reklama

Ciąża po 40

Zoyka, Karol nie robi kolyski. On albo unosi sie ladnie na samych dloniach i tak podparty wysoko sie rozglada, albo barki przyklejone do podloza, kolano jedno "na zabe" i dupsko w gore. Czasem dupsko w gore na samej stopie bo nozka wyprostowana, ale zawsze albo barki, albo tylek, nigdy oba konce razem. Nie robil mi dotad takiego czegos, ze lezac na brzuszku odrywal od podloza raczki i nozki. Jak podnosi przod, to biodra i uda leza na ziemi, tylko podudzia i stopy unosi. Plaza.:-D Mysle ze Julka jest sprawniejsza motorycznie niz Karol - on jest klucha.;-)
IZW, no po prostu bajka. Ja za glupie foto ze scanu musze 3 funty zaplacic.:crazy:
Misia, co tam obca babe! Karol mnie wczoraj regularnie uchlal w ramie! Wlasna matke zebami!

Chlolera, portki mnie w pasie cisna!:szok:

reklama
Moja tez dzis jakas taka absorbujaca i teraz usnac nie moze, wczoraj bylo za pieknie, dzis ja pochwalilam na prawo i lewo to teraz mam.

Dziewczyny jak namowic mojego meza zeby wyslal naszego psa do jego ojca do PL? Kiedys tak palnal, ze mozna by, dzis ojca prawie namowilam a ten mi mowi, ze chyba zartuje, ze to nasz pies itd.
Ja nie wyobrazam sobie raczkujacej Mii i tony siersci. Odkurzaja teraz 3 razy dziennie (ja tez tyle samo jak bylam) i przy raczkowaniu chyba bede musiala co 15min...

Matka, jest tylko jedna i matki sie nie gryzie :-D no chyba że namolnie sprawdza matka stan uziębienia.
IZW fajnie, że masz normalnego lekarza :-)
Zoyka gruszka jest bardzo smaczna :-D i to jedyny słoiczke który Kuba zjadał oc razu chętnie, inne wynalazki były na mnie lub okolicy.
Ollena nie przesadzaj ze sterylnością bo będziesz miała dwóch alergików.

Ostatnia edycja:
IZW super rozwiązanie, dobrze, że zadzwoniłas, bo to faktycznie zależy od miejsca , myśmy zrobili połówkowe 4D, ale przedtem przemiła pani w recepcji szpitala z hoolywoodzkim uśmiechem wyrecytowała : dwieście pięćdziesiąt złotych poproszę:-D:-D

Wooow , Kłaczku spodnie Cię cisną:no:...no co Ty???:szok::-D...hłe, hłe, hłe..sama tego chciałaś:-D

Aniu jakże ja Cię kochana dobrze rozumiem, najgorsze jest to, że jednak nie da się z tego domu uciec:no::no:...musi skok rozwojowy ma Żmijek, sprawdź se wykres:tak:

Ollena u mnie jest sporo kłaków na ziemi, no i trudno, żyjemy z tym, myje ręce Patryśce co chwila i już, odkurzam, raz na dwa dni, czasem jak zdążę to codziennie, pasiłoby dobrze wytrymować Waszą sukę, jeżeli macie możliwość pójścia z nią do groomera to on będzie wiedział jak to zrobić, trudno mi Ci poradzić czym dokladnie miałabyś to zrobić, bo na każdego psa działa co innego;-)

Zoyka , tak, gruszki wiliamsa wchodzą zwykle dobrze dzieciakom, nawet jak moja soku nie za bardzo chciała pić to gruszkowy wchodził z Gerbera:tak:, ale co to miałaś za wielki słoik, skoro Julka, Jarek i Ty pożywiliście się??:szok::-D

a moja dziś jak aniołek ( oprócz nocki oczywiście ) ale w dzień super, sporo też z tatusiem dziś przebywałam bo miał dzień wolnego, a ja strzygłam futrzaki, tak więc mózg odpoczął, ale jutro tatuśko wyjeżdża na 4 dni, zwykle wraca w piątek, ale tym razem w sobotę dopiero, bo na koncert Red Hot CP się wybiera do Wawy. Na szczęście ma potem 2 tygodnie urlopu:tak:

Ollena przejmujesz się kudłami? Tabris gubi ich tony dziennie a ja odkurzam co drugi dzień a zmiatam codziennie. Wanda żyje z psem i kłakami teraz to tym bardziej będzie żyła raczkując. No chyba że masz świrka pedantycznego :-D to na to nie ma lekarstwa :-D
Kłaczek uroki dwupaku: jestem szersza w pasie :-D A matkę się gryzie próbując jaka jest smaczna :)))
Misia wytłumacz młodemu, że obca pani nie jest smaczna i lepiej niech konsumuje rodzinę :-D

Jabłko jest niedobre, chyba bede musiała spróbować z jakimś słoiczkiem

Misia, ale on mnie w ramie urabal, a nie podczas sprawdzania uzebienia. Mialam go na rekach, a on po prostu uchlal. Tylko poczulam jak jedyneczki mi na skorze siadaja.:-D
Ollena, nie pozbywaj sie psa - krzywda i dla niego i dla dzieci. U nas grasuje 5 kotow, z czego 3 dlugowlose, wiec futra sa tony. Po pierwsze czesanie (furminator jest swietny na wsio z wyjatkiem persow), po drugie odkurzanie, po trzecie... mniej zagrozenia w psiej/kociej siersci niz w dlugich wlosach ludzkich. Misia, ma racje - kontakt z brudem, z sierscia pozwala zmniejszyc ryzyko alergii. Ja nawet nie myje co chwile lapek Karolowi, tylko wyluskuje z paluszkow ewentualne klaki.
Majuska, ale JUZ?? Nie pamietam kiedy mnie zaczely cisnac poprzednio, ale chyba jeszcze nie czas... Chociaz... Poprzednio bylam miesiac dalej w ciazy, ale latem juz chodzilam w lekkich ciazowkach...
Anka, ale cos mi sie wczesnie widzi po prostu. A co do gryzienia, to Twoja teoria mi sie podoba - gryzie mame bo mama slodka jest.:tak:

Dziewczyny ale ta siersc na panelach to az pod nogami strzela. Lepiej miec dywany?

W PL mamy kota i psa, jest podworko, one w domu mieszkaja i wychodza, siersc jest ale na dywanie sie skupia i na schodach widac, ale raczje kepkami i nie widac tego, nie strzela pod nogami i da sie chodzic.
A Pola ma krotka siersc, wbijajaca sie we wszystko i wystarczy, ze ktos ja poglaska a jest tona.
Mam furminator, czeszemy gada, wczoraj ja tak wyczesali, ze nic nie schodzilo juz na furminatorze ale co z tego jak do domu przyszla i znowu z niej lecialo.
Groomer? zrobi cos z taka sierscia?

Na nas Kuba nie trenuje zęboli no chyba ze mu sie właśnie zębole sprawdza wtedy tylko pielucho-majtki ratują bielizne :-D
U mnie jest tylko Bazylia już ale nie znosi byc czesana więc gubi futrzaka okrutnie :-( Młodziak jest upaprany tez okrutnie ale ... mam zainstalować sobie froterki na stopach ? Zamiast opoczywać mam sprzątać, odkurzać, myć ? a on potem podejdzie do kwiatka i zje garść ziemi albo jak ostatnio zacznie lizać moje krokodyle :baffled:

reklama
eee...no Krokodyle to fakt , są pyszne:-D:-D ...a dziś łaziła on stop ze swoją skarpetą w mordce, coś pieknego...jak taki mały szceniaczek:-D
Ollena, nie wiem, może fachowo mając dostęp do różnego rodzaju trymerów coś groomer poradzi, może tak być że furminator wydziera tylko podszerstek, a gruby włos okrywowy nie, na włos okrywowy może działąć inny sprzęt, nożyk trymerski ( których sa setki - więc nie będziesz kupowac bo a nóz nie dopasujesz ) albo jest tez takie coś jak kamień trymerski ( wygląda jak pumeks) a może zadziałać np. taka gumowa nakładka na rękę. Warto choc raz pójśc do groomera, on popróbuje różnym sprzętem i wtedy sobie kupicie już to co zadziałało, bez szukania na chybił trafił, no ja bym przynajmniej tak zrobiła:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry