reklama

Ciąża po 40

Azula w cenie jest taka roznica, ze tu placisz raz a dobrze i masz spokoj na 7 lat nawet a tabletki na 7 lat wychodza Ci duuuuuuuzo drozej.
Bo mechaniczna spirala kosztuje 200zl a ja 200zl placilam za ok 4-5 opakowan tabletek czyli na 5miesiecy max.

reklama
Tu akurat cena nie gra roli, bo i tak byłoby free. Na razie "jadę" na Yaz-ie i tak zostanie.

Kłaczku - Karolek duży, śliczny chłopczyk (i wydaje mi się, że taki mamusiowy), a fotki z koteckiem świetne i nie do podrobienia. U nas Nika wykorzystuje każdą chwilę nieuwagi i zaraz liże Kubę.

Azula, w UK popularne sa tzw. 'chipy' - implanty wszczepiane w ramie, niewielkie, uwalniajace hormony przez (i tu nie jestem pewna) rok albo trzy. Wygodne to bo zabezpiecza non stop i nie trzeba pamietac o pigulce, ale duzo sie nasluchalam od kobiet ktorych organizmy zle reagowaly - wielotygodniowe krwawienia to te mniej przykre objawy. No i jak taka zawodniczka szla do lekarza zeby jej to wyjeli, to albo kazali przeczekac, albo... dawali leki obnizajace dzialanie implantu.:szok: No, po mojemu to robienie totalnej rozpierduchy w bardzo delikatnym systemie. :szok: Zalozylam ze mam sprawdzone jedne piguly i bede chciala podobne w skladzie.
Ollena, Karol siada w wozku, nawet z calkiem plaskiego oparcia - nie wiem na czym polega roznica, ale na lozku czy podlodze nie probuje. Jak sie go posadzi to juz fajnie, stabilnie siedzi, ale woli stac. Ostatnio ulubiona zabawa to zabawa w tatolaza, czyli wspinanie sie po tacie. A koty... Tysiek taki masochista ze sie daje tarmosic.
Anka, on nijak nie chce byc juz malutki - mlody tak, kluchowato-dupowaty jeszcze jak najbardziej, ale maly to on nie byl juz w miesiac po urodzeniu.:-D Czytalam "Samotnosc w sieci" - dolujace.
Katrina, jesli "mamusiowy" to w kwestii podobienstwa, to tak - po tacie dzwonek z przodu i przedzialek z tylu. No i "futerko" nad przedzialkiem.:-D Ostatnio pojawiaja sie przebarwienia na skorze i widze ze bedzie mial znamie pod prawa lopatka, dokladnie takie samo jak syn siostry mojego ojca, do ktorej z kolei ja jestem bardzo podobna. Zostalo w rodzinie.

Ollena obecnie mirena kosztuje 700 zł plus założenie jeżeli nie masz ubezpieczenia, na NFZ zakładają za darmo. Spirala nie wiem, jeszcze się nie dowiadywałam bo na razie niestety nikt nie chce mi jej założyć ze względu na ryzyko przebicia macicy po drugiej CC. Muszę czekać :baffled:
Kłaczek "Samotność" jest mocno przekoloryzowana, niezbyt zgodna z rzeczywistością, którą znam dość dobrze. Wiele lat spędziłam w wirtualnym świecie gdy posypało mi się życie... zresztą my jesteśmy małżeństwem z internetu :-D Teraz to dość popularne ale kilka ładnych lat temu to był ewenement :))) W każdym razie Wiśniewski nie bardzo zna realia wirtulaności i skąd zachwyt nad książką wśród wielu nie rozumiem i nie zrozumiem. Jedynie warte uwagi były właśnie owe dialogi między Sercem a Rozumem i stąd moje skojarzenie :)) Jeszcze gorszą szmirą jest "Los powtórzony".
Wandzia rwie się do siadania, stopuję ją bo głowa jeszcze trochę lata ale ona się upiera: siedzieć, siedzieć :-D Teraz zasnęła po kąpieli a że upał niemożliwy to było z kłopotami. W rampersie bez skarpetek... na noc trzeba będzie jakoś ją zabezpieczyć bo zmarznie.

Anka, "Samotnosc" jest przeciez pod czytelnika - to musialo sie sprzedac, ale zeby zachwyty... No, nie moje. A nie hamuj siadania - niech sobie siedzi, tylko jak ja masz na kolanach, to oprzyj pleckami, zeby i glowke miala oparta. No i nie dlugo. Ona po prostu chce widziec swiat z pionu - prawidlowe.

hej !

Melduję,że:
- Julka znowu zrobiła pobudkę o 3:30 a ja znowu jej butli nie dałam tylko wzięłam do siebie. Usnęła od razu.

- Cały dzień spędziliśmy nad morzem.Nareszcie popływaliśmy :) Stare gamonie z nas. Tak się skupiliśmy na ochronie od słońca Julki ,że zapomnieliśmy o sobie. Jesteśmy spieczeni i boli...
Julka była w namiociku plażowym , chwilami trurłała się po kocu i zamoczyliśmy jej stopki :) Miała radochę. Ze zdziwieniem patrzyła na pluskającą wodę. Mimo filtra 3 tki słoneczko ją smagnęło .

kłaczek - Karolek to już Bobas całą gębą. Super wygląda taki siedzący :)

co do spirali - też mam obawy czy zadziała. U mnie zwykła z założeniem 500 a mirena 1000 z założeniem.
Skutki uboczne moze mieć wszystko a najbardziej tanie jedzenie , słodkie smakołyki dla dzieci i głupota :)

Zobacz załącznik 486028

Kłaczek tak właśnie robię, opieram o siebie albo na kolanie podpieram ręką od tyłu i asekuruję głowę. jak ja to mówię: inna perspektywa świata, znacznie ciekawsza z pionu :-D
Oczywiście "Samotność" musiała się sprzedać ale peany były mocno przesadzone... z ciekawości kupiłam także "Los" mając nadzieję na literacki rozwój Wisniewskiego i to były wyrzucone pieniądze. Niestety znam osoby zafascynowane jego twórczością, ciesze się że do nich nie nalezysz :-p
Teraz na tapecie nie mam nic, wróciłam do klasyków "Duma i uprzedzenie", ale zawsze uważałam, że do literatury brytyjskiej trzeba mieć dużo samozaparcia :)))

reklama
Zoyka tanie jedzenie może być lepsze i zdrowsze niż te droższe zależy co nazwiemy tanim jedzeniem.Wczoraj mój M uwędził naszą robioną kiełbasę .Pychota zagryzaliśmy własnymi ogórkami i popijaliśmy wodą z sokiem własnej roboty(wino też sami robimy i nalewki) i to wszystko jest tanie ale raczej z jedynym skutkiem ubocznym i grzechem obżarstwa.Zazdraszczam wyprawy na plażę u nas jest pochmurno i duszno może jutro coś słońce się pokarze zobaczymy.Kłaczku ja to lubiłam do poduszki poczytać ale w ciąży coś i wzrok mi się pogorszył ,a M nie lubi mocnego światła i jakoś tak nie czytuję.Jakoś przez ten wypadek on chodzi co chwilę na zlecenia robi ,a ja nie mam jak si ę do lekarzy powybierać ,a by wypadało

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry