reklama

Ciąża po 40

Ollena ech nawet nie wiesz jaką teraz mam traumę jak Wandzia ma smoczek w łapkach. Jutro Robert przywozi nowe, zobaczymy czy przejdą czy trzeba będzie szukać coś innego.
Katrina moja też jada nierówno... raz 120 a raz 180, teoretycznie od jutra powinna wsuwać mleko na 200 wody ale nigdy tyle nie jadła i nie sądzę by to pomieściła. Ale widać, że dzieci same sobie dawkują ilość potrzebnego jedzenia.
Zoyka znalazłam coś takiego, może Ci się spodoba
sukienka ''LILIOWA'' 2 CZ. CHRZEST roz. 68 NOWE (2518448570) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kłaczku grunt to nie mysleć, szczęściem w nieszczęściu masz teraz tyle pracy związanej z przeprowadzką że zajmiesz umysł czymś innym. Wiem, jak bardzo przeżywasz to wszystko ale lekarstwem jest czas...

reklama
Kłaczku Ania ma rację, masz teraz tyle zajęć zwiazanych z przeprowadzką, że będziesz zmuszona myśleć o czym innym.
Aniu z niedowierzaniem czytałam Twój opis - cos takiego nie powinno mieć miejsca - przecież ten smok ma atekst, badania itd. ... dobrze zrobiłaś że poinoformaowałaś avent. Kuba lubi smoki NUK i ma jeden z MAM.
Katrina Kubutek teraz nie zawsze zjada mleko na 180 wody. Faktycznie Puchatek.
Moi rodzice się rozwiedli jak miałam 5-6 lat. Kontakty z ojcem - zerowe, Jeszcze do pewnego momentu (jak mieszkałam u dizadków) a potem słyszałam tylko jak to on kocha swoją nową rodzinę a mnie w głębokiej doopie. Spotykajać się z nim ranię swą matkę itd. ... Nie potrafie zrozumieć kobiet i tyle. Ojciec nie był na mim ślubie, nie wiedział że zmieniłam stan i to 12 lat temu. Mam przyrodnie rodzeństwo, które jeśli wszystko pójdzie dobrze poznam za 2 tygodnie - 18 sierpmia. Przykre to wszystko - bo z jednej strony kobieta chcąca wymazać gumką ojca dzieci, z ddrugiej - jak w moim przypadku - nowa żona która sobie NIE ŻYCZY kontaktów z dziecka ze swoim ojcem. Mój m. też jest z rozbitej rodziny ale on ma normalne relacje z ojcem. Zdecydowanie lepsze niz z matką.
Zoyka taka sytuacja wymaga wiele taktu, cierpliwości. I mimo wszystko czasu.

Aniu informuj o smoczkowych preferencjach Wandzi jak cos. A jak ona dzis? Grzeczna? Mia w miare, ladnie usypiala, zadowolona, nawet w baseniku ja moczylam i smiala sie od ucha do ucha dopoki Patryk ja nie ochlapal. Ale jutro wejde z nia i ja poloze na pleckach, bedzie lepiej:)

Biedronka była dziś owadem a nie żmijowatym płazem :-D Mało spała, ale bardzo grzeczna i rozesmiana. Tylko na brzuchu nie chce leżeć, leniwiec jeden :))
Powiem Ci Ollena jak z tymi nowymi smoczkami, pewnie wszystko zależy od kształtu... a jakby co to jutro jedziemy do Oławy i może jakiś sklep bedzie otwarty dłużej niż do 14.00

No ja mama na ta chwile 2 Aventu... jeden z zestawu butelek jako gratis a drugi taki 0-6m chyba (w dwupaku byl) i tego pierwszego Mia nie chce a drugi kocha... Mam wiec obawy, ze nic innego nie tknie. A nie powiem..smoczek ratuje zycie i jak Patryk nie chcial wcale to Mia do usypiania musi miec (chyba, ze w wozku, bo w 'trasy' nie zabieram).

Ollena, misia.. Do mnie chyba nie dotarlo jeszcze tak do konca. Jakos tak jakby to obok bylo, troche nie w moim zyciu. Sama nie rozumiem swojej reakcji - wyciagnelam sobie slodzik (w ciazy uzywalam cukru), schowalam ciazowe witaminy, przygotowalam podpaski... Wyciagnelam Rajmunda po wozek "parasolke" bo taszczenie Karola z fotelikiem samochodowym okazuje sie zadaniem dla strong mana, wiec na takie wypady typu jak Rajmund do szpitala do mnie z nim jezdzil, taki wozek wrzuci sie przed przedni fotel, a malego przez parking mozna takim g... przetransportowac. Jutro po pigulke moze sobie podlece z malym przy okazji zrobie mu spacer... Troche do d.. sie czuje - jestem zmeczona jak diabli, ale po niespanej nocy to chyba dopuszczalne. No i jesc nie potrafie od dwoch dni, ale ostatecznie po cholere mi teraz zrec? Przeciez nie musze dbac o dziecko...

Dobry wieczór ,

Ale mi dzień szybko minął. W sumie fajowy był. Rano załatwialiśmy swoje sprawy a potem łazikowałam z Julką po Centrum Handlowym. Wyrwałam w Zarze cud sukienkę za 35 zł i 5 cio pack bodziaków za 19 zł (ostatnio były po 35 ł w promocji z 75). Zaliczyliśmy Panią fotograf i spacer o zachodzie słońca i burzę :)

Kłaczku - smutno mi. Nie wiem co napisać. Nie załamuj się.Jest Karolek :) Bedzie dobrze a myślenie o tej stracie nic nie da, sama wiesz ,że odrzuciła natura.

Misia - Twój tata nie wie o ślubie a mój zapomniał mi powiedzieć o swoim.Dowiedziałam się od sąsiadki która wypatrzyła na pogrzebie mojej babci u niego obrączkę...

Wyrodna matka ze mnie. Wkurzałam się na dziecko. Wściekałam się ze jest marudna i nie do zniesienia, mówiłam do niej smerfie marudo. Lekarz zaglądał w poniedziałek i powiedział ze nei am jeszcze śladu żeby szły ząbki. A dzisiaj jedna pani pokazała mi ,ze Jula ma dwa ząbki. TAK ! Jeden dopiero wyłazi a drugi już na milimetr wylazł. To dolne jedynki :)

oj Kłaczku, Kłaczku masz dbać o siebie bo masz cały czas radosnego, pogodnego Karola. On pewno wyczuwa Twój smutek i rezygnacje. Jesteś mu potrzebna i na tym się skup. Tak naprawdę tylko czas Ci pomoże.
Zoyka gratuluje zęboli i zadzdraszczam, że mimo wszystko tak łagodnie to poszło.
To są jeszcze przeceny w zarze ? u mnie widziałam nową kolecje tylko ostatnio.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry