reklama

Ciąża po 40

Majuska temp w końcu spadła ? Moze do lekarze, he ?

J mi opowiadał ,ze jak starszemu szły zęby to krew się lała, temperatura prawie 40, rozwolnienie i o 2 w nocy do lekarza jechali.

Wyobraźcie sobie ze sz...ta (była żona J) , zareagowała na smsa ze jeśli Marek nie odbierze telefonu do końca tygodnia to J zgłasza na policję zaginiecie dzieci. Okazało się,ze zabrała dziecku telefon na 3 tygodnie prawie i dzisiaj oddala z komentarzem"zadzwoń do tatusia bo tatuś szaleje" . I jak nie zabić takiej ?

Nie założy dziecku internetu bo ona wychowała się bez internetu i żyje a dziecko w szkole ma zadania których rozwiązań pani karze szukać w necie i ten musi jeździć do cioci 50 km żeby skorzystać z netu albo prosić się kolegów. Wrrr...
Marek prosi tata zrób coś bo aj jestem w 5 klasie i za rok chce isc do klasy informatycznej bo chce byc informatykiem tak jak ty.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zoyka a gdzie ja w sobotę do lekarza pojadę, gdyby to było w tygodniu to pojechałabym kontrolnie do naszej pediatry, a tak to po jakiś konowałach na pogotowiu nie chcę się szwędać. GOrączka jakby trochę mniejsza, pewnie na noc sie pogorszy, no ale mam nadzieję, że to już na prawde lada chwila się skończy:no: Dziś jeszcze kupię viburcol, żeby może ja trochę uspokoił i na te lęki pomógł...zobaczymy, teraz śpi juz 2 godzinę sama w łóżeczku.

Współczuję tych akcji z "mamuśką" :no:..jak widać straszenie policją pomogło, szkoda, że normalnie nie idzie się dogadać tylko do takich środków trzeba się uciekać

Majuska współczuje Ci :-( ale jak będzie miała takie drgawki to konieczny lekarz !! nawet konował z pogotowia albo wsiadaj w samochód i do szpitala dziecięcego albo na SOR. Dawaj jej dużo pić - bo to też obniża tempertaturę. Pediatrzy nie wierzą w temperaturę od zębów :eek:. Mojej koleżanki córa wylądowała na obserwacji w szpitalu, w szpitalu złapała ROTA i zamiast obserwacji dni kilka była w szpitalu kilka tygodni. A zęby czuję doskonale bo Kubutek miał tak samo i będzie miał bo jeszcze przed nami 12 mleczaków. Jedynie nie miał tempertatury ale te jego zębole szły i szły ...
Wieczorem - jak dam radę to opisze uroczystości centralne :-D ale jestem wkurzona na max ...

Zoyka, strasznie glupia ta ex Twojego J. Na zlosc bylemu krzywdzi dzieci...
Majuska, jesli nie mozesz zbic temperatury lekami, zrob chlodne oklady. No i oczywiscie rozbierz mala, niech cialko sie chlodzi "fizycznie". Ostatecznie mozna nawet zrobic dziecku chlodna - nie zimna, ale chlodniejsza od temperatury ciala - kapiel i tak chlodzic dziecko.

Hej, doczołgałam się jakoś do komputera, Maks śpi - ufff.
Kłaczku - ja jeszcze do tych fok Twoich na moment wrócę. Otóż słyszałam o nauczycielce, która chłopię "rzucające mięsem" na szkolnym korytarzu dopadła, objechała i wygłosiła wykład, że przekleństwa prostackie są i jak już człowiek musi dać upust to niech to robi finezyjnie i tu padł przykład kolegów którzy "zamiast przeklinać to mówią młoda foka..."
Maks ubierany jest na czarno, szaro, w militarne zielenie. Czasem granat, dżins itp. Nie nosi już "niemowlęcych" ciuszków - przeważnie ma na sobie body, na to spodnie, jak chłodniej to bluzę z długim rękawem. Wygląda jak wygląda - dla mnie to 100% faceta. I nie zliczę ile razy słyszałam pytanie " chłopczyk czy dziewczynka, bo nie widać?" Jakby miał genitalia na czole to by było widać ;)

Flo, nasi zaprzyjaznieni Slowacy, jak ich cos irytuje, mowia ze jest "do piczi", ale jak chca byc delikatni, to mawiaja "a, dziurka szparka". Tez jakies wyjscie. Za to do pasji mnie doprowadza ostatnio popularne "a chus z tym" - jakby nie bylo wiadomo o co biega... Tak samo razi jak tradycyjny "ch...j".

Majuska jak Paćka ? Jak Ty się trzymasz ?
Katrina Młody nie zjadał normy a ja siedziałam i zapisywałam te jednostki witaminy D ... i dawałam mu co dwa czasem co trzy dni z kapsułki. Jak Kubuś zjada normy a z tego co piszesz to zjada to nie wiem czy bym sie bawiła w witaminy. Nadmiarz jej w organiźmie tez jest szkodliwy. Lpesze słoneczko i delikatny filtr.
Jestem zrąbania, uroczystości centralne mnie dobiły i utwierdziły w przekonaniu że święta w domu odpadają, od jutra jem suchy chleb dla konia i odkłądamy na wyjazd :-D
Spotkanie z rodzeństwem przyrodnim ... mili ludzie, zobaczymy co dalej. Fajnie jakby Kubutek miał ciotkę i wujka no i rodzeńśtwo cioteczne.
No i w prezentach królowała kasa :-( chce kupic Kubie coś na pamiątkę tych pierwszysch urodzin ale co ? Gdyby był Kubusią to kupiłabym mu pierścionek z brylantem jakimś gustownym a tak ? co mu kupić ?

Ostatnia edycja:
reklama
Misia może jakiś produkt finansowy co do jego np. 18 urodzin mocno zaprocentuje;-) ( i kupi se jakąś furę:-) )

Paćka cały dzień półprzytomna, dopiero późnym popołudniem troche gorączka puściła, ale i tak nie do końca, dopiero wieczorem po 19 dostała dobrej formy i dopiero 10 minut temu zasnęła, tak więc i ja lecę szybko spać, dziąsła ją bolą, bo wciąż tam pociera łapką i płacze, więc na pewno będzie sporo pobudek. Nie dała popalić w dzień bo prawie cały czas drzemała, więc my się jako tako trzymamy, jej najbardziej szkoda:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry