reklama

Ciąża po 40

Wow ! Pierwsza :)

Zapraszam na kawkę :)

Noc przespana z jednym małym incydentem o 1:00. Obudziła się i taki ryk jakby ją obdzierali ze skóry. Powód ? Nieznany. dostała jak się uspokoiła.

reklama
Witam :-D
Pospałyśmy dziś niemożliwie:)) a mimo to pierwsza się melduję. Wstyd śpiochy :-D
Zoyka a może szukasz dziury w całym? Jeżeli dwóch lekarzy nie bardzo wie co powiedzieć to może nic nie ma. Filmików nie obejrzałam, bo internet tutaj jest umierający i z trudem zdjęcia mogę pooglądać więc filmy w ogóle odpadają, ale dziewczyny też mówiły że to nic takiego, lekarze też nie kierują Cię na żadne dodatkowowe badania. To może być zwykłe przeczulenie z Twojej strony. Oczywiście sprawdzać trzeba wszystko i to dobrze, że jesteś czujna.
Misia bycze jąderka jada się w okolicy Torunia, są podobno przysmakiem :-D ja się nie skusiłam na to danie.. ale fakt że co region to obyczaj i smakołyki różne :-D
Zatem smacznego z kawą :))))

Misia bój się Boga, czy Ty na prawde uważasz, że ja sadzam Paćkę przed TV
:szok:..jak pisałam TV stanowi czasami jedynie tło do naszych wspólnych zabaw, Paćka nie ogląda namiętnie TV, jedynie zwróci uwage na to jak leci jakaś fajna piosenka na mini-mini, którą sobie wspólnie potem w ciągu dnia również nucimy, ja w tym nie widze niczego złego. Ale jak chcecie grzebac po necie , po różnych stronkach dziecięcych i szukac przed czy trzeba chronic nasze biedne maleństwa to gwarantuje, że prędzej czy późnej ocipiejecie:sorry2:, a uchronić przed złem tego całego świata nie uchronicie:-p..ja tam dziecka pod kloszem zamierzam nie trzymać, może to dzięki temu, że to moje trzecie;-)
A tak by the way..wyspanam, co prawda pobudka o piątej, ale że poszłam spać z kurami to czuję sie nieźle:tak:
Miłego dnia:-)

Dochodzę do wniosku, że me dziecię biedne jest :-D ogląda mecze piłki nożnej razem z tatusiem, bo niestety na wsi tv jest w pokoju, w którym obie urzędujemy w ciągu dnia.
W niedzielę zobaczyła kawałek meczu Legia vs Borussia a potem pojechaliśmy dwie wioski dalej na rozgrywki ligi okręgowej :-D Chrzestny przyszły to zawodnik i kibicowała mu ze śmiechem na buzi :-D Rośnie nam kibicka i niedługo zacznie nosić szalik Śląska Wrocław :)))

Hej Wam,
My wstalysmy tzn obudzila mnie Mia o 8, probowala jeszcze usnac ale za bardzo te rece i nogi latajace jej przeszkadzaly ;-)
No ale noc znowu idealna...zasnela 20.30, karmienie o 5.30 i o 8 pobudka:) Teraz juz szykuje sie na drzemke ale jakos jej nie widzie, bo juz byly 3 podejscia ze smokiem i dziecko jeszcze nie na tyle zmeczona zeby zasnac.
A ja ogladnelam Skazany Na bluesa, jako ze wczoraj byla 18 rocznica smierci Ryska Riedela, zreszta dopiero po filmie sie o tym dowiedzialam. Po tym filmie zawsze dol i nostalgia jeszcze kilka dni..

TV u nas tez chodzi ale nie caly dzien. Zreszta odkad mam Mie to lubie go nie wlaczac i miec cisze w domu;-))

Kubutek jak widzi Bazylie to zaczyna się śmiać i próbuje powiedziec kot ? Bazylia zwiewa, Kubutek za nią :-D na raczkowanie, na pełzaka byle do przodu i szybko :-D

Boooskiee!! Dzis Karol konfrontowal sie z Miyuki. Wskoczyla do lozka, a ten skubany jak tylko poczul pod raczka futro, to zaciskal piesc i ciagnal. Nawet nie patrzy - jak sie trafi to drze. Kocica spokojnie do tego podchodzi, jak ja ciagnie mocno, to sie odwraca i lize go po raczce... Normalnie mi zal idiotki - powinna wiac. W lapce zostaja calkiem pokazne kepki futra.
Zoyka, jak dzieciak wypracuje nawyk siedzenia przed TV, to sie po prostu mniej rusza i ma szanse na nadwage. Kurde, clotrimazol dziecku juz?? Facet mysli ze mala ma grzybice??
Anka, ja tez szanuje ksiazki i uwazam ze np. zaginanie rogow zeby sobie "zalozyc" gdzie sie czytalo to chamstwo pomieszane z lajdactwem, kreci mnie zapach starych ksiazek (biblioteki i antykwariaty...), ale zamalowanie brzuszka cyfry numerujacej strone, to naprawde niewielkie, dyskretne oznakowanie, a pozwala uniknac utraty ksiazki.
Anka, a Karol oglada z tata Discovery na lapie. I to siedza obaj, maly na kolanach i wpatrzony z mina swiadczaca o duzym zainteresowaniu. Nie podoba mi sie to tak do konca, ale mysle ze lepiej jak maja swoje meskie sprawy juz teraz, niz zeby ojciec ogladal a dziecko siedzialo na kanapie.

Cześć Dziewczyny :)

Długo mnie nie było, wiem i już się za Wami stęskniłam:tak:
Przez cały ten czas czułam się paskudnie, ostatnio jak pisałam miało być lepiej ale to było chwilowe.. Czytałam czasem Wasze wpisy ale nie miałam siły niczego naskrobać. Teraz znowu się polepszyło, oby to już ten czas kiedy mijają dolegliwości początków..
Z dzidziusiem na razie okej, tydzień temu w niedzielę "zaszaleliśmy":zawstydzona/y: z mężem nieco... i trochę krwi niestety poleciało, było dramatycznie bo nie plamienie tylko żywo czerwono. Natychmiast szpital, na szczęście okazało się, że jest wszystko dobrze, "dzięki" temu zrobiono mi usg na dobrym sprzęcie, z dopplerem i lekarz mający dyżur wszystko szczegółowo mi opowiedział , maluch 4cm ! Po tej "akcji" powiedziałam sobie że na razie sexu no way ! :no:

Wczoraj miałam wizytę u mojego doktorka w przychodni, gdzie mają stary ultrasonograf i pomiar wyszedł 2,5 cm ... dziwne, ale podobno nie udało się zmierzyć całego.. w linii prostej, więc różnica pomiędzy szpitalnym usg jest 1,5 cm ... hmm

Czekam na sobotę, rano mam badania prenatalne .. no i niepokój jakiś tam jest.. Przed trisomią itd.. ehhh.
Miałam 2 tygodnie urlopu i przeleżałam w domu, masakra :biggrin2:
Pozdrawiam Was ciepło, teraz mam nadzieję że będę tu częściej wpadać.

No, jak krwawienie po seksiku, to wstrzymajcie sie faktycznie na czas jakis.. Zawsze sa techniki zastepcze.;-) Swoja droga... W poprzedniej ciazy to moglabym na okraglo, a teraz nawet mi sie nie chce. Normalnie nie chce mi sie.:szok: Badan prenatalnych sie nie boj bo ryzyko wystapienia trisomii jest znikome - naprawde niewielki odsetek dzieci miewa takie wady, znakomita wiekszosc jest zdrowa jak przyslowiowy qn.

reklama
A co Ty! :-D Czekam dopiero na USG, mam termin na 17.08. To nie Polska (w tym momencie niestety) i tu sie zaczyna cos z ciaza poczynac dopiero po 12 tygodniu. Mozna z lekka dostac newa, ale nie ma wyjscia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry