reklama

Ciąża po 40

Michalki to odmiana astrow, jak dobrze pamietam dosc wysokich jednak. Uklad jest taki: Bezposrednio przy scianie domu, biegnie chodnik, szeroki na jakies... az polazalm zmierzyc, 95cm. Dokladnie na wprost drzwi wejsciowych rosnie jedna z roz, one sa wysokie na ok. metr z tego co widze, a tej sie jeszcze galezie polozyly tak, ze zwisaja nad chodnikiem - kwiaty juz poutracane, nawet z "parasolka" nie da sie przejechac, z co dopiero jak "mercedesa" przywieziemy. Pasuje mi tu cos kompletnie malenkiego, jak smagliczka np., ale musi byc cieniolubne bo to polnocna sciana domu. Pomyslec ze marzyly mi sie malwy przed domem...:baffled:

reklama
Michałki są różne różniste, u mojej mamy ze względu na mały ogródek rosną takimi kępkami na 10 cm wysokie... Są takie liście, nie wiem jak się nazywają:( wiosną kwitną na różowo jakby szyszkami, potem są cały czas zielone liście do jesieni, to ma kłącze. W ogóle nie potrzebują słońca, poszukam gdzieś nazwy jakby ci odpowiadały i podrzucę, z tym że one kwitną tylko w kwietniu a potem ich urok tkwi w gruboskórnych liściach. U mnie też rosną bratki miniaturki, posadziłam raz i same się sieją a kwitną do września:)

Fajne, fajne... Tylko jeszcze zeby wiedziec jak to po angielsku jest i czy w ogole to tu dostepne... Zaczelam kombinowac nad wymiana tych roz na niskie, rabatowe... Tylko ze to tez chyba trzeba umiec pielegnowac. Kurcze, moja mamcia miala takie roze niskie moze na 30-40cm, ciemno czerwone az prawie czarne, pachnace slodko, majace kwiaty zebrane w kilka na jednej lodydze. Dosc to ladne bylo... Z tym ze jesli by tu roze, to kolorowe bo elewacja jest z cegly i wyglada smutno.

Róże się przycina jesienią, formuje krzewy wycinając stare pędy, w czasie kwitnieni obcina się wyschnięte kwiaty a podłoże musi stanowić kora, bo lekko zakwasza ziemię i obsypujesz nią pod krzaczkami. Odmian jest miliony.... do cegły proponuję żółte i białe. Cała sztuka pielęgnacji róż :))))

hełoł :-)
Was dziewczęta to pogięłłłłłło ooo :-p pajaca mrówiastego byłam nabyłam za ... 39.90 zł PLN ... kocham TK MAXX :-)
Także jak macie w poblizu TiKeja to zajrzyjcie bo pewno u Was też jest mrówiasty.
W ogóle to mnie boli łeb i jakoś zaczynam łapac doła ... mariański to jeszcze nie jest ale dół to na 10000000000% w ramach szaleństwa kupiłam ... dres dla Kubutka ale na 86 i czekoladę :-D
Kurcze dziewczyny macie przerąbane z dzieciakami i pomyślec, że jeszcze nie tak dawno mnie nie dotyczyły te problemy :-( masakra i tyle... i chyba nie ma dobrego rozwiązania tych problemów.

Już wiem kto mi zaprojektuje ogród:-D ...AnkoD:-p

Kłaczku no to pięknie, wychowałyśmy sobie fanatastycznych synów:no:..a dbał człowiek jak mógł, ja to chyba właśnie nawet Karola faworyzowałam, tak chyba trzeba zrobić, wreszcie odciąć tą pępowinę i niech ich życie kopie po doopie...a my musimy być twarde, a ja już tyle razy dałam się nabrac na te jego piękne słówka, że wreszcie czuję, że to koniec...

Zoyka no to Ci Jaro pomógł:-p ale dobrze, że do przodu:tak:

Efekt dnia jest taki, że budowę objechałam, decyzje poczyniłam, ze starym zgoda, Patryś grzeczna i ładnie zasnęła:tak:

Misia przychodzi taki moment, że rówieśnicy, towarzystwo jest o wiele ważniejsze od matki, nie wiem czy sposobem jest "mocne trzymanie za mordę", wg mnie to, że dzieciaki są "jako-takie" w tym wieku "naście/dzieścia" to jest po prostu fuks:sorry2:

Oj ja sie boje dorastania moich dzieci :(
Teraz wymiekam, wykancza mnie szczegolnie Patryk, nie radze sobie chwilami, nie mam cierpliwosci a to tylko dziecko przeciez ktore zreszta do niedawna bylo aniolem...

Moj brat... ma lat 20, wiec w wieku Karola Majuski. Od x lat kasa ginela, wieksza i mniejsza, dolary, euro i co sie tylko da... plakal, zaklinal sie nie raz ze to nie on bla bla az w koncu sie przyznawal lub nawet nie musial bo bylo dowody.
Odkad przyjechalismy Patryk ma mala skarbonke ktora byla na full wypelniona, mial tam duzo 5zl, 20zl itp. Raz braklo 20 a ze to charakterystyczne to byla zadyma i M. powiedzial ze niue bylo nikogo w domu wiec pozyczyl sobie i przeprasza, zapomnial powiedziec i oddal.
Nie mowilismy juz, ze mnostwo 5zl wcielo bo mama wychodzi z siebie i padnie na zawal..
Mowilam Wam ze zginelo mi 100zl, ale wtedy nie bylo M. wiec musialam zgubic.
W sb wzielam 200zl a tacie dalam 200 bo mial kupic olej do auta, kazal mi trzymac w portfelu i dac bratu jak bedzie mial kupowac. Bylismy w kilku miejscach, bo nigdzie nie bylo, kupil tylko plyn hamulcowy w jednym miejscu i mowi ze za kazdym razem mi kase oddawal a na koncu oddal mi reszte ze 100zl...
Ja zrobilam zakupy i piwinno mi zostac 120 zl wiecej, wszystko wypisalysmy z mama na kartce i ewidentnie brakuje. Nie wiem, mam skleroze, jestem roztrzepana i za nic nie pamietal czy mi oddawal...

Ale zaczelam kombinowac i z glupa sprawdzilam skarbonke, brakowalo jakies 60zl.

Zadyma, tato od razu wywalil kawe na lawe ze raz zginelo mu 400 zl, raz 300 z hakiem i co sobie odklada to nie ma..

Brat sie zaklina...

Mama wyszla z siebie, powiedziala ze odda mi 100zl plus to ze skarbonki, co jest chore bo ile bedzie go kryc? Ale ona nie widzi wyjscia z sytuacji a on na haslo terapii sie smieje bo to MY mamy problem i sobie uroilysmy.

Wymiekam... dzis chce mi sie ewidentnie wyc z tego wszystkiego:(

reklama
Ollena u mnie też się zaklinał, bił się w piersi...i pomyśl, czy takie kwoty tylko na fajki wydaje??? nie za dużo czasem??? jak wyszło u mnie to była trawa, od czasu jakis syf zwany mefedronem i cholera jeszcze wie co innego, tyle udało mi sie z niego wydusić:no: nie możecie mu ufac, będzie bez skrupułów kradł i to coraz większe kwoty, mój robił ze mnie idiotke ponad dwa lata, poszedł po bandzie w końcu i zawinał mi 1000$ które mi brat zostawił na grób ojca:no:..zero świętości, zero skrupułów:no: Nawet jak pilnowalismy i chowaliśmy to dalej kradł..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry