem tylko po miedzy darciem sie moich besti tak po 10min, ledwo widze na oczy, teraz cycole wiec zagladam.

Kasiona gratuluje! Mam pytano jak sobie radzisz jak oba maluchy naraz glodne?? ja juz mam traume jak jedna sie drze a druga cycoli:(

Ja jak poszlam do szpitala tp myslala,m ze bede tam czekac niewiadomo ile ale stres zrobił swoje i szybko poszlo hehe

reklama
Witam po nieprzespanej nocy, dzieczyny spałam 1 godz!!! nie to ze ciagiem tylko po miedzy darciem sie moich besti tak po 10min, ledwo widze na oczy, teraz cycole wiec zagladam.

Kasiona gratuluje! Mam pytano jak sobie radzisz jak oba maluchy naraz glodne?? ja juz mam traume jak jedna sie drze a druga cycoli:(

Ja jak poszlam do szpitala tp myslala,m ze bede tam czekac niewiadomo ile ale stres zrobił swoje i szybko poszlo hehe

Olis ja zazwyczaj biore obydwu obok siebie, jedengo karmie a drugiemu trzymam smoka w buzi wtedy daje rade :) probowalam karmic na dwa cyce hehe ale ciezko jest bo sie denerwuja, w wiekszosci zreszta wiesz ja karmie ich butelka, odcigam mleko albo daje im sztuczne bo nie wyrabiam i uwazam ze butelka przy blizniakach to lpesze rozwiazanie, bo moi np potrafia wisiec na cycu przez pol godziny a i tak musze ich dokarmic butelka bo sie nie najedza...

Do góry