reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

siemaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dziewczynki!

wreszcie mam troche czasu zeby poczytac i popisac, chcialam sie pochwalic ze zdalam dzis egzamin teorie z prawka, przerazalo mnie to bo balam sie ze nie zrozumiem jakiegos pytania albo slowka po wlosku i ze obleje, ale udalo sie!!!!!! 0 bledow hehe

ide poprasowac poki maluszki spia i pozniej biore sie za czytanie bb :D

Kasiona GRATULUJE:)widze,ze jestes zaprawiona w bojach mama.nawet masz czas sie uczyc-super!!mialas okazje juz jeździc Jane na zewnatrz?
olis biedulko dajesz butle, czy tak cycem ich karmisz tylko.wygladaja na male głodomorki.a kiedy placza tak wieczorkiem najbardziej,mysle tak sobie o kolce..oby nie:)trzymaj sie tam dzielnie,bedzie coraz lepiej..zobaczysz.

reklama
Kasiona GRATULUJE:)widze,ze jestes zaprawiona w bojach mama.nawet masz czas sie uczyc-super!!mialas okazje juz jeździc Jane na zewnatrz?

Dzieki :) jezdzilam, codziennie na spacery chodzimy praktycznie, jestem zadowolona, ale gondolki sa ciezkie... poza tym ciezko podbic pod kraweznik, trzeba tylem tak jakby,ogolnie dobrze sie prowadzi i jestem zadowolona

płaczą od ok 10 nie co karmienie ale w wiekszosci, daje cyca, a jak druga bardzo sie drze to butelka, w ta noc mialy wzdeci a na bank bo ja mialam zobaczymy co ta noc przyniesie, ja jestem wykonczona.

płaczą od ok 10 nie co karmienie ale w wiekszosci, daje cyca, a jak druga bardzo sie drze to butelka, w ta noc mialy wzdeci a na bank bo ja mialam zobaczymy co ta noc przyniesie, ja jestem wykonczona.

olis to jakos podchodzi pod kolke jelitowa,a brzuszki twarde?ewentualnie mozesz przepajac ich rumiankiem,albo koperkiem,masowac brzuszki,lub zasiegnac porady pediatry ost.moze sa inne metody.ja znam te od siostry,ktora miala do 3 mies ten problem ze swoimi niuniami.(ma corki rok po roku).trzymaj sie dzielnie.
kasiona ja jeszcze nie podnosilam gondol;)ale maz mowi ze faktycznie ciezkie.ale ten wozek ma tyle plusow,ze pomimo tego warto go miec-tak mi sie na razie wydaje.w jakich kolorach ty masz swoj wozio?

olis to jakos podchodzi pod kolke jelitowa,a brzuszki twarde?ewentualnie mozesz przepajac ich rumiankiem,albo koperkiem,masowac brzuszki,lub zasiegnac porady pediatry ost.moze sa inne metody.ja znam te od siostry,ktora miala do 3 mies ten problem ze swoimi niuniami.(ma corki rok po roku).trzymaj sie dzielnie.
kasiona ja jeszcze nie podnosilam gondol;)ale maz mowi ze faktycznie ciezkie.ale ten wozek ma tyle plusow,ze pomimo tego warto go miec-tak mi sie na razie wydaje.w jakich kolorach ty masz swoj wozio?

Justella i lepiej z brzuszkiem nie podnos :) ja mam czarno-turkusowy, i tez wydaje mi sie ten wozek jest naprawde fajny :)

Olis doradzam ci tak jak justella rumianek, moim przynamniej pomaga i kladzenie na brzuszku, oprocz tego przyciskanie nozek do brzuszka przed jedzeniem wypurkaja sie i jest lepiej

dla mnie najabrdziej meczace sa noce, ale juz sie powoli ucze ze jak przespie 3 do 4 godzin to jestem mega wyspana :D

Ale Wam fajnie, że macie już całe i zdrowe bobasy na świecie, a z drugiej strony to naprawdę rewolucja. Ale jak dajecie radę to może i ja dam.

Rainmanka już pewnie po wizycie, pochwal się!

Tak wróciłam i jestem zadowolona. Szyjka mocno trzyma (i oby nadal tak trzymała), dzieciaki chyba duże - jedno prawie 1600 a drugie prawie 1700 :) Płeć nadal średnio znana bo druga dzidzia to zasłania się chyba specjalnie, potem niby powiedziała lekarka że chłopak na 150% ale to patrzyła drugi raz na tego co juz było wiadomo że chłopak.
A tam, niech będzie dwóch chłopaków byle zdrowi :)
Aaa i są ułożone główkami w dół a wcześniej byli poprzecznie, i na temat porodu nie rozmawiałam z lekarką. Następna wizyta 12.10.

aaaaa rainmanka!!!pięknie ważą!!no widzisz jak nadgoniły:)to sie ciesze bardzo!!
olis-trzymam kciuki za spokojna noc.mam nazwy 2 preparatów na kolki,jeden mozna na ebayu kupic,drugi z niemiec,musze poszukac.podobno rewelacja.
kasiona,gratuluje zdania egzaminu!!

Ostatnia edycja:
Ayla też jestem zaskoczona wagą :) czyli wielkośc brzucha ma do wagi tyle co nic :)

A co do kolek to u mnie w rodzinie używały espumisan dla niemowląt, tylko że z tego co czytam teraz, to jest on dla dzieci powyżej 1 miesiąca.

reklama
rainmanka to super, że wszystko dobrze i waga należyta :-):-)
Masz rację z tym brzuchem. Moja znajoma była w ciąży taka chuda, patrzyła ciągle na to co i ile zje, aby chociaż za dużo nie przytyć, brzuch mały, a urodziła 4kg chłopca. Każdy dziwił się, gdzie on się pomieścił. A na drugi dzień po porodzie szczyciła się tym, że zostało jej 1,5kg tylko.

Do góry