reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Moje kochane dziewczyny na Was zawsze mogę liczyć:)

Malena- cześć, ale świetnie,że zajrzałaś na nasze forum,ja też weszłam z 2 dni temu a tu taka niespodzianka,że ty też jesteś:tak: Słuchaj Twoje bąbelki to są wzorowe jeśli chodzi o termin porodu, wagę i wyniki badań-bardzo się cieszę a co do kolek to współczuję i dobrze,że już masz to za sobą,biedna Kalinka nie wiedziałam,że aż przepukliny dostała:( To ja może źle robię,że kąpię co dwa dni i powinnam kąpać je codziennie-sama nie wiem..P.S: Poznajesz półśpiochy?Widziałam,że Twoje dziubki mają takie same:-)
mati84- a jaką kaszką można ewentualnie zagęszczać mleczko i od którego miesiąca życia? Jeśli to może pomóc na wypróżnianie to lecę po kaszkę:) Co do nastroju wieczorem i kąpieli,to Laura i Gabryś tak się luzują,że w połowie butli mi zasypiają i nie można ich dobudzić,nie dojadają pełnej porcji i potem zbyt szybko budzą się głodne,hmm...
marcikuk- dziękuję za opis, to jak na razie odpukać na psa urok moi mają zatwardzenia,bo jak weźmiesz na rączki,dasz herbatkę to się uspokajają. Nie mogę się doczekać aż będą tak kumaci jak wasze dzieciaki, mają matę edukacjyjną fiher price z odgłosami lasu,ale mają ją gdzieś-w ogóle na nią nie reagują-są chyba jeszcze za malutkie;-) ooo już Gabryś ryczy-lecę z butlą:-)

reklama
Witajcie :)
Byłam u lekarza - maluszki ok, ja mam słabą hemoglobinę - dostałam żelazo i mam być na diecie bogatej w żelazo :/ plus elektrolity słabe - stąd skurcze łydek - więc banany i pomidory w dużych ilościach :)

Próbowaliśmy podejrzeć płeć - jeden maluszek - "na górze" na...65% chłopiec - ale tak leżał że trudno ocenić. Drugi "na dole" tak leże cały czas że całkiem możliwe że do końca ciąży się nie dowiemy co za płeć!!!! Ale by było...

Różyczka my faktycznie prawie w tym samym czasie ciąży jesteśmy:) ja do ginka za tydzień dopiero i też jestem ciekawa czy juz coś widać co tam się w brzuszku ukrywa:) mam przeczucie że to dziewuszki no ale zobaczymy:)

Lilonka dzięki za namiary na sklep z ciuchami:) będę musiała w najbliższym czasie sie do niego wybrać:) co do szpitala to ja na 100% będę rodzic na Brochowie bo tam mój lekarz i znajoma położna. Chociaż bardzo żałuję że czeka mnie cc a nie sn:/. Trochę mnie to przeraża ale jakoś to musi być...

Madmax, oszczędzaj się ile możesz i leż tak jak lekarz powiedział. To prawda że wszystko może się zmienić w krótkim czasie i trzeba na siebie uważać. Aż sama zaczęłam się stresować co z moją szynką, ale w poniedziałek będę u lekarza więc może się na jakiś czas uspokoję. Dobrze, że to już 33 tc u Ciebie. Czy ten krążek jest konieczny? Czy nie wystarczyłyby leki i leżenie? Jeszcze 2-3 tygodnie i myślę, że będziesz mogła odetchnać, bo dzieciaczki będą bezpieczne. Tylko odpoczywaj!!!!

Dziewczyny-Mamuśki - fajnie, że zagladacie. Tyle bezcennych rad z Waszej strony. Gienek, Twoje dzieciaczki są przesłodkie :-) Ja bardzo się boje kolek u moich dzieci. Bezradność przy płaczu dziecka wprawi mnie zapewne z płacz i dezorientację. Wiem, że był u nas wątek na temat butelek antykolkowych, ale ja dalej nie wiem jakie kupić. Chcę być wyposażona w te butelki za wczasu. Mamuśki doradźcie z jakiej firmy je kupić?

witajcie serdecznie dziewczyny i na samym poczatku bardzo Wam gratuluje podwojego szczescia.ja nie stety nie moge zajsc w ciaze,juz 6 razy poronilam ale Wam dzielnie kibicuje i musze Wam powiedziec ze to moj ulubiony watek na calym Forum.
jesli chodzi o wozki to znalazlam bardzo fajne rozwiazanie.ja mieszkam we wloszech i na jednej z wloskich stronek znalazalm takie cudo:jest tylko 64 centymetry szerokie i bardzo nowoczesne.ma mozliwosc wozenia tylko jednego malucha i dwa sposoby wpinania gondolek:przodem i tylem do kierunku jazdy,warzy tylko 16 kilo z dwoma gondolkami a jedna 13 kilo.mozecie wozic maluchy do 36 kilogramow,jak podaje producent do 4 roku zycia.
Passeggino gemellare Phil&Teds Promenade con doble kit
stronka jest po wlosku,ale mozecie ja przetlumaczyc na google tlumacz.
zycze Wam wszystkim szczesliwej ciazy bez problemow i pociechy z maluszkow:-).
znalazlam tez i fajny model z firmy Brevi-OVO TWIN.JEST jeszcze lzejszy niz ten co podalam wczesniej i ma wiecej dodatkow:2 gondole,2 spacerowki i 2 foteliki auto w cenie.jedno co mi bardzo sie podoba ze spacerowka moze byc zamknieta bez koniecznosci zdejmowania siedzisk.zamyka sie zupelnie na plasko.
Ovo Twin [2 passeggini + 2 navicelle + 2 ovetti] 051 blu notte Brevi| Variante: 051 blu notte|Prezzi e offerta.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. agatka13 bardzo wspołczuje poronien mam nadzieje ze w koncu doczekacie bobaska. A co do wozeczkow to bardzo mi sie podoba ta spaceroweczka jeden za drugim swietna ale i cena swietna. Pozdrawiam

Marcikuk dzięki za podpowiedzi z odgłosem suszarki. Każda rada jest bezcenna, szczególnie ta z owijaniem dzieciaków pieluszką do karmienia. Może uchroni mnie przed manią kupowania sterty nigdy niewykorzystanych ciuszków :-), bo przecież dzieci się ciągle brudzą.
Kretowinka jaka masz datę ostatniej miesiączki ? To ciąża naturalna ?
Gieniek ta cukrzyca to jakiś horror. Cukier skacze bez powodu (ściśle przestrzegam diety). Przez trzy dni pojawiały sie ketony w moczu. Jak byłam na genetycznych (wiadomo nerwy) to przez cały dzień miałam podwyższony cukier, jak podwyższony to szkodzę dzieciakom...i tak się nakręcam. Aktualnie pracuję nad wyluzowaniem :tak:, bo się wykończę.
Wycałuj maluchy ode mnie na pierwszą miesięcznicę :-). Wyglądają bosko w tych gaciochach w paski.
Madmax oj nieciekawie z tą Twoją szynką :no: Teraz leż grzecznie i łap odleżyny. Mnie też lekarz uprzedzał, że mogę mieć założony pessar (miałam operacyjnie skrócona szyjkę). Napisz jak tam lekarze rozwiązali sprawę opuchlizny nóg.
Różyczka jaką miałaś wartość hemoglobiny ? Na skurcze łydek mogę Ci polecić Magnezin (500mg). Biorę po 1 tabletce dziennie od jakichś 8 dni i nawet mnie łydka nie zaboli.
Byłam w środę na ostatnich genetycznych i lekarka powiedziała, że dziewczyny są złośliwe. Miała problem z ich pomierzeniem, a jedna do końca nie pokazała buzi :baffled:. Ogólnie wszystkie organy rozwinęły się prawidłowo, serduszka ok, płyny owodniowe też. Jest co prawda różnica w wadze, ale nie ma ttts. W środę jadę do mojego gina i zobaczymy jak on to wszystko podsumuje. czeka mnie tez w ten dzień wizyta u diabetyczki :wściekła/y:

reklama
Dziewczyny, które już urodziły !! Macie tą poduszkę rogala-kojec, korzystacie z nich przy karmieniu ?? Bo ja cały czas zastanawiam sie nad jego kupnem. Jeżeli ma służyć mi tylko w czasie ciąży do spania to bez sensu, ale jeżeli przyda się przy maluchach to już warto kupić.

Do góry