reklama

Ciąża po 40

Ollena - u nas w domu jest 17-18 stopni. Jak piec sie włącza, to nagrzewa tak do ok. 21, po czym niestety przy tej cudownej izolacji, znowu po jakimś czasie robi się zimno.
A olej cholernie drogi i nie wiadomo jaka zima będzie. Juz się przyzwyczailiśmy, że u nas nie ma ukropu, tylko dlatego Kuba ma i rajtuzki i spodenki - nie przegrzewa się w tym!

Aniu - dokładnie - bluza polarkowa może być, pod warunkiem, że nie na gołe ciałko, tylko na bawełnianą bluzeczkę czy bodziaka z dł. i najchętniej jak od środka jest bawełniana. Zresztą ja tylko bawełniane ubranka mam - grubsze i cieńsze, ale bawełniane. Dla Alinki też - cały czas tylko bawełna, bo to przy ich AZS to bardzo ważne.

Ollena - mała wpatrzona, jak nasz Kuba w Alinkę. Ja tez byłam zła, jak kupiłam Alince nowiutkie body w Next-cie, a ona z dnia na dzień zaczęła korzystać z toalety i body było wtedy juz bardzo niewygodne, więc nie używałam go.

Ostatnia edycja:
reklama
Słuchajcie..czy jak dziecko roczek skończy to trzeba iść z nim do przychodni na jakiś tam bilans ??
A jeszcze mam takie pytanko , Paćka jak chodzi to delikatnie stopki skręca do środka i ma trochę krzywe nóżki, takie w kształcie litery O , mam sie niepokoić czy to się naprostuje ?

Hejka,

Majuska - jest coś takiego jak bilans roczniaka i dwulatka.

Do ans pogoda wróciła. Pięknie jest dzisiaj.

MM zostaje z Julką do obiadu. No żyć nie umierać :-)

Witajcie kochane

poczytałam was wczoraj az 3 godziny mi zajeło zaleglosci nadrobic , juz wiem co u której słychac , napisałam wam dłujgasnego posta ale nie chciał wejsc wsciekłam sie i poszłam lezec

Ostatnimi dniami to kipie ze złosci i bezradnosci , wyszło mi na cytologi ze mam raczysko i czeka mnie długie długie leczenie , jestem załamana wsciekla i brezradna ,na domiar złego Misiek wrócił połamany ze srubami w ramieniu , ***** mac co ja mam takiego pecha w zyciu , za leczenie i szpital musial zapłacic bo pracował tam na czarno a teraz co jak ma isc do pracy ani chorobowego ani nic , wyc sie chce tylko z bezradnosci , jeszcze jakies ***** sie przyplatało do mnie
Jeszcze nie powiedzialam córkom ale powiem na dniach sama musze jakos z tym sie oswoic ale nie da sie za nic oswoic , mysli krazq czarne po głowie , najgorzej przeraza mnie wizja Swiat

Marzena197235 - spokój, spokój i jeszcze raz spokój. Czeka Cię leczenie, pewnie łatwo nie będzie ale wczesna diagnoza to dobre rokowania. Ogarnij temat i działaj! Nie czekaj, działaj! Uszy do góry! A w córkach będziesz miała wsparcie :)
A ja jeszcze raz przypomnę: 40 lat, 3 miesiące temu poroniłam pierwszą ciążę... Pierwszą miesiączkę dostałam po miesiącu. A drugiej wciąż nie ma choć minęło ponad 40 dni. To nie ciąża ;) Jak to jest? Jak to u Was wygladało? Mam na myśli po wcześniejszym poronieniu i porodzie. Też miałyście takie wahania długości cyklu?

Ewik, mialam po ostatnim kilkudniowe "rozjazdy", po poprzednich od razu wchodzilam w normalny cykl, tylko pierwsza @ mialam do 40 dni po poronieniu. Jak pisalam, odczekalabym jeszcze z tydzien, jak nic sie nie zdarzy to do gina.

Marzenko przytulam.Mam nadzieję ,że choróbsko wcześnie wykryte szybko zostanie wyleczone.Miiśkowe złamanie też się zrośnie .Wszystko będzie dobrze u nas też święta będą cieniutnie Zresztą jak się mówi święta ,święta i po świętach:tak:.Ewikewik niestety ja w tym względzie pomóc Ci nie mogę.Majuska z małą to oczywiście się przejdź do pediatry czy bilans jest(chyba tak) czy nie to skontrolować warto i spytasz się o nóżki bo ja nie wiem:no:.My po ostatnim w pierwszym roku szczepieniu.Amelianka waga 5750 wzrost 64cm obwody główki i klatki 39 cm.Zalecenie jeszcze raz kontrolnie łapać siusiu

Marzenko :-((((
Cholera jasna, jeszcze tego Ci brakowalo! Szybko to wylecz, nie czekaj, niech spyla! Powiedz cos wiecej :(((

katrina no to macie nieciekawie, zimnica straszna:( Mi czesto przychodzi do glowy zeby sie przeprowadzic do domu ale mm szybko studzi moj zapal wlasnie tym, ze w domku zimno...
Kominek nic nie daje?
Jednak mieszkanie cieplutkie i nie ma problemu z uciekaniem ciepla.

Aniu nie grzaliscie wtedy bo nie bylo ogrzewania?

reklama
Hej!
Ja dzisiaj troszkę dłużej pospałam ale już jetem z kawą.

Azula - ta kawa to z mlekiem 0,5% a cukru nidgy nie używałam i nie używam, więc mam nadzieję ,że mi w boczki nie pójdzie. Na razie przytyłam od początku ciąży 1,5 kg. Tylko , że przed zajściem w ciązę trochę mi się przytyło (co miesiąc miałam mega obiawy ciążowe łącznie z tyciem) więc nie chciałabym za dużo przytyć.

Kłaczku wiem że powinnam dać sobie na luz. W domu nawet już nic nie mówię. Nie chcę dodatkowo jeszcze stresować męża. Z początku jak on był spanikowany a ja w euforii to go pocieszałam że wszystko jest w najlepszym pożądku. Teraz jak zaczynam marudzić to widzę że się boi więc nic nie mówię. Boję się tylko tego, że biorąc luteinę mój organizm nie zareaguje gdyby było coś nie tak. Ale nic to trzeba czekać i być dobrej myśli. I tak nic więcej zrobić nie mogę.

Majuśka podziwiam Cię za temperaturę w domu. Ja jestem zmarzluch i jak temperatura spada poniżej 22 stopni to zaraz zaczynam marudzić.

Małe dzieci często mają płaskostopie a później z tego wyrastają, ale lepiej jak będziesz na bilansie to powiedz lekarzowi żeby zobaczył. Mój młodszy tak miał. Kupiłam mu nawet takie buty z wkładką ortopedyczną firmy Memo. ( wtedy były bardzo popularne). Trochę mu pomogło, ale dalej musi mieć pożądne buty bo inaczej to dziwnie chodzi.

Ewik Ja po poronieniu pierwszą @ dostałam po 21 dniach, a następne już regularnie co 26. Ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza żeby sprawdził czy wszystko jest OK, bo to trochę za długo.

Marzenko widziałaś już te swoje wyniki i jesteś pewna że naprawdę jest żle?
Ja kiedyś też tak miałam. Zadzwonili do mnie w czwartek że mam okropne wyniki. W piątek lekarza nie było. Mogłam się umówić dopiero na poniedziałek wieczór. Pięć dni przeryczałam. Nic nie jadłam bo na sam widok jedzenia robiło mi się niedobrze. "Kuracja odchudzająca" była super bo schudłam siedem kilo. A w poniedziałek okazało się że to była pomyłka i nic mi nie jest. Nigdy więcej do tego lekarza nie poszłam. Do dzisiaj jak go widzę to mi ciarki po plecach przechodzą.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry