reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny,

dawno tu u Was nie pisałam, ale czytam w miarę regularnie. Chłopaki rosną, coraz mniej śpią i ubywa mi czasu wolnego :)

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom :) ale ostatnio obrodziło! :-D

Lilonka - podziwiam za to karmienie piersią i trochę w takim pozytywnym znaczeniu zazdroszczę ;-) ja tylko daję już mm, co ma swoje plusy i minusy. A jak się jeździ easywalkerem? Ja jestem mega zadowolona, tylko żałuję, że nie mieszkam na niższym piętrze bo znoszenie gondol z 3 piętra z bąblami w środku a potem ich wnoszenie to jest niezła gimnastyka... Wczoraj zniosłam na doł po przygotowaniu się jak na wojnę, nakarmieni, przewijani dwa razy przed wyjściem bo oczywiście oni wiedzą kiedy kupki zrobić... upocona, z butlami, herbatkami, bo na ostatnim spacerze był ryk, no więc schodzę, patrzę - leje.... :eek: wracam na górę, wtargałam to wszystko ( na szczęście rama z wózka jest na stale na dole) patrzę - przestało lać :wściekła/y: Poddałam się, "spacerowaliśmy" na balkonie.

Tigla - moi na chrzciny mieli takie kompleciki spodnie polarkowe + koszula + kamizelka + polarek biały no i czapusie i buciki. Ale to była końcówka marca więc zimno było jak nie wiem, do tego wtedy temperatura spadła u nas poniżej -10...

elala - powodzenia na tej ostatniej prostej! Jak już dziewczyny pisały to jest wyjatkowy czas i zgadzam się z Onlyone - przeżyłabym jeszcze raz cc mimo że się jej panicznie bałam i potem te pierwsze chwile z chłopakami to było bezcenne :)

Onlyone - bez sensu, że zdjęcie z sesji wygrywa... głosowałam też na Wasze :) po to powinno być "normalne" żeby taką sesję dostać... ech... a Ty już rozszerzyłaś dietę? Ja się do tego powoli nastawiam psychicznie choć moje bąble nie wiem czy będą zachwycone. We wtorek mamy szczepienie i zapytam lekarza czy zacząć...

Marcikuk - no to niezła podróż Was czeka :D ale to są takie godziny, że może maluchy będą grzecznie spać? Moich w nocy to syreny by nie obudziły. Jak ten czas leci :) Twoi mają już pół roku :D

chciałoby się odpisać Wam wszystkim... ale post byłby dłuuuugaśny - dobrego dnia :)

reklama
lilonka super ze mialas troche pomocy na poczatku, i moglas sopkojnie czas maluszkom poswiecic. Ja tez bardzo sie ciesze ze moja mamcia bedzie, jakos spokojniejsza jestem o to czy sobie poradzimy.widze ze poducha sie przydaje:tak::tak:mam nadzieje ze ja tez moja wykorzystam do maluszkow. A jezeli chodzi o najblizsze dni to jestem pewna ze dacie sobie rade. Malychy juz podrosniete, zdazyliscie sie poznac - bedzie dobrze dasz sobie swietnie rade.
zenia ale ten czas leci. Jeszcze pamietam jak pelne stachu o nasze maluszki podziwialysmy wielkie brzuchy dziewczyn a teraz ja prawie na wylocie a ty 29tc prawie zakonczony.
onlyone dobrze odejrzyj oferty bo sama sesja nie musi byc droga ale wtedy ceny fotek sa powalajace. W razie czego daj znac jak znajdziesz kogos dobrego i niedrogiego. A z tesciami raz na zawsze zrobcie porzaek bo o ike dobrze pamietam to od poczatku tylko same problemy z nimi mieliscie:sorry2: Niech emek wkroczy do akcji i wyjasni im ze nie jest wam latwo a do tego obskakiwanie ich dookola jest na koncu waszej listy.

Marcik - jak juz wrocicie z PL to opisz swoje doswiadczenia bo ja tez chcialabym zabrac maluchy na Boze Narodzenia do PL a przy okazji zrobic chrzciny. Takze ciekawak jestem jak wam sie wyprawa uda.
eszcze
hakima - a moglabys wrzucic zdjecia swoich malucow??? Tak milo sie oglada wasze dzieciaczki kiedy nasze jeszcze w brzusiu. od noszenia podwojnych wozkow, gondolek i dzieciaczkow bary nam sie wyrobia jak u Pudziana:-D.

Ostatnia edycja:
Elala ją to się śmieje że jak niosę dwie gondole albo foteliki to bym mogła startować w konkurencji bieg farmera :) postaram się dzisiaj zamiescic jakieś zdjęcia :)

Hakima - wózek rewelacja - jesteśmy bardzo zadowoleni :-) My na 7 piętrze mieszkamy, ale dzięki Bogu z windą, ale i tak muszę stachać gondole od windy na dwór. Ostatnio winda się popsuła i z 7 piętra znosiłyśmy z teściową maluchy. Jeszcze chwila i będę miała muskuły jak się patrzy i kręgosłup w kawałkach, bo po całym dniu z maluchami normalnie czuje wszystkie kręgi.
Hakima mleko modyfikowane ma niewątpliwie ma sporo zalet ;-) ale póki dam radę będę cycać maluchy :-)

Kochane prosze o umieszczenie mnie na czele listy. W nocy regularne skurcze pogonily nas na IP. Po ogromnej dawce magnezu udalo się troche uspokoić skurcze ale dalej są. To tego po licznych badaniach zaczęła mi szyjka krwawić. Czekam na trakcie porodowym na rozwój akcji. Jak się nie uspokoją skurcze i nie przestane krwawić to bedzie cc. Do tego ust wykazało ze Ewa nie przytyla nic przez 2tyg wiec podejrzewają podbieranie co jest kolejnym czynnikiem przyspieszającym cc. Pisze z komorki wiec sory za błędy.

Marcysiowa - kciuki zaciśnięte za Waszą trójeczkę:-) A z tą wagą - to ja tak do końca nie wierzę, mnie w szpitalu 3 tygodnie straszyli że Zuzia nie rośnie, a okazało się że kawał z niej babeczki ;-)

Marcysiowa - trzymam kciuki coby wszystko sie szczęśliwie rozwiązało!!!

Tigla - mnie pediatra powiedziała, że jeśli nie planuję wysyłać dzieci do żłobka to z pneumokokami i meningo lepiej poczekać, bo im wcześniej zaczynamy te szczepienia tym więcej dawek dzieci dostaną, a w późniejszym okresie, np. na meningo wystarczy tylko 1 dawka. Nie chcę więc męczyć dzieci niepotrzebnie. Nad rotawirusami się zastanawiam...

No nie jak tak dalek pojdzie to zostane sama na tym forum. Apeluje o rozsadek dziewczyny:tak: potrzymajcie swoje maluchy jeszcze troche.
Marcysiowa no Ciebie to przepuszcze, bo juz ty to powinnas byc i tak przede mna:sorry2:. Zycze powodzonka.

reklama
Asiek ja do tematu szczepionek staram się podchodzić z dystansem i zasięgałam opinii różnych osób, aby mieć w miarę obiektywny osąd. Przy bliźniakach na mój rozum jest większe ryzyko przywleczenia jakiegoś choróbska, bo jak jedno nie załapie to drugie może być podatne.
A co do pneumokoków to bardzo się dziwię tej Twojej pediatrze. Przecież Ty masz te szczepienia za darmo dla dzieciaków (o ile dobrze pamiętam miały wagę urodzeniowa poniżej 2,5kg). Są uznane za wcześniaki ?

Do góry