Azula kurcze... jeżeli powiem "wiem, że nic nie wiem" to zostanę uznana za najmądrzejszego człowieka na świecie, nigdy nie będę miała odwagi na takie stwierdzenie! Nie chcę smęcić i marudzić, ale w dzisiejszym świecie bezmyślność dominuje i chwała na niebie, że chce się niektórym ludziom myśleć i się zastanawiać, że stawiają pytania i szukają na nie odpowiedzi...
Kłaczek jak już będę na miejscu to zamówię czapeczkę dla Wandzi

Taką z pikotkami i ażurową na wiosnę...

)
Malfi w 12 tygodniu masz pomiary dziecka, tzn główka, kość nosowa i najważniejsze NT, ze względu na wiek skierują Cię na PAPPA i potem na amniopunkcję. Poczytaj w tym temacie, jest wątek chyba 4 piętra niżej od naszych 40tek. Znajdziesz bez problemu

)"amniopunkcja robić czy nie" i tam masz wszystko napisane dokładnie. Samo amnio nie boli i jest bezpieczne - powikłania to 1% /statystycznie/.PAPPA na pewno wyjdzie beznadziejnie, bo ze względu na wiek podnoszą Ci się statystyki występowania wad u dziecka dlatego nalezy mieć te wyniki głęboko w nosie. Liczy się tylko pomiar NT, kość nosowa i wyniki amniopunkcji.
Co do zdjęć, to jak piszesz posta w wersji zaawansowanej masz poniżej ikonkę "zarządzaj załącznikami" i tam dodaje się zdjęcia

)