reklama

Ciąża po 40

kurcze czytam i ja wymiękam :-( nie przypominam sobie żebym podebrała moje matce kase - może jakaś złotówka kiedyś się zdarzyła ale też nie sądzę. Trydno mi to ogarnąć i tyle. zobaczymy jaki Kubutek będzie i jak my się sprawdzimy w roli rodziców. Ale naprawdę Wam dziewczyny współczuje to z jednej storny chce się wyć i serce pęka a z drugiej storny trzeba ocalić swoją duszę.
A co z Basią ???? BASIA !!!!
Azula
rozmówiłaś się z dziećmi ?
Flo w moim TK był jeszcze bodziak na 0-3 w mrowki, pajac czarny w motyle i sukienka na 3 latka.
A Kubuś coś kwęka :-( echhhh

reklama
NO mama spi z kasa...
Ja jeszcze sie nie nauczylam mimo ze stracilam wiele i od zaczynal od duzych sum.
Na co? Prezenty dziewczynie, sam kupowal zegarki, telefony, pozniej sprzedawal, podejrzenia. On jest taki, ze jeden wieczor z kumlami, pizza, napoje, piwko i juz po kasie. Ubran nie kupuje bo rodzice by widzieli ale kolezance kuopuje rozne rzeczy, ma rozne pudelka po bizuterii w pokoju pochowane i skad na to ma?!
Pozyczylam mu 300 zl na mandat, 100 oddal bo dorabia w pizzeri, czekam na 200...
Zginela mi Patryka koszulka Kelvin Klein i zaczelam schizowac ze moze sprzedal. Zginal mi kocyk Mii ale taki zwykly bawelniany...banalne to wszystko za bardzo.
A jak pytam wszystkich czy nie widzieli to on od razu atak...No przeciez ja Ci nie wzialem?!?! Ale moze sie zawieruszyla, szczegolnie koszulka, dom jest duzy.
Kocyk to pewnie gdzies mi wypadl z pod wozka..

Aha, rodzice byli kiedys z nim u psychologa ale tylko raz, cos tam poradzil i tyle.
Jest kradziez, darcie, grozby i przechodzi sie do porzadku dziennego. Byl czas ze byl spokoj i mama do dzis myslala ze byl az tato przyznal, ze mu ginie..
Atmosfera w domu ze siekiere mozna powiesic.
Nie mowie mojemu m. bo nie chce mi sie wysluchiwac a pozniej zeby kazde podejrzenie bylo na M.
Glupio mi za niego, za rodzicow itd bo kase nawet z chrzcin Patryka ukradl, mama nie raz wyla z bezsilnosci przy moim m. bo jej glupio bylo..

misia ja podebralam tacie drobniaki za malego kilka razy, bo mial tego mnostwo, przyznalam sie po latach i do dzis mi glupio. Ale to byly niewinne zakupy, w stylu wielki zolty mazak bo ktos tam mial a ja nie.....

Ide spac, obiecalam sobie ze sie poloze wczesniej ale znowu mi nie wyszlo.

Ostatnia edycja:
echhh
to jak te dzieci wychowywac ? trzeba skończyć w między czasie studia pedagogiczne ? może psycholigie alboi od razu psychiatrie dzieci i młodzieży robić ??
Moja koleżanka ma 2 dzieci - syna i córę, syn od 1 października zaczyna studia - nawet nie potrafie powtórzyć nazwy kierunku... Za dawane korki z gitary opłacał swoje korki z matmy (u naszej koleżanki klasowej :-D ale nawet słyszeć nie chciał o przysłudze koleżeńskiej ), za sprzątanie w stajni mógł jeździć konno... poza tym jak człeka widzi na mieście się kłania, mówi dzień dobry jak wchodzi, podstawia krzesło pod tyłek jak chcecie posadzić ów. Robi zarąbiste kawy wszelakie. Pytałam mą znajomą jak to zrobiłą że on jest TAKI i jej córka również jest TAKA i co się dowiedziałam ? NIE WIEM. Ogólnie to nie przeszkadzałam i już ... a ja myślałam że dostanę gotowy przepis.

Ollena, kleptoman, to czlowiek ktory kradnie absurdalnie - typu ze facet kradnie szminke, otwieracz do konserw, 1 jajko, albo i pierscionek z diamentem. Facet ktory kradnie pieniadze to po prostu zlodziej i to nie jest chyba choroba.
Majuska, ja mysle ze wiem gdzie zrobilam blad... Staralam sie zawsze chronic dzieci przed calym zlem, wlacznie z konsekwencjami ich wlasnych bledow, w dodatku nauczylam ze im sie nalezy. Wyrosli roszczeniowcy, nauczeni ze jak sobie nasraja to mamusia poleci i posprzata, a oni beda mogli srac dalej. I mamuska nie ma praw, prawa maja tylko oni. Eh... Nie chce sie tu wyplakiwac, ale boli. A najstarszy? Wiem ze klamal nieraz, wiem ze mowil to co myslal ze chce uslyszec - jedna z bardziej bolesnych kwestii, to ze nie moge mu wierzyc, nie moge ufac.
Misia, ja mysle po prostu ze nieco twardziej... Wlasnie wymagac wiecej i nie podawac na tacy, a pozwalac dzieciakowi samemu zapracowac. Moze wtedy nie bedzie wywrzaskiwal po latach ze byl wykorzystywany w dziecinstwie bo musial na zmiane z rodzenstwem zmywac i od czasu do czasu ziemniaki obrac.
Anka, a kiedy sie sadzi roze? Moze bym po prostu wymienila te wysokie na rabatowe? Tez myslalam o zoltych... W ogole o jasnych po prostu, zeby ozywic elewacje.

rozwaliła mnie znajoma, jej męża lat 35-38 diagnozują w kierunku SM i jest po wizycie u pani neurolog kóra bez rezonansu stwierdziła że jestr w za dobrym stanie jak na sm i ona neurologicznie sm nie widzi a rezonans może sobie zrobić prywatnie :baffled: no ............. piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Kłaczku nie wiem o co chodzi z tym wychowaniem - mózę o zasady, reguły ? może o to że mówie Kubie już teraz - jestem obok ale musisz sam się podnieść ? nie wiem.

Zasady na pewno, przyklad tez, na bank rowniez nie wolno poswiecac sie dzieciom w zupelnosci - one musza wiedziec ze my tez mamy swoje potrzeby i prawa i musza to akceptowac... I tak - jak sie przewrocisz, to wstan. Pomoge, jesli tej pomocy naprawde potrzebujesz, ale jak ci nic nie jest to nie masz po co sie mazac.

Majusko -cholernie przykra ta sytuacja z Karolem, ale masz rację, musisz być twarda, to w końcu już dorosły facet. Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym poradzicie, może chłopak się opamięta. Trzymaj się, w każdym razie.

Wychowanie dziecka to potworna odpowiedzialność, drżę przed tym. Jak wychować mojego synka na fajnego człowieka, ni skrzywdzić, nie skrzywić, nie zafundować mu traumy? Ostatnio robiłam przegląd znajomych pod kątem tego, jakie kto ma relacje z rodzicami - wyniki są straszne, wszędzie patologia. :no: Większość ludzi kwalifikuje się na psychoterapię ( co najmniej). Rodzinę w której dorosłe dzieci mają normalne relacje z rodzicami znam jedną...
Misia - no i będę musiała się wybrać do tego TK maxx w końcu, może mi się też uda trafić na jakieś robacze ubranka.

Cześć Dziewczynki
Kłaczek w PL róże sadzi się wiosną ze względu na sniegi, w UK ich nie ma więc jezeli nie spodziewasz się ostrej zimy do października te róże możesz spokojnie posadzić. Sadzenie polega na tym, że kupując kwiatek musisz patrzeć na niego w całości: system korzeniowy rozwinięty z bocznymi małymi korzeniami, pędy zaś muszą być co najmniej dwa i rozgałęziające się. Taką kupioną różę wsadzasz do wiadra z wodą na 24 godziny żeby korzeń namókł, potem kopiesz dołek, do dołka wlewasz dużo wody i wsypujesz torf, następnie sadzisz krzaczek mocno ubijając i obsypując taki wał wokół krzaczka który na początku trzyma wodę. Wał po deszczach sam się wyrówna, taki niewielki żebyś nie usypała fosy :)) Potem posypujesz na wierzchu korą, to wszystko powinnaś dostać w ogrodniczym. Aaaa nie kupuje się sadzonek w marketach, są do bani, tylko w ogrodnictwach lub coś w tym stylu co jest w UK.

Dziewczyny nie wiem jak sie wychowuje dzieci, powinnam opatentować Macieja... dziecię kłania się na ulicy znajomym, otwiera drzwi, nosi zakupy staruszkom. Jak była bieda w domu pożyczał mi pieniądze na życie, bo sam wtedy lepiej zarabiał ode mnie. Nie lata po knajpach, nie pali, nie upija się. Rozrywkę stanowią spotkania z grupą przyjaciół i wypija dwa piwa. Ciężko pracuje od 2 lat, wraca do domu i jeszcze trawnik wykosi, podłubie męskie prace, pomaga Filipowi z lekcjami.
Całe życie dawałam chłopakom możliwośc wyboru. Rozmawiałam z nimi stawiając np kilka możliwosci a oni wybierali to, co wg nich było najlepsze. Sami potem ponosili konsekwencje swoich wyborów. Bardziej byłam im przyjaciółką niż matką z jednym zastrzeżeniem: żądam szacunku absolutnego i głupawe odzywki w moją stronę były karane rabnięciem młodzieńca przez łeb książką lub klapsem w tyłek gdy byli mniejsi. W tej chwili Filip próbuje co może a co nie, durny wiek 13 lat i dojrzewania u chłopców. Dość szybko daje się ustawić na właściwy tor, po czym po jakimś czasie znowu próbuje :) i znowu wstawanie w trybiki.
Maciej chyba nawet nie próbował, zaskoczył szybko gdzie jest jego miejsce i jedyny eksces jaki sobie przypominam, to upił się w wieku lat 14 na imieninach u kolezanki. Biedne skacowane dziecko leżało i umierało dnia nastepnego, przyniosłam mu rosołku do pokoju i powiedziałam że bycie mężczyzną nie polega na ilości spozytego wina, ale na tym jak opiekuje się domem i kobietami w nim mieszkającymi. Dziecko miało wiekszego kaca moralnego niż alkoholowego. Byłam wtedy chyba okrutna, ale dało to efekt.... Ot moja recepta na wychowanie potomków...

Kawa już druga, zapraszam :))

My jeszcze w wyrku o 8 pobudka ale leje kolejny dzien,nie chce mi sie powstawac..

klaczku ale to zlodziej ktory sam nie wie kiedy to robi.bo w jeden dzien placze i sie zaklina a w drugi robi to samo ...mysle tez ze nie planuje tylko widzi portfel i bierze.

reklama
a my dziś dla odmiany jesteśmy po całkiem fajnej nocy, ja zasnęlam przed 22, a pobudka o 6 czyli bite 8 godzin snu, może być:-), ale odpalam właśnie drugą kawę, bo pogoda jednak nie pomaga się dobrze czuć .
Aniu ..zdecydowanie mianuję Cię moją I Doradczynią Ogrodową:tak:

Kłaczku ja myślę, że i w moim i Twoim przypadku chciałyśmy dzieciom "nadgonić" brak normalnego ojca i żyłowałyśmy się, żeby być super zajebistymi matkami, aby z powodu rozwalonej rodziny nie czuły sie nigdy ani gorsze, ani z mniejszymi możliwościami, ani mniej posiadające niż ich rówieśnicy z normalnych ( znaczy nie - rozwiedzionych ) rodzin. Jak widać niekoniecznie tak trzeba....Przypomniał mi się jeszcze jeden przykład z otoczenia mojej córy..miała w podstawówce koleżankę, której mama była adwokatem, tato jakiś własny biznes, duży dom, dziecko zaopiekowane, pieknie ubrane, wszędzie dowożone autem, trenujące akrobatykę, ciche , spokojne....ostatnio dowiedziałam się, że ta dziewczyna jest nałogową ćpunką, że ją starzy wożą po odwykach:no:...kosmos nie? Mam tez znajomych w Krakowie, świetnych i cudownych ludzi, wspaniałych rodziców, znajoma jest rewelacyjną Panią domu, wspaniale gotuje, mają psa, no rodzina jak z obrazka....mieli 2 dzieci syna i córkę, dopadło ich ( to było juz sporo czasu temu ) wielkie nieszczęście bo ta córeczka w wieku 7 lat zginęła w wypadku, został syn , w wieku nastu lat okazało się, że działał w mafii samochodowej, po prostu kradł auta....szoook:no: Kłaczku może jednak u nas nie jest tak źle...ja wczoraj gadałam jeszcze wieczorem z Karolem, ponoć ojciec wyolbrzymia i "robi z igły widły" ( podejrzewam, że prawda leży jak zwykle po środku, a, że tatuś całe lata nie miał do czynienia z wychowywaniem nastolatków i teraz jest w szoku jak się zachowują ,to inna rzecz ), dziś ma jeszcze raz dzwonić...w każdym bądź razie poinformowałam go, że ma jak najszybciej oddać nam dług i jak ma zamiar dalej palić to nie ma po co myśleć nawet o powrocie pod mój dach

Ollena ciężki temat z Twoim bratem , on ma juz mózg nastawiony na łatwy pieniądz i szybkie wydawanie go na pierdoły, no bo jak wydaje cięzko zarobione przez innych pieniądze na prezenty dla koleżanek, to ja bardzo przepraszam...psycholog by się przydał porządny..tylko z kolei jest druga strona medalu, ta "chora" osoba powinna chcieć sama pomocy psychologa:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry