reklama

Ciąża po 40

Aniu zdjecie super jak to jej pierwszy chrupek , i napewno jej nic po nim nie bedzie one sa bezglutenowe spokojnie mozesz je dawac a to ze upackana to normalne z biegiem czasu nauczy sie sama ładnie je jesc przeciez kaszki sa juz po 4 miesiacu dla dzieci , moja mjuz dawno jak miała pół roku to wszystko miala w pycholek wsadzone
Zoyka ​bo julka wie co dobre nie jakies packi , bezsmakowe , moja słoiczka to w zyciu nie tknie zadnego ani soczków dla dzieci tak ja naciaga jak bym dawała jakas trucizne
Misia ​ło matko kochana to ci serdecznie współczuje bólu zeba ja wiem czym to pachnie okropnosc

Ostatnia edycja:
reklama
Podchodze do tematu żywienia bardzo delikatnie mając w domu dwóch alergików i matkę z obciążeniami tego typu. Niestety to się dziedziczy i lepiej dmuchać na zimne, tym bardziej że Filip miał skazę białkową. Powolutku małymi kroczkami i dojdziemy do jedzenie z mojego talerza :-D
Misia wspólczuję, ale przypomniało mi się zyczenie skierowane do teściowej: aby wypadły ci wszystkie zęby a pozostał tylko jeden, który nie da ci zapomnieć czym jest ból zęba :-)

A gluten to od kiedy moge? Ja jestem teraz bardziej dziecko we mgle jak przy Patryku mam wrazenie;) mieso po skonczeniu 5tego miesiaca? ryby po skonczeniu 7 wyczytalam..

Mia usnela przed 18 bo popoludniu nie spala i obudzila sie po 15 min po czym spiewala i harcowala w lozeczku po ciemku az do teraz czyli 21... Za kazdym razem jak wchodzilam dac smoczka to byl pisk radosci. Jednak bede doprowadzala nawet na sile do popoludniowej drzemki, nie ma ze boli.

Jest sloiczek Hpp po 4tym miesiacu... szpinak, ziemniak i cos tam jeszcze z serem. W kazdym sloiczku Hippa jest mleko...ja sie pytam jakie mleko? no i ten ser to mozna? zglupialam.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-D
Wyspałyśmy się całkiem fajnie. Piję kawę a Wandulka ćwiczy obroty na kocu i się denerwuje, gdy coś nie wychodzi :-D Odessałam jej mózg przez nos a ona do mnie: ijjoch :-)
Ollena gluten po 6 miesiącu, ryby i mięso podawałam w piątym. Hipp ma dziwne receptury i dlatego raczej nie kupuję :)))
Zaczynamy eksperymenty z żółtkiem i kaszkami:)))

Zapraszam na kawę, herbatę i mleko :-)

Dzień dobry.

Znowu padłam przy zasypianiu Julki o 20:30.
O 1:30 znowu rwetes i pobudka - ona nas terroryzuje bo chce spać z nami. J ja wziął do ans obrócił sie plecami i sobie spał. O 4 Julka powstała i z wdzięczności wytargała go za ucho.

U nas strasznie lało i wiało. W nocy wstawałam brać tabletki p/bólowe. Głowa mnie tak bolała, że myślałam ze na pogotowie pojadę. Wiało prosto w okno od sypialni. Byłam pewna ze wyrwie wszystkie okna. Koszmar....

Hipp - ma dziwne składy. Widziałam w słoiczkach po4+ por i sok winogronowy. Nie kupuję.

Olena - Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż.

Gluten w diecie niemowlęcia - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

i schemat żywienia

Schemat żywienia niemowląt karmionych butelką - MójNiemowlak.pl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie tylko Hipp - w ktorychs sloiczkach 4+ widzialam ser. W Anglii to zolty ser.:szok: Niemowleciu?? Konkretnie to byl kalafior z serem.
Karol juz po pierwszej kapieli, normalnie mam dosc i chyba go dzis postawie na kaszce ryzowej wylacznie. Wczoraj go 3 razy kapalam. Ja rozumiem ze zeby i ze zaflegmiony, ale nie przesadzajamy. Ladna pogoda, wiec robimy dzis pranie.

Witajcie

U nas norma spanie cała nic bez pobudek zadnych

Aniu skoro macie takie problemy zywieniowe to tez bym uwazała jak i kiedy wprowadzam cos nowego
Zoyka artykuł super ja jestem grubasek to z przyjemnoscia poczytałam
Kłaczek ja to słoiczków nigdy nie kupowałam Klaudia ich nie chciala a wiem to z tad ze dostawała od cioci a ja potem wyrzucałam bo mała tknac nie chciała a z otwartym i podgrzanym nie mialam co zrobic , póxniej sasiadce oddawalam az w koncu delikatnie cioci powiedziałam zeby nie kupowala bo szkoda na to kasy , pokazałam jej filmik jak mała nie chce słoiczków

Aniu z jakimi kaszkami przygode zaczynacie? :-)

Moje chlopaki pojechali do zoo, Mia wreszcie zasnela a ja mialam sprzatac..

Moja corka stwierdzila, ze nie ma sensu spac w nocy... dlugo trwaly moje idealne noce..

A moja suka zjadla akt urodzenia Mii.........rece opadaja.

Ostatnia edycja:
reklama
Marzena, Karol jest jak maly waste bin - co wrzucisz to przyswoi - ale ja mu sloiczkowego zarelka nie kupuje, poza kilkoma deserkami. Po prostu wole mu ugotowac i miec pewnosc co do tego czym karmie. W sloiczkach dostaje kilka typow owocowych deserkow i jeden w rodzaju budyniu. Lubi je, wiec podaje. Na poczatku podawalam spaghetti ze sloiczka, cottage pie i kupowalam sloiczki dla testu - patrzylam co jest w skladzie i jak zareaguje na nowy skladnik - ale teraz to juz nie ma sensu bo chlopak wszystko je.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry