reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Tigla - ja juz mam jedno dziecko i po doswiadczeniach z karmieniem corki wiem ze wykorzystam do karamienia blizniakow ta poduszke rogal-kojec. Przynajmniej na poczatku wiem ze ta poduszka bedzie dla mnie wybawieniem.

reklama
Gieniek i Malena- no wreszcie znalazlyscie czas na forum :-D my to z Marcikuk mocno działamy hehe :-) zapraszamy na bluzniaki niemowlaki- ja pare dni temu dolaczylam i jest miło :-)

Gienus- po 1 śliczne maluszki :-) po 2 moje tez maja te polspiochy:-)
po 3 tez mam medele butelki i powiem ci ze moje dzieci a w sumie Mati nie miał siły jej zassac a tez urodził sue 2600g. Wogole nie wiedział o co chodzi a ze ja karmiłam piersią plus sciagalam to zależało mi zeby z nich pił . Jednak na początku nie było szans więc dawalam dr Browna ( uważam za najlepsze butelki antykolkowe) . U nas nie było ani jednej kolki i Marcikuk z tego co wyczytałam chyba tez pomogły . Są sprawdzone przez wszystkie moje koleżanki i u nikogo nie było kolek a inne antykolkowe nie pomagały . Co do medeli to dałam jakoś po 3 tyg i Mati zassal i ok 3 tyg z nich jadł tak więc może spróbuj dać jeszcze raz bo tez są super.
Co do kolek to tak jak Marcikuk napisała ze dziecko płacze i nie można uspokoić . U mnie Mati po jedzeniu prezyl sie często i lekko płakał i dawalam kropelki bobotic lub infacol . Ale jak zaczęłam dawać głownie mm zamiast mojego to prezenia sie nasilily i jeszcze Mati zaczął ulewac i mial peoblemy z kupkami. Wyczytałam wtedy ze często pomaga zmiana mleka na inne. Zmienilam na mleko hipp i wszystko odeszło w sina dal :-) tak jak pisałam odnośnie snu to dzieci budziły sie co 3 godz, potem co 4 , ok 2 tyg temu zaczęły spać od 22 do 4 a teraz nawet do 6 potrafią przespac więc 8 godz:-) ja jestem tak wyspana ze teraz cierpię na bezsenność bo mój organizm przyzwyczaił sie do wstawania co 3 godz . W ciagu dnia nadal jedzą co 3 godz.

Marcikuk - tez gdzieś czytałam ze nie można dawać ani wiecej ani mniej mleka niż jest napisane .

Cześć dziewczyny,
Ja jeszcze nie w temacie jak dwójkę na raz obrobić,ale zawsze już jakieś wskazówki są:)
Zakupiłam sobiepóki co pas ciązowy medeli no i zobaczymy....dam znac.
Tymczasem...

Gieniek,Lola,Marcikuk - dobrze,ze do nas zagladacie!Takie rady przed rozpakowaniem można na spokojnie przeanalizować i zapamiętać. Poza tym zdajecie relacje co u maluszkow,a to dzieci tego forum ;)
Sade - koniecznie daj znać jak z pasem!

Ja coś od wczoraj nie mogę spać. I ogólnie mam jakieś chustawki nastroju. Mam nadzieje,ze to niekorzystny biometr,a nie zaczęła sie jazda hormonalne! Szczególnie ze względu na mój portfel, bo jak mam taki dzień to buszuje na Allegro. Dziś kupiłam stanie Medeli do karmienia i trzy pary spodni...nie stać mnie na taki humor ;)

Ja też wczoraj zakupowo - wybraliśmy się z emkiem do Wro i zakupiłam pas podtrzymujący i majtochy podtrzymujące brzucholek. Miss ja też od rana na nogach - a dokładniej od 5.30. Ale w sumie spałam od 22 więc nie jest najgorzej ;-)
Tigla - a jaka u Ciebie jest różnica między maluchami?
Madmax - kochana leżakuj i zaciskaj mocno nóżki. 3mamy kciuki za 35 tc.

Lilonka różnica wagowa między między maluchami w środę była 429 (+/-63g) a druga 502 (+/-63g). To daje jakieś 5 dni różnicy między nimi.
Miss ja też się martwię o Pachnącą. Ostatni raz była chyba przed świętami. Jest z Poznania.

Ostatnia edycja:
Butelki przeciwkolkowe - Lola cos wspanialego kupilam za twoja rada ale tommee tippee bo dr broana tu nie byla a nie chcialam czekac ani dnia dluzej zeby jechac do miasta po dr browna. TT poki co tez dziala i kropelki dentilox chyba tez bo kolki poszly sobie daleko odpukac. Co do mleka to wyczytalam ze za duzo sie nie daje bo dziecko moze miec problerm z trawieniem a jak dasz mniej to ewentualnie bedzie szybciej glodne. Nam kazano tak robic i problemu z kupka nie ma ale skonsultuje to jeszcze z inna lekarka we wtorek.
Gienus - na mate edukacyjna twoje maluszki za male to sie jeszcze nie interesuja ale zaczna w koncu nic sie nie martw. Wrzuc no jakies fotki maluszkow albo chociaz na maila mi wyslij no i faktycznie dolacz do nas na forum blizniakow pierwszy rok zycia
tigla - ja poduszke mialam uzywalam do spania, wzielam nawet do szpitala bo sujper byla jak czlowiek na siedzaco spal po cesarce. Chcialam ja wykorzystywac do karmienia, ale nie karmilam piersia wiec niestety.

A no i obiecalam wam fotki moich maluchow
20130112_092350.jpg20130112_084438.jpgMati i Filip

No i sie musze pochwalic ze sie doczekalam na pierwszy usmiech. Filipcio zaczal sie wczoraj usmiechac. Az sie wzruszylam

Ostatnia edycja:
hmm już urodziłam... nie trzymanie moczu to nie było jednak wody odeszły... mamy żal i radość w jednym czasie synek w niebie, córcia na oimie intensywnej terapij.

reklama
DEE DEE bardzo ci wspolczuje trzymaj sie dzielnie i trzymam mocno kciuki za twoja coreczke a synus niech czuwa nad wami w niebie
ktory to byl tydzien ciazy?
dziewczyny ja was czytam codziennie i naprawde mocno wam kibicuje

Do góry