reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
U mnie też Zuzinek wiercipiętek jest straszny - no i jak ma tyć, jak tak się rusza i traci zbędne kilogramy ;-) Maciek jest raczej spokojny - od czasu do czasu zakopie. To nawet podczas usg widać - Zuzię ciężko jest złapać i pomierzyć, a Maciek to taki leniuszek. Ciekawe czy tak będzie też po urodzeniu :-)
Gienek, Marciukuk - cudnie jest czytać, że z maluchami w porządku i wy sobie świetnie radzicie. Od czasu do czasu mam ataki paniki, że nie dam sobie rady sama z 2 maluchów. Ale wy pokazujecie, że można. Dzięki kobitki :-)

hej kochane moje.

Marcik oj jak ci dobrze - twoje maluszki to prawdziwe aniolki.
Gienius - dziekuje za zyczonka i ciesze cie ze tak swietnie sobie radzisz.
Dziewwczyny wrzucajcie zdjecia maluszkow, tak milo poatrzec jak malenstwa rosna.

Ja dzis zostalam w domu, leze w lozeczku bo wczoraj wiczorem milalm takie brunatne uplawy:-( w troche wiekszej ilosci i troche sie wystraszylam. Takze dzis zwalniam tempo. Poleze troche i zobacze czy przejdzie. Jak nie to zadzwonie do gina i umowie sie na wizyte w poniedzialek. I tak kolejna wizyte mam wyznaczona na srode takze jezeli nie bedzie gorzej to podpytam wtedy co i jak. juz nie moge sie doczekac aby podejzec maluszki.
Nie panikuje bo nic mnie nie boli i wczoraj u poloznej slyszelismy z bijace serduszka.

Dziewczynki ja świruję. Zupełnie nie czuję ruchów moich dzieci. Jeszcze kilka dni temu normalnie wszystko czułam a teraz nawet bulgotków nie ma. Tylko pachwiny mnie ciągnął aż rano z łóżka wstać nie mogę. Do gina dopiero w środę. Aż mi się w nocy śniło, że coś jest nie tak.

Marcysiowa - u mnie było tak, że koło 16 tygodnia też miałam bulgotki, łaskotki. I akurat miałam wizytę na NFZ i pani gin mi powiedziała, że absolutnie to nie są ruchy, bo za wcześnie i że to jelita albo inne gazy. I od tego momentu wszystko znikło. Dopiero 3 tygodnie później wyczytałam na forum, że Kretowinka pisze o kopniaczkach i się przestraszyłam, bo u mnie nic. Więc wieczorem zaległam na łóżku i oglądałam brzuch z każdej strony - aż tu nagle łup - Zuzia kopnęła i brzuch się wygiął - to był 19t4d. Przez pierwszy tydzień, półtora - ruchy byly pojedyncze i emek nie mógł trafić na kopniaki. A teraz to już bez problemu - maluchy harcują jak myszki :-) A pachwiny to rozciąganie wiązadeł. Spokojnie kochana - nie zamartwiaj się, poczekaj ze 2-3 tygodnie i zacznie Ci się party w brzuchu:tak:

Marcysiowa - nie martw sie. Jest tak jak pisze lilonka. Mi tez lakarz powiedzial ze na regularne czucie ruchow jeszcze za wczesnie i takie prawdziwe ruchy dzieciatek mozna wyczuc dopiero ok 19 -21 tyg ciazy (o ile jest to twoja pierwsza ciaza). Doczekaj spokojnie do srody, a jak za bardzo sie martwisz to zadzwon do lekarza on napewno bedzie wiedzial czy jest powod do zmartwien.Ja co jakis czas biegam do lazienki sprawdzic jak tam moje uplawy no i poki co uspokoilo sie. Jednak lozeczko i odpoczynek to sprawdzone i skuteczne lekarstwo na ciazowe dolegliwosci.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Czy macie takie gryzące upławy? Ja to normalnie mogłabym myć się do 10minut i ciągle gryzie. Koloru nie mają ale jest ich dużo.

Gryzące?? Idź może na wymaz z pochwy. Moje są intensywne ale raczej przeźroczyste lub mlecznobiałe - ale nie dają żadnych odczuć, że gryzą czy swędzą. Chyba w 19 tc miałam początki grzybicy, ale dostałam od gina globulki i przeszło.

reklama
Hakima - jeszcze toszke i skoncza ci sie wycieczki do wc co poltorej godziny zacznie sie wstawanie do dzieci
Lilonka - dasz sobie rade. Ja tez panikowalam ze sobie nie poradze ale poki co nie jest zle. Najgorsze ze jak obaj placza to nie wiem ktorego brac najpierw. Przewanie Matiego bo to furiot i sie nie zadowoli byle czym a Filipowi wcisne smoczma i dziecko wytrzyma jeszcze troche
Elala - mam nadzieje ze uplawy ci ustana ale faktycznie lez i odpoczywaj
Marcysiowa - prawda co dziewczyny pisza wiec spokojnie napewno jest wszystko dobrze. Poczatkowe ruchy bardzo delikatne sa i niestety nie czuje sie ich codziennie. Mnie chlopcy zaczeli tak mocniej i regularnie kopac dopiero kolo 22 tyg tez sie martwilam. A uwierz mi ze pozniej tez sie bedziesz martwic bo jednego dnia beda bardzo aktywni nastepnego mniej a innym razem bedziesz czula tylko jedno wiec spokojnie bo wszystko jest dobrze.
Co do uplawow to ja plywalam. Strasznie duzo ze mnie tego lecialo bez koloru albo zoltawe to podobno tez normalne i moze sie zdarzyc. W zyciu tyle wkladek nie zuzylam co w czasie ciazy

Zdjecia chlopcow wrzuce jak wlacze komputer bo z telefonu nie umiem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry