reklama

Ciąża po 40

reklama
Majuśka sprawdziłam te skoki i niby powinna go mieć od dwóch tygodni a zakończyć za trzy tygodnie - bo to taki długi - ale tylko dziś była małym upiorem... Mam nadzieję, że to był jednorazowy szał pannicy :)))
Ollena lepszy krótki włos, wiem co mówię bo jamnik mojej mamy gubi swoje igiełki. Dawno bym zrobiła poduszki na pułk wojska gdybym zbierała kudły Tabisia... i nie mam odkurzacza tylko szczotką macham dywany, bo niestety piesek swoją sierscią zabił urządzenie gotując silnik :(

Ollena, z paneli latwiej pozbierac. Na dywanach/wykladzinach moze i nie strzela ale odkurzacz nie wybierze do czysta - ona tam jest. U nas sa WYLACZNIE wykladziny i na szafirowej wybornie widac stan zaklaczenia, nawet po odkurzaniu. Zaden kot nie jest szafirowy.:crazy:
Misia, u nas lubi sie czesac tylko Hino. Miyuki z racji swej "persowatosci" musi byc czesana regularnie zeby nie dredziala i zwykle kosztuje mnie to sznity na rekach. Klaczek nie jest czesany bo koszmarnie sie tego boi, a on jest neurotyk pierwsza klasa. Futro od czasu do czasu pozwala. Tyslaw Bezmozgi jest krotkowlosy wiec male znaczenie w temacie, a jemu akurat czesanie nie przeszkadza.

Majuska - Juli dałam tylko pól słoiczka bo to pierwszy raz była gruszka. Zanim dałam-spróbowałam a drugie pół wrąbał J.

Olena - mamy dywany i to z długim włosiem ale myślimy żeby wywalić bo to chyba zbiorowisko kurzu.Julka rezyduje na podłodze ale na dywanie kładę koc a na kocu duze brązowe prześcieradło. Jednak jak zacznie raczkować to prześcieradło będę mogla se w doope....

Cześć fajna pogoda się zrobiła ,a ponoć idą upały więc na bb będę mało:-(.Zoyka ja właśnie zamierzam jakieś dywany kupić bo jak mi dziecię zacznie raczkować to po płytkach jakoś nie bardzo to widzę zimno może na panelach ciut cieplej.Ale kupię takie tańsze jak się mocno zabrudzą wywalę i kupię inne bo małe dzieci lubią się bawić na podłodze:tak:

ja mam dwa dywany :-D u Młodego szary - puchaty (czerwony wyrzucilam) a w saloonie przy kanapie brązowy - wełniany - aktualnie z wtartym ziemniaczkiem ... Dziecku łatwiej wstawać, mniej się turbują. Nie zrezygnuje z tych dywaników.
Kłaczek Bazylia z racji swej niepełnosprawności się nie wylizyje, nie wydrapuje wiec mimo włosa krótkiego powinna być czesana.

Dokladnie Zoyka! U nas funkcjonuje zlozony na pol koc, ale i tak Karol czasem emigruje gdzies tam...
Misia, kot krotkowlosy tez potrafi tabuny siersci gubic. Jak sie glaszcze to widac jak wylazi futro. Jak rzygnie bezoarkiem to tez rozwiewa watpliwosci.:-D

Wiesz Ollena mam znajomą która ma dom cały biały ale teraz nie ma dywanu. Na starym mieszkaniu miała kremowy dywan (mieszkanie też dość białe) i noworodka, który potem raczkował i malował ale nie u siebie w domu... i w chwilach wolnych czesała grzebieniem frędzle dywanowe ... jej dziecię, ma teraz naście lat i u siebie ma idealny porządek bo matka goni, ale jak idzie w gościniec zostawia lej po bombie. No i oczywiście zwierzaków ZERO bo zniszczą te wszystkie białe powierzechnie, kanapy, meble. Pozostawie bez komentarza.

reklama
Ja mam teraz dywan tylko w jednym pokoju z długim włosem, ciemny brąz, jest na tyle poręczny, że trzepie go przez balkon ( ciężko bo ciężko , ale jakoś daje radę) a potem odkurzam, raz na jakiś czas również piorę normalnie w wodzie w wannie bo mi się mieści, pomimo, że staram się jak moge go na bieżąco czyścić, to jak go piorę, woda jest praktycznie czarna, więc zadecydowałam, że na nowym domu nie będe mieć na dole wogóle dywanów, mam wszędzie płytkę-imitacje deski i ogrzewanie podłogowe, przelece to mopem i czysto będzie:tak: Chciałabym mieć jeszcze kanapę z eko skóry, bo w to też kurz i brud nie wnika, ale przy kotach to raczej nie do wykonania.

Aniu może to "szczyt skoku" bo chyba nie przez cały skok dziecko jest tak samo niedobre, no i zawsze trzeba brać pod uwagę, że każde dziecko ma swój własny rytm skokowy, który może odrobinke odbiegac od tego ogólnego..najlepsze w tym wszystkim jest to, że sie nigdy nie dowiemy dlaczego te nasze dzieci tak na prawdę wyły:-p:-D

Ha..ha..misia, lej po bombie....:-D:-D dobre!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry