reklama

Ciąża po 40

Kłaczku angielski z hodowli spod Poznania ja chciałam płowego mój M pręgusa .Więc był płowy Filon ale jak miał 5 lat "zżarł"go rak kości i trzeba było uśpić i została tyl;ko pręgowana Gala tzn w rodowdzie ma inne imię

reklama
Ollena ja tylko o tej spirali pisałam bo taką zasugerowała Majuska.Ja się na spiralach nie znam nie wiem ile kosztują u mnie odpadają ,a napisałam tyle co mi wiadoma ,a każda musi sama zadecydować

Azula mam nadzieję, że nie poczułaś się obrazona przeze mnie. Tylko jeżeli przekazujesz wiedzę to winna ona być kompletna.
Zacytowałaś kawałek ulotki z wkładki hormonalnej "mirena". Działa ona identycznie jak tabletki, które łykasz. Róznica polega na tym, że o pigułce musisz pamietać a wkładka uwalnia hormony cały czas bez Twojej wiedzy i pilnowania zegarka. Gdybyś zapoznała się z ulotką swoich pigułek to objawy niepożądane byłyby bardzo podobne do tych z "mireny"
Spirale domaciczne, o których pisze Ollena mają inne działanie: nie dopuszczają do zagnieżdżenia się zapłodnionego jaja w sposób mechaniczny i tutaj możesz mieć wątpliwości natury moralnej - jeżeli uznac, że jajo jest człowiekiem to spirala hamuje jego rozwój i organizm wydala je podczas miesiączki.
Kłaczek ja sobie nie zdawałam sprawy że Karol już jest taki duży! jakoś ciągle mam w oczach malucha w śmiesznej czapeczce :-D

Ania - tak jak piszesz spirala hormonalna działa na tej samej zasadzie to pigułki, ale.... uwalnia hormony tylko do macicy, omija wątrobę - co dla mnie jest najważniejsze i dlatego się nad nią zastanawiam.

Aniu gdyby jedynie te hormonalne spirale wydzielały hormony i nic mechanicznie by nie uszkadzały to nie koniecznie w takim miejscu by się je montowało(A na twoje pytanie nie pytanie o to czy to człowiek jak wcześniej pisałaś jesteś protestantkom o ile coś mi wiadomo protestanci też wierzą w trójjedynego Boga i czy w momencie gdy Maryja powiedziała tak Jezus stał się człowiekiem?A ja nigdy nie pisałam ,że jestem ekspertem w sprawach spirali.Zresztą mo.żna iść do gina przeczytać obie ulotki (ja biorę teraz cerazette) i dla porównania w tabletkach które teraz biorę mogą być takie objawy ,a w tej spirali występują często jest wiec różnica no i w cenie.też znacznaNo i oczywiście się nie obraxiłam tak Ty jak i ja wyraziłyśmy jedynie swoje zdanie akurat w tej kwestii się nie zgadzamy w wielu innych wiele razy tak na tym polega fenomen życia i Bogu za to dzięki.Katrina w ulotce jest też mowa o choróbie wątroby aby o tym powiedzieć lekarzowi to znaczy ,że nie tak do końca z tą ochroną

Ostatnia edycja:
Tak nie bylam pewna bo neapolitanczyk powinien byc grafitowy... NIezle bydle...
Anka, to malenstwo ma bite 75cm dlugosci i wazy 10,5kg (tzn. 2 tygodnie wstecz wazyl 10.4) - siedzi sam, je rekami, potrafi stac trzymajac sie czegos, probuje podskakiwac, ostatnio wpina sie po nas nogami, czyli ma odruch kroczenia. Kupa chlopa jest.:-D
Kurcze, mysle ze jak tylko hormony z pominieciem watroby to wlasnie implanty, ale to chyba dziadostwo jest.

Kłaczku Karolek jest duży silny i papuśny:-).A co do Gali to ona drobniutka przy Filonie waży jedynie 75 kg ,a on ważył (przed chorobą 120 kg)potem wyglądał jak eksponat do nauki anatomii no i nie było wyjścia jak uśpić:-(.Ona łepek w porównaniu z nim ma maleńki to np jakby położyć obok piłkę do tenisa stołowego ,a piłkę do tenisa ziemnego .Miał łeb jak wielka beka:tak:Ps neapoletano mogą być w pręgi.I jakie to implanty podaj więcej szczegółów

Ostatnia edycja:
Ja podpytam u ginki o ta mechaniczna spirale, MIrena odpada, wystarczy ze tabletki zabijaja moje i tak mega wysokie libido...

katrina moze fakytycznie u Was lepsza opieka, mnie nikt krocza nie sprawdzal (moze dlatego, ze zero naciec mialam), jedynie po porodzie zaraz sprawdzala czy nie mam hemoroidow. A 5tyg po bylam tylko u GP, ktory sprawdzil czy Mia dobrze sie rozwija, powiedzial co mam zrobic ze szczepieniami jak wroce z PL i tyle. Do pielegniarki srodow. bede dzwonic po powrocie zeby postarala sie dla mnie o nowy termin na szczepionki na gruzlice dla dzieci.
Wiem, ze tam spirala za darmo ale nie wiem od czego zaczac i gdzie sie udac, wiec najpierw spytam tu ginki i jak koszt bedzie faktycznoie 300-400zl to nie bede kombinowac tylko tu zaloze.

Azula masz ogromniastego psiura! :-)) Super!

Klaczku Karol jest boski!! Siedzi juz sam? tzn siada? Matkoo dopiero sie urodzil! A przyjaciol Karolowych jak juz pisalam uwielbiam!

Przez ten upal Micka wyjatkowo marudna dzis... Bog jednak zaplac za karuzelke i insze pomoce;)

reklama
Kłaczku ech... gdzieś tam przyjmowal mój mózg "wymiary" Karolka ale oczy widziały co innego :-D Pamiętasz Serce i Rozum z "Samotności w sieci" Wiśniewskiego? tak to własnie działało i odberałaś mi złudzenia malutkiego Karola :-D
Implanty to jeszcze względna nowość, pewnie mocno niedopracowana i stąd powikłania.
My teraz używamy globulek plemnikobójczych i klnę je w żywy kamień, też dużo im do szczęścia brakuje. Może za 25 lat będą lepsze:)))
Azula błagam, nie mieszaj do tego Trójcy Św. nie napisałam ani słowa jakie jest moje zdanie dotyczące człowieczeństwa od chwili poczęcia. Hormonalna wydziela hormony ale nie dasz się przekonać, że takie ma właśnie działanie i pozostańmy każda przy swojej wiedzy na temat środków antykoncepcyjnych. Absolutnie nie będę z Tobą polemizować bo to może doprowadzić do niepotrzebnych spięć na forum a nasz wątek jest jedynym w swoim rodzaju: nie było tutaj kłotni czy wytykania sobie palcami grzeszków. Niech tak zostanie na zawsze :)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry