reklama

Ciąża po 40

reklama
Witajcie wieczornie :-D

Moje dziecko ma dziś dzień do spania. Śpi co 3 godziny po godzinie. Wczoraj jadła tylko 3 razy (raz mleko, raz kaszkę i słoiczek). Spała do 7:30 i prawie byśmy zaspali gdybym nie nastawiła budzika. Odwoziliśmy Prababcię do szpitalo-sanatorium rehabilitacyjnego. Ja ostatnio fatalnie się czuję. Spać nie mogę i żyły mnie bolą jakby na reumatyzm. Mam wyniki hormonów tarczycowych TSH 3,74 mlU/L (norma 0,27-4,2) a FT4 9,9 pmol/L ( norma 12-22). Nie wie m co to znaczy. Misia,wiesz ?

Aniu - i ja pospałam dzisiaj razem z Julką, wczoraj tez musiałam na godzinkę się walnąć bo nocy nie przesypiam.

Sosik cebulowy z karkóweczką ? Zdradź jak robisz. Plizzzz..

Hełoł
wpadłąm na foto w ciązy - jakiś laska promuje swe usługi :-D
Bylismy dziś projektowac szafę, jak nam wycena będzie odpowiadała too przyjdzie Pani i wymierzy i do dzieła - czyli przez ... 6 - 8 tygodni będziemy żyć w leju po bombie...
drązek na długie, drążków ... 3 na krótkie, cóś na spodnie, szuflady dwie, półki na buty, miejsce na deskę do prasowania... 380 na 270 jest juz nieco miejsca. I okazało się że przy frontach lakierowanych to fronty 270 mogą być.

MOje okolice - wychowalam sie w Nowym Saczu. Krynica tez jest piekna, mozna sie na Jaworzyne bryknac, w Pasmo Jaworzyny w jedna, w Pasmo Radziejowej w druga strone, a jak sie samochod ma do dyspozycji to Dolina Popradu jest widokowo bardzo ladna. Gora Parkowa w Krynicy tez niczego sobie.

Kurcze, probuje znalezc jakis probiotyk dowcipny, albo doustny ale na TE tematy... Nie mam pojecia jak to w tym kraju moze sie nazywac ani gdzie szukac. Lookam po necie i nie widze.

Jestem w przelocie, nie udało mi się zdrzemnąć bo Wandeczka spała a raczej drzemała króciutko a potem zjawił się chłop no i... zaraz wskakuję do łóżka:)))
Zoyka ja robię to tak:
obsmażam delikatnie rozbite uprzednio plastry karkówki, nastepnie szklę cebulę dośc drobno posiekaną. Wrzucam wszystko do garnka podlewam woda, wsypuję przyprawy, dodaję swieżych ziół jeżeli je mam a jak nie to suszone ale starte żeby było drobne i duszę około 4 godzin. Cebuli daję 4-5 dużych na 4 plastry mięsa i ma się niemal rozpłynąc na miazgę tworząc zawiesinę w której pływa rozpadające się miesko:) To wszystko... jak sos jest za rzadki można go zagęscić jakimś sosjerkiem albo zasmażką ale tego staram się unikac ze względu na właściwości tuczące tych specyfików:)))

Wy tu gadu-gadu..a "wujek" fejsbuk mi powiedział, że nasza Basia ma dziś urodziny:-D

Basiu wszystkiego najlepsiejszego, przede wszystkim pociechy z Karolci, oraz pomyślnych działań w sprawach zdrowotnych.
100 lat kochana!!!

1409002x5xrrk1o4b.gif

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry