reklama

Ciąża po 40

reklama
Ta z "pniaczkami", no nie? Tez mi sie bardziej podoba. Chociaz jakby mi nie wypalila, to ta biala jest interesujaca. Co prawda jest biala, ale ja jeszcze nie mam pomyslu na kolor scian w przedpokoju. Chociaz jak wies to wies i pewnie pociagne sciany po prostu na bialo. Jesli szafeczka biala, to sie machnie kolorek i tez zagra, ale pasuje mi bardziej sciany na bialo, meble w drewnie, a kolory w dodatkach.

Hej,
Witam sie po kolejnym meczacym dniu. Mia nie ulezy nawet 5min, drze sie nawet na rekach. Ona nie placze moje panie, ona krzyczy jakby ja ze skory obdzierali. Jak nie spi to krzyczy a spi malo...chwilami mnie K%&$*### bierze ...

Aniu podziwiam Cie za ta 6 rano i kawke...no dla mnie srodek nocy i nigdy sie nie przekonam zeby tylek o tej porze podniesc;-)
A malucha i chlopakow widze oczami wyobrazni i uwazam to za piekny widok ;-)))))
Mia dzis zjadla o 4, pozniej o 6.30 sie obudzila, chciala spac bo doila smoka i przysypoiala ale co 2sek sie darla niemolosiernie, nie wiedzialam o co chodzi,dopiero wciagnela flache i padla wstajac o 8, ja zanim usnelam po tej 6 to zaraz musialam sie znowu budzic... 3 swiaty ;-))

Azula tak, Mia tez wszystko do gebuchy pcha a slini sie strasznie ciagle i bezustanku, sliniaki juz nosi i sa mokre jak z pod kranu ;-)) Amelka slodka:-))

katrina rajtuzki niech Ci ktos z PL przysle. Albo w H&M zobacz, maja neutralne kolory, moga byc i na chlopca. Aaa fakt, mowilas ze masz daleko.. Inne sklepy tez maja, np dunnes store (kupowalam Patrykowi czerwone i czarne).

Co mnie sie dzis cisnienie podnioslo 2 razy na miescie to myslalam, ze wyjde z siebie..
Najpierw jedna kobita stanela nad wozkiem z pytaniami Czy JEMU nie jest zimno (18st) i dlaczego nie ma czapki, po czym na moje dobitne odpowiedzi, stwierdzila ze trzeba ubierac bo beda problemy z uszkami..na co ja, ze moje dzieci nie maja problemow z uszami i co ma piernik do wiatraka ..na to ona, ze trzeba ubrac, trzeba! stala i gapila jeszcze chwile az sobie poszla ku mojej uciesze..
Zaraz kolejne dwie, ze mam super wozek i gdzie kupilam i dlaczego to dziecko nie ma czapki.... kumpel mnie pocieszyl, ze musze przyzwyczaic sie do polskiej rzeczywistosci, ale co za tupet zeby pchac sie z osobistymi teoriami do cudzego wozka?!

Ostatnia edycja:
Ollena, po 1, ubieraj mala na rozowo to sie nie beda czepiac ze ON. Po 2... No, na czapki Ci nie poradze - polska mania sprzed 20 lat nadal zywa. Jak mialam male dzieci lat temu okolo mnostwa, nie do pomyslenia bylo wyjsc z niemowlakiem bez czapki.

Wybidowalam te szafeczke na klucze. Te co wyglada jakby ktos w ramce drewno na opal poukladal. Nikt jej nie licytowal, poszla za wywolawcza.

Ostatnia edycja:
hełoł
widze Kłaczku że ostro polujesz na mebelki :-D ale dobrze bo dzięki temu masz szanse cos fajengo znaleźć.
Katrina może bliżej zimy sie znów pojawią w ofercie Lidla albo inne sieciówki - no i jak pisała Ollena może córa Ci z RP podesle.
Aniu mnie sie przypomniała podróż na wakacje maluchem z rodzicami koleżanki na przedzie i my już panny wyrośnięte ja tylko skromne 172 cm z tyłu na kanapie + ma kolezanka pod 170 no i piesio... i dało się jechać kilkaset km :-D Znajoma natomiast wspominała jak to 5 dorosłych osób jechali na Węgry :-D miał człek kiedyś gibkość.
Ollena dużo różu, a komenta\rzy nt. czapki nie unikniesz. Czapka musi być i już.
A poza tym mam śrubki we łbie... Byliśmy na pizzy - Młody pożarł kawał brzegu... wędliny dalej nie zjada :-( za to jajko z przyjemnością... wędlina specjalnie kupowana dla niego bo ja nie przepadam zwłaszcza za ta dziecięcą i jesli mam na coś ochotę to wolę dobry salceson niż szynkę...

Ostatnia edycja:
klaczku, misiu ona nawet jak na rozowo ubrana to ludzie pytaja jaka plec..
Dzis byla ewidentnie dziewczeco ubrana... rozowe legginsy, rozowe skarpetki, tunika kolorowa a'la dzieci kwiaty...
Jak mi niektorzy sympatyczni tlumacza, ze dawniej ubieralo sie we wszystkie kolory (chlopcow tez w rozowe) i z kad to wiadomo ma byc jaka to plec... Pamietam, ze brat 20 lat temu jezdzil w rozowym wozku:D

misiu to dziwne jest bo ja wprost do ludzi nie mowia ze po co ta czapka...Sama mysle co mysle i tyle ale zeby wchodzic komus do wozka ?
A co do wedliny to moj Patryk do dzis nie tknal zadnej takze nie przejmuj sie. Nigdy nawet nie sprobowal.

Ostatnia edycja:
"Meble" to moze zbyt dumnie brzmi w odniesieniu do urzadzenia o wymiarach 24x18x6cm.:-D Po prostu uznalam ze to oryginalna rzecz i pasuje do "wizji".
RUSTIC WOODEN WALL MOUNTED KEY CUPBOARD | eBay
Mamy procz tego calkiem fajna, oryginalna lawe do salonu, wiec cos sie zaczelo dziac. Cierpie teraz na szafki nocne, ale musza byc 2 takie same i musza byc gdzies blisko. (O kwestiach cenowych nie wspominajac, bo widzialam fajniutkie za "jedyne" 140 funtow - nie dam bo nie mam.)

hej,

Olena - nie przejmuje się. Mam to samo. Tez wszyscy gadają o jaki już duży, jaki do mamy podobny . Jak powiem,ze to dziewczynka to się tłumaczą ,iż mieli na myśli ze on czyli niemowlak :-D

reklama
Ollena całe życie wstaję przed 6.00 najpierw do szkoły, potem do pracy a teraz do dzieci :-D Pół roku swego zycia wspominam jako koszmar, gdy do pracy wstawałam o 4.30, to było kompletnie nieludzkie a potem tłukłam się 1,5 godziny PKS do roboty.... mam nadzieję że juz nigdy więcej nie zaznam tej nieprzyjemności :)
Wanda ubrana białe spodenki, fioletowy płaszczyk i w różowy kapelusik z rondem i wstążeczkami... baba wsadziła nos w wózek: o jaki ON ładny :wściekła/y:i nie miała na myśli kapelusika...
Kłaczek poluj dalej i efekt końcowy zobaczymy na zdjęciach :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry