reklama

Ciąża po 40

Hejka!
Tylko pół nocy na pufie...potem udało mi się Paćkę położyc do łóżeczka i pospałyśmy do 6, niby stary ją potem przejął, żebym mogła odespać, ale ja już nie mogłam spać, drapie mnie gardło i poty oblewają, czyli też się to wirusisko na mnie przerzuciło:no:

Misia to się tak chyba około 40tki robi, że człowiek się ogarnia na temat tego co chce robić...ja już od jakiegoś czasu się dusiłam w swojej robocie, kombinuje tą "psią" firmę, ale jeszcze nie na tyle to idzie, żeby wyżyć, więc kuźwa od listopada muszę wrócic do roboty....został mi jeszcze tylko miesiąc luzu, a ja już płaczę:no: Za żłobkiem sie muszę zacząć rozglądać.....:-(

Marzenko 2 psy to pikuś..najgorsza jest moja czarna kocica...dymi za 5cioro:no:

Ollena moja koleżanka pracuje w Cocodrillo, drogie te szmaty, że aż łeb puchnie, ale sporo tego sprzedają, jest sporo osób, które jednak mają kasę, na dobrą jakość i ładne wzornictwo wydadzą. Jeżeli "czujesz" ten temat to działaj, wydaje mi się, że dobrze sie czujesz w temacie dziecinnych ciuszków, Mia zawsze pieknie wystrojona, tak stylowo:tak: Myślę, że świetnie radziłabyś sobie z doborem towaru i ładnym wyeksponowaniem go w sklepie, kto wie, może będe do Ciebie na zakupy jeździć :))))))

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie i ja z kawką (nieco wzmocnioną, a co??!!),

Aniu - super, że już wiesz na czym stoisz, pozałatwiaj swoje sprawy i lećcie do mężusia i tatusia, powodzenia!!
A foxiki - to prawda, energii w nich co nie miara, jak nie chcemy, żeby nam się wykąpała np. w oceanie, to nie można jaj spuścić ze smyczy, albo po prostu tam nie jechać, inaczej nie ma szans, żeby nie była mokra.

O tych pieskach co piszecie Border colie - tu jest ich bardzo dużo, ale .... tu jest bardzo dużo farm i one tutaj są psami pracującymi, a z zaganianiem radzą sobie rewelacyjnie.

Bo collie to owczarki? Poza tym ze rewelacyjnie sie je szkoli, w procesie selekcji rasy mialy wzmacniane pewne cechy charakteru... Moj Shadow (mix ON i collie) mial instynkt owczarka pieknie rozwiniety - pomagal mi zawsze w opiece nad kotem. To nic, ze zwierze bylo pojedyncze, ale pilnowac bylo czego, wiec pilnowal. I przynosil jak glupi kot nie przychodzil na wolanie.

Cześc Aniu cieszę banana z Tobą oby po przylocie wszystko super się ułożyło:-):tak::-DMajuska ja to ogarnełam co chcę robić wcześniej i to robiłam .Warunki się zmieniły do tego śmierć Zbysia i ciąża i siedzę na doopie.Mam wykształcenie rolnicze bo zawsze kochałam zwierzaki ,roślinki ,ziemię ale wszystko mi się w życiu inaczej ułożyło.Teraz nie wiem co będzie ale na pewno cieszę się,że syn sobie radzi i że jest Amelka:tak:.Ollena ja kupuję same używane lub nowe których ktoś nie użył bo np miał za dużo zna licytacji i nie licytuję jak szalona ,a odpuszczam .Wczoraj na te słoiczki z obiadkami i deserkami wydałam sporo ,a przy braku pracy (pracuje tylko M )nie mogę szaleć z czapeczką za 30 pln:no:Kupuję za 1 złoty.Ale są ludzie co mają:tak:.Pamiętam parę lat do tyłu moja znajoma miała wtedy 3 dziewczyny w domu bida ,aż piszczy a ona im tylko nowe ciuchy kupowała choć do garnka nie miała co włożyć i w jednym pokoju siedzieli bo na opał ich stać nie było:szok:.Marzenko za bordera podziwiam.

Azula, bo ludzie maja czasem hopla - do gara nie ma co wlozyc, ale na pokaz markowe ciuchy. Chore. Jak kogos stac i mu sie podoba, to niech kupuje czapki po 30zeta (widzialam drozsze na Alle), mnie tam wystarczy uzywka byle sprawna.

Aproposlonia... Dziewczyny mam problem. Wiosna kupilam dzieciu memu 4 czapeczki - 2 sztruks, 2 plocienko, z tym ze jedna sztruksowa wieksza, zeby na jesien byla. No i dupa - ciasno. Szukam teraz czegos takiego, w UK mowy nie ma zeby kupic przejsciowa czapeczke z czyms na uszka, a tu pizdzi zwykle. Szukam przejsciowej, chetnie wlasnie sztruksowej czapki typu pilotka - zwykla czapka z daszkiem i klapkami na uszy, nie jakies ekstra cieple urzadzenie bo to mamy, a nie to zrobie, ale cos do wiatrowki. Poki co po prostu uzywam kapturow od bluz, ale nie podoba mi sie jak maly robi sie sino-koperkowy. Jakby ktoras gdzies na Alle widziala taka czapke (kolor juz obojetny byle ciemniejsza) w rozm. 48-50 (lepiej 50) to dajcie znac. Ja ze swej strony tez szukam.

Hej,
Dzieki za wszelkie opinie i Majuska -Tobie za mile slowa! :-)
Ja wiem, ze nuiektorych stac na drozsze ubrania, na zakupy na przecenach ale patrzec pod kontem mojego miasta...nawet lekarze ubieraja sie na ciuchach uzywanych, widac to na targu chocby. Ludzie mniej zamozniejsi, w ogole nie jezdza do Rzeszowa bo nie znaja czegos takiego jak zakupy tam (mowie o najblizszych sklepach z przecenami), bo dla nich Rzeszow, wieksze miasto znaczy drogo. Dzieci albo ubieraja w ubranka od kogos/po kims albo wlasnie wielkie buszowanie w piatek na targu...
Takze mysle, ze wypaliloby, tylko wczoraj sie zaczelam zastanawiac czy ja chce do PL wracac juz tak na cacy..

Ja myslalam o sprzedazy nowych ubranek np. Primarku. Zrobilam male rozeznanie i np. 2pak bluzek kosztuje 5eu+ przesylka wyszloby 30-35zl. W moim miescie nikt by tego nie kupil skoro moga kupic 2 bluzki za 5zl na ciuchach. Taka smutna prawda.

Aniu super, ze macie bileciki! Ciesze sie razem z Wami dziewczynami :-)) No i zdrowka!

Klaczku czapki Patryk mial od malenkiego takie fajne z cienkiej i grubszej welny, nie pilotki i nie zsuwaly mu sie z glowy, wtrecz przeciwnie, byly super cieplutkie i fajnie wygladaly. Jak wygrzebie jakies zdjecia to Ci pokaze.

Zobacz załącznik 502754Zobacz załącznik 502755Zobacz załącznik 502756Zobacz załącznik 502757Zobacz załącznik 502758Zobacz załącznik 502759

Ostatnie to tak tylko bo mi sie podobal image ;)
Wszystkie czapki robia furore do dzis ja je podaje dalej;) Ta szara z balwanem jeszcze chyba dobra, moj tato w niej zakochany, zwykla szara z czerwonym malenkim paseczkiem z boku (jakby metka) a Patryk wygladal w niej bosko.

Ostatnia edycja:
Oczywiście traktowanie ludzi bez mgr bez szacunku świadczy tylko i wyłącznie o poziomie intelektualnym owego delikwenta, ale jakże często i my magistrowie spotykamy się z lekceważeniem ze strony tzw robotników bo mamy studia. To działa w dwie strony. Trzeba się szanować i nic więcej.
Święte słowa, Anko! Epitet "wykształciuchy" na przykład... A moją znajomą kiedyś pan w sklepie zwyzywał od "zasranych inteligentek" - bo użyła wobec niego słowa "przepraszam".
Znam jednego profesora zwyczajnego co jest takim matołem, że czuję się zażenowana w jego towarzystwie.
I profesora nadzwyczajnego, który długo się zastanawiał, jak się nazywają ci co nie jedzą mięsa, żeby w końcu wypalić " diabetycy!". I kilku kretynów z doktoratami też znam.
Ale czas studiów wspominam bardzo dobrze. W dodatku od skończenia studiów nieodmiennie pracuję w swoim wyuczonym zawodzie.

A tak w ogóle to bardzo fajnie Anko , że już macie bilety i konkretne plany.

Słuchajcie, kupiłam spray marimer na zatkany nosek ( woda morska). Wypróbowałam na sobie, potem na mężu i doszłam do wniosku, że idiocie który dopuścił to do użytku u niemowląt powinno się podłączyć kompresor do d... Woda sika pod takim ciśnieniem, że dziecku może chyba głowę urwać!
Walczymy z katarem nadal, ale jest lepiej. Opowiadam Maksiowi (przy okazji działania fridą) o starożytnych Egipcjanach którzy przed mumifikacją wyciągali mózg nosem, a on się biedny cieszy...

Flo <Aniu i wszystkie inne które tak dobrze studia wspominają to nie studia wspominacie ,a coś co już nigdy nie wróci ,a nazywa się młodość:tak:.Ja też ją pamiętam jako coś pięknego i nawet te egzaminy i naukę po nocach bo wtedy byłam młoda i świat wydawał się piękny ,a tam gdzie był ciut brzydszy zdawało się ,że łatwo to można zmienić:-).Okazało się ,że nie tak łatwo:-(,ale to już inna bajka.Jak słyszę piosenkę z młodych lat to nagle tyle wspomnień ,a piosenek w życiu sporo już słyszałam ale te tamte z młodości tylko ten stukot serca wywołać potrafią:-DFlo miej litość nad dzieckiem i nie futruj go od niemowlęctwa opowieściami z krypty;-).Ollena śliczne czapusie ,Ty śliczna i Patryk śliczny:-).Kłaczku nie wiem jak by Ci pomóc przy czapusi:no:

reklama
Cześć,

Czytam Was od wczoraj , podziwiam zwierzaki a nie mam jak napisać bo dziecię wisi na mnie non stop. Nie wiem co jej. Ale ciągle chęć być przytulona, śpi na mnie , zasypia na mnie, bawi się pomiędzy moimi nogami i zrobiła sobie ze mnie opieraczkę , której się trzyma wstając. Moze to przeziębienie. Ile moze trwać katar ? U Julki się męczymy od soboty. Juz mam dość. Próbuję dodzwonić się do lekarza niech sprawdzi co jest.

Dzisiaj maja zacząć u nas grzać. Nareszcie , bo rano włosy nie chciały się wysuszyć taka wilgoć jest w domu.

Olena - moim zdaniem to pomysł dobry Patrz na na Allegro - jest zapotrzebowanie an rzeczy z Primarku. Sama właśnie szukam sposobu na kupienie bodziaków z Early days bo jak dla mnie są najlepsze.

Anka - gratulacje można by rzec na nowej drodze życia :-)

Też mam wykształcenie wyższe. Skończyłam politechnikę dzienną wydział budownictwa. Nie pracuję i nie pracowałam w zawodzie. Wtedy nie było szans. Dzisiaj żałuję bo koledzy którzy wkręcili sie w zawód dzisiaj dobrze się mają.
Studia tak ale zależy jakie. Najwięcej bezrobotnych jest po marketingu i zarządzania. Te wszystkie laski dzisiaj pracują na promocjach w realu. Warto się kształcić ale poza dyplomem trzeba mieć farta, łeb na karku i wytrwałości. Sam dyplom nie wystarcza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry