reklama

Ciąża po 40

Nasza już też wykapana i śpi.

Olena - z teściem porozmawiaj na osobności. Powiedz mu swoje zdanie, powiedz to kategorycznie i nie dyskutuj. Wysłuchaj jego argumentów , powiedz ze rozumiesz ale jesteś przy swoim. Opieprzanie nic nie da. Argument ze to jest dziadek to żaden argument. To Ty jako Mama chcesz ksztaltowac charakter dziecka i to Ty decydujesz za nie a nie dziadek.

reklama
oj, ile ja mam tu do nadrobienia... Od tygodnia usiłuję ogarnąć pilną dużą robotę. Jakoś daję radę, ale to + opieka nad małym sprawia, że już na nic nie mam czasu.
Maksio coraz fajniejszy się robi, dużo się śmieje i gada. Dziś zaczął puszczać bańki ze śliny.
Majuska - boski fotoreportaż ( obejrzałam wczoraj, ale nie miałam siły nic napisać) ! Fajna fryzurka - byłaś u groomera? A Paćka chyba się do taty zrobiła podobna.

Flo - korzystaj póki Maksio mały bo jak zacznie koziołkować , przekręcać sie na brzuszek to koniec czasu na pracę.Wiem z autopsji :)

U mnie afera. Dałam na FB info ze szukam Niani. J przeczytał i dymi :D
Uważa temat za zamknięty Cyt" nie oddam Julki żadnej obcej babie pod opiekę żeby sie na moją Julką pastwiła"

Ania, Misia - młody jest u nas jeszcze do 15 sierpnia. A dziś czasu nie miałam, bo mały był bardzo marudny po szczepieniu. Spał na zmianę z płakaniem i nic tylko na raczki i przytulić. Ok. 19.30 wreszcie mu odpuściło trochę, nóżki juz nie są takie czerwone, więc może będzie OK.

Ollena - to szczepienie jest dokładnie między 4-5 lat, a Alinka ma juz prawie 4,5 roku. Jak byłam ostatnio u położnej z Kubą, to powiedziała, że najlepiej jest zaszczepić w wakacje (pewnie chodziło jej o to, że ma teraz mniejszy kontakt z chorobami).
Następne jest 10-14 lat BCG, 11-14 lat MMR, 11-14 lat jeszcze jedno.

Zoyka nie rozumiem Twego J. ale rozumiec nie muszę. Niech zamknie Jule na kluczyk a kluczyk połknie, on chodzi do pracy bez ograniczeń i to jest OK, Twoim ograniczeniem w pracy jest Jula ... cóż ale że jesteś swoją babą to możesz zostać z nią ... porażka jak dla mnie.
Moja endo miała dziś urodziny :-) pizza, piwo, wizyta u jej znajomej ... M. umył. nakarmił a ja wróciłam ze spiewem na ustach ...
Ollena ja swemu teściowo powiedziałam wprost co mnie uwiera. mimo że tak naprawdę tylko on z Kubą zostaje - ma go nie nosić, nie hustać do snu, nie dawać ciasteczek mimo że dla dzieci i to co JA MÓWIE JEST ŚWIĘTE. Czasem m. mówi że przesadzam ale teśc się stosuje na szczęście jego :-D
Kartina wpadasz jak po ogień :-) mnie pediatra podpowiedziała okłady z sody - to stary ale sprawdzony sposób. Spróbuj może będzie lepiej.

Dzień dobry,
ja dziś jak po ogień bo ogórki nasolone czekają na słoiki :))))
Zatem błyskawiczna kawa, melduję się że zyjemy, spałam 8 godzin, Wanda przespala 11 i znowu trze oczka :))
do później.... :))

witam z lozka niewyspana. Mia budzi sie znowu czesto glodna jak wilk,bo zjada reke zanim otworzy oczy... Myslicie ze moge sprobowac podac jej lyzeczke kleiku?wyraznie jest glodna bo w dzien zjada wiecej niz niedawno i co 3h a nie juz co 4....

katrina rozumiem... Ja Patryka musze zaszczepic na pierwsze bcg bo jeszcze nie mial...

Majuska na pewno przytocze tesciowi kwestie o moich swietych slowach!!

Ostatnia edycja:
klaczku chyba musze sie tego nauczyc. Narazie nie musialam cholera. A on mnie traktuje jak gowniare i uwaza, ze robi lepiej bo przeciez starszy jest i madrzejszy (haha), nie wazne przeciez ze ja jestem matka i ja powinnam byc autorytetem dla syna.

Jakbys miala mojego tescia!Nie lepiej, tylko NAJLEPIEJ i w ogole miszczostwo swiata w kazdej kategorii jest i jego racja jest najwazniejsza i wszyscy majacy inne zdanie to sa glupi. Pierwszy raz mu sie postawilam jak o Rajmundzie mowil do mnie "ten gnoj"...
Mezowi wytlumacz, ze Pati musi zrozumiec, ze zrobil cos niewyobrazalnie zlego i kara musi byc dotkliwa.

Karol msci sie na Chinczykach - kochane malenstwo. Dojezdza chodzikiem do tacy z kocimi miskami, wychyla sie, lapie za koci hamak na kaloryferze i tlucze nim o kaloryfer - ten wydaje piekny dzwiek i dziecko jest zafascynowane. A ze to sciana dzielaca od sasiada...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć

U nas pobudka 0 4.Głód raczej nie był powodem bo ostatnie butla była o 23. Julka miała mokrego bodziaka. Czy to możliwe żeby siki wyleciały bokiem ? założyłam jej nowe Pampersy nr 4. Są trochę luźne w udach ale bez przesady.

Olena - Mia nei ma jeszcze 3 miesięcy. Nie spiesz się z kleikami. Ona po prostu ma taki czas ze chce jeść więcej, przejdzie jej. Julka tez am z jedzeniem rożnie.Raz je tabelkowo a raz polowe przydziału. Bylo ze spała 12 godzin bez jedzenie a bywa ze 5 godzin i chce butle.

Dziewczyny, Julka od kilku dni ma temp 37,1 . To moze być od zębów czy jakaś infekcja ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry