reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

O to nawet ja mam czas zaglądnąć chciałam poczytac co u Was a tu cisza, przed porodem komp to bylo okno na swiat jak to Jedynka kiedys okresliła iwe dwie skrobalysmy od rana do wieczora, czyzbyscie mialy sile na cos innego niz siedzenie? hehe

A i pochwale sie Wam moje kluski przytyly w 1,5 tyg po 600g !!

reklama
no to pięknie olis je karmisz!jaką paszą oprócz cyca?:)czy to musi byc jakies specjalne mleko czy wystarczy że ha ma napisane na opakowaniu?
i powiedz jak było z Twoja laktacją?od razu miałas,czy jak?po koleji je karmiłas,czy jedna była w tym czasie dokarmiana ?
na boku?na plecach leżałas?dzięki za info.
mamo,jak sie boje...co innego z jednym,jakoś tak nie przeżywałam,a byłam 10 lat młodsza i prawie dzieckiem.a tu stara łupa ze mnie i zaczynam sie trząsc,co jest w ogóle grane???
justelka - 5 zostało!!

a no i moja złota myśl na dzisiaj : hipopotam to ma jednak prze....ane w życiu:)

Witam z rana

Oprocz cyca daje nan ale zwykle nie ha bo przeciez alergi nie maja to po co odrazu ha, dokarmiam w krytycznym momencie darcia obu naraz, lub gdy wieczorem cycaja godz i dalej glodne a zaworki puste. na poczatku na lezaco na boku potem nauczylam sie na siedzaco i tak mi najwygodniej bo w nocy na lezaco byn usnela i przydusila big cycem chyba. pokarm mi lecial odrazu to znaczy na poczatku to byla pewnie siara ale pierwsze karmienie mialam po 24godz wczesniej ja detka a dziewczynki na glukozie bo tez troche niemrawe byly po porodzie. i karmilam pojedynczo i przez 3 dni mialam je po jednej na sali dzieki znajomym z noworodkow bo bym chyba sie zaje....la przy 2 naraz.

Ayla widze ze imiona zmienilas?

postanowiłam córce pozwolic wybrac imię-niech sie cieszy:)ranny ptaszek sie z Ciebie zrobił olis:)jak tatus sobie radzi z dziewczynkami?zakochany?

justelka!zostały 4!

miłego dnia

Justella ale super juz niedlugo. tzn super ze sie wypakujesz a potem moze bedzie duuuuuzo milej niz u mnie na przyklad :)

dziewczynki ja za to pochwale sie ze waze tyle ile przed ciaza :) teraz tylko pozostaje zrzucic kiloski zebym byla calkiem szczxesliwa, a dodam ze przytylam okolo 23kg. no i jeszcze mam ten brzuchol wiec moze jeszcze mniej bedzie kilogramow jak zejdzie jupi!!! moich kawalerow jakos chce zwazyc ale mam zwykla wage i musze pokombinowac jak to zrobic.

pozdrawiam!!!

Witam :)

Coś nie mam dzis weny do pisania i tak zbieram sie od rana żeby coś napisać.
Wczoraj patrzyłam na film "Krzysztof" (zasnęłam na końcu, ale to nic) i w tym czasie małe tak wariowały że aż miło, brzuch naciągał się jak guma.

Ayla jednak będzie Leoś i Maksiu? Czy córa ma inne propozycje?
U nas my wybieralismy imiona ale synek męża akceptował. I mnie pocieszył bo mi mówi że na pewno będzie Milenka :) no zobaczymy :)

Jedynka, ładnie lecisz z wagi :) Mogłabyś zważyć najpierw siebie, potem siebie z nimi.. tylko czy to będzie dokładne...

Miłego dnia :) ja leżę dalej choć już nie wiem co robić bo cos mnie boli a sama nie wiem co... się dziś totalna maruda ze mnie robi, może przez pogodę. :)

Ayla tatus sie bardziej wczul w to wszystko niz ja, ja nie mam tyle cierpliwosci co on do nich, chetniej niz ja zmienia pieluchy hehe nosi je do odbicia, jak sie dra to uspokaja mowi do nich ja to tylko klne pod nosem z cierpliwoscia u mnie kiepsko,
wiecie wczoraj byla mama u nas wykapala je i milenka zasnela bez marudzenia do 23 spokoj byl jeju jak cudownie, az balam sie ze cos jej jest,

Mi zostaly jakies 4 kg plus ujedrnienie skory brzucha, nie jest zle myslalam ze bedzie duzo gorzej, nie ma sie co dziwic jak na takich obrotach czlowiek jest.

czesc rainmanka,

zostaje Leonek i Maksiu.

no chyba, że sie cos zmieni... :)mąż wybrał Leona,młoda Maksa,a tak na prawde to ja wybrałam obydwa,tylko ciiii...... :)

w czwartek ktg ,juz nie moge sie doczekac,do czego to doszło, że wizyta w szpitalu takie emocje wzbudza i takim wydarzeniem jest.ale zazwyczaj w zyciu tak

jest,że sie na cos czeka.tylko że na kazdym etapie na cos innego.

jedynka-to ładnie z Ciebie dzieci sciągnęły kilogramów,od razu widac,kto przy nich biega:)no chyba ze mąż tez zeszczuplał:)

Witam!
Myślałam, że jak będę na zwolnieniu to będzie więcej czasu na forum, na inne rzeczy, a tu dalej kołowrotek - pranie prasowanie, załatwianie różnych spraw, jeżdżenie w to i z powrotem i tak dzień za dniem szybko mija :tak:
Gdybym musiała leżeć, lub żle się czuła to pewnie by dzień się dłużył, ale i psychika by na pewno ucierpiała :tak:

Ostatnio nasunęła mi się taka myśl, że mamy bliźniaków to muszą być energiczne kobitki, bo inaczej to ani rusz, prawda? :-D

justella to już tak blisko, powodzenia:-)

jedynka jak chcę zważyć swojego malutkiego pieska to najpierw sama staję na wagę, później biorę go na ręce i odejmuję ten ostatni wynik od pierwszego. Dla pewności można dwa razy to powtórzyć - zależy jaką masz wagę, dokładną czy mniej:-)

ayla u mnie córka też marzy aby był Maks, a dziewczynkę chciałaby nazwać Nicole.
Wprawdzie myślałam na początku o imieniu Maksym, może zmienimy.
Jak ona się urodziła to było inne imię wybrane, ale jak zobaczyliśmy dziecko to okazało się, że zupełnie inne imię pasuje. I teraz może tak być.

Dopijam lekką kawkę i do dzieła, miłego dnia dziewczynki :-):-):-)

reklama
Wpadlam sie tylko przywitac

widze ze juz nieglugo Justella bedzie sie cieszyc z maciezynstwa gratuluje i pewnie nastepna w kolejce bede ja tak sie kiepsko czuje i rozwarcie tez spore smutno mi troche z tego powodu bo chcialbym jak najdluzej wytrzymam ale nie ukrywam ze juz jestem zmeczona nie mam sily nosic tego wielgachnego brzucha

Do góry